Opar na rtu v těhotenství - co s ním?

alenkara
6. zář 2017

Ahoj holky,

jsem takový "oparový typ" 🙂, bohužel, už od dětství. Máme to v rodině, skoro všechny ženské z mamčiny strany míváme opar i 10x do roka.

Co jsem otěhotněla, mám je ale pořád. Jeden se zahojí a naskočí další :(, přestože nejsem nemocná ani nachlazená, potírám pravidelně propolisem, užívám rakytník na imunitu,...

Nevíte, co s tím? Nějakou třeba přírodní léčbu, homeopatika? Jsem na opary už zvyklá, takže nefňukám, spíš se bojím, jak to bude jednou u porodu nebo při kojení - nerada bych vítala miminko na svět s rouškou na puse :(

jaanicce
6. zář 2017

@alenkara Mne pomaha milgamma. Jinak jsem na ne taky silene trpela, ale zmenila jsem praci a tam i jidelnicek. Prestala jsem jist pecivo, vynechala jsem mouku a musim rict ze se mi to o 75% zlepsilo. Nerikam at ted aktualne prestanes neco striktne jist, ale zkus to odsledovat. Jinak je to tezke v tom, ze kazdy jsme jiny a pomaha nam neco jineho. 😉

kotito
6. zář 2017

Mě pomáhali pivovarské kvasnice a tento jelení luj https://www.milujubio.cz/balzam-na-rty/balzam-n...
je více značek tak se optej v lékárně.
Já měla po porodu do 14 dní pásový opar, tak fakt bacha. Zobej hodně vitamínů.

vladienka
6. zář 2017

Mne pomahala taky cannabis olej na rty.. z lekarne

alenkara
autor
6. zář 2017

Díky holky, vyzkouším vše, Milagammu mám dokonce doma, tak začnu hned zobat, v těhotenství se prý smi....

bauskka
7. zář 2017

Ahoj, tak trpím na opary. Sice ho mívám třeba 2x do roka, ale stojí vždycky za to. Na začátku těhu jsem měla 4 za sebou. Jak říkáš, jeden se zahojil a hned vyrašil druhý. Lék na zmizení nemám, ale na zmírnění šílených bolestí, mokvání, pálení a já nevím čeho všeho mám. Koupila jsem, si v lékárně Zovirax DUO a noční náplasti na opary. Hned jak cítím, že mi opar leze (takové to svědění a bolení), tak okamžitě začínám mazat Zoviraxem. Myslím, že tam píšou aplikovat po 4 hodinách, ale já aplikovala cca po dvou. Ten Zovirax přes den a přes noc jsem si vždycky nalepila náplast. Díky ní se to aspoň tak neroztírá a ani to přes ní moc nebolí. Ráno jí vždy sundám, opar je sice rozmokvaný, ale trošku ho otřu tamponkem a vlažnou vodou a zas hned mažu. Opary se mi tímhle hojí rychleji a takové ty nepříjemné pocity (pálení, bolení, svědění) mám maximálně jeden den.

neria55
7. zář 2017

Taky trpím na opary, většinou 3x ročně. Jak jsem otěhotněla udělal se mi dvojitý opar hned v 6tt...měla jsem celkem strach i něco používat. Ale již dlouho mám osvědčené Compeed náplasti na opary, sice je to docela drahé, ale jedno balení mám na dvakrát. Navíc to neobsahuje žádné látky, jen hydrokoloid na kterým vlastně funguje vlhké hojení ran. Za mě jen tyto náplasti. 🙂

kaja2016
8. zář 2017

@alenkara A herpesin nebo zovirax mazat nechces? Ja jsem taky docela oparova, v tehotenstvi jsem mela trikrat, konzultovala jsem s lekarem, je to neskodne. Maznu hned, jak citim, ze se opar dela a ani se neudela.

normalnimatka
8. zář 2017

nevim o ničem, že by tě zázračně zbavilo oparů do konce života..ten vir máš prostě v sobě (asi každej ho má), a takhle se ti projeví. že ti to naskakuje v těhotenství ještě častějc je logický - souvisí to s hormonama.

já to léčim kosmínovou mastí - občas se zarazí i než stačí vyrašit, když cejtim, že to leze.

neřešit to, jen pak bacha, abys nelezla k cizím miminům. po porodu opary pravděpodobně budeš mít taky, kvůli tomu jak kolísaj hormony, ale tvoje dítě bude chráněný, pokud budeš kojit;) a i kdyby ne,t ak určitě taky. jinak by ses musela zavřít do karantény na tejden dycky:D

normalnimatka
8. zář 2017

jinak vzduchem se to nepřenáší, jen dotykem, takže rouška je zbytečná. jen bych nepusinkovala.

alenkara
autor
8. zář 2017

Díky moc, holky ❤

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru