Opakovala se vám těhotenská cukrovka i v dalším těhu? Byla horší než první, respektive pokud poprvé stačila jen dieta, stačila i po druhé, nebo jste byly na inzulinu?
Já mám teď první těhotenství a cukrovku mám. Moje švagrová měla u prvního těhotenství cukrovku a u druhého už ne. 😉
Díky Olgas, tak to je nadějné 😉 . Ale zas nadruhou stranu, s cukrovkou bych aspoň nesměla tak žrát 😀
no ale to nežrání je dost blbý, není nad to , když si člověk může dát něco dobrého, alespoň sem tam. Mě to sladké teda dost chybí ☹
minulý týden jsem byla na gluko testu a v pohodě 🙂 u prvního jsem cukrovku měla tak jsem se bála že i teď ji budu mít, ale je to O.K. 😵
já jsem při prvním těhu cukrovku měla (stačila dieta), teď mě doktorka pro jistotu posílala na testy a naštěstí vše ok 😉
Holky tak to bezva, třeba budu po druhé taky už OK.
No tak já měla zjištenou u prvního těhu cukrovku ve 12tt a byla jsem na inzulínu a te´d se na ní přišlo náhodou už v 6+1tt ☹ a je silnější. Ale zatim to na mimčo nemá vliv.
marketa: jak to že ti přišli na cukrovku tak brzo, ten oGTT test se dělá až od 25tt?
no mě to zjistili že mě brali krev na předoperační vyštření a hned tam byl vysoký cukr na lačno 😒 . Víc v mém albu 😉
ja som tehu cukrovku mala pri prvom tehu a teraz ju mám zasa. Vtedy som mala dietu a teraz ju mám tiež, čo bude ďalej sa uvidí podľa ďalších krvných testov, idem na ne v pondelok.
marketa: A po těhotenství jsi cukrovku již neměla?
Pri prvom som mala, ale pri druhom uz nie. 🙂 A stacila mi dieta po prvykrat.
já měla cukrovku u prvního přišlo se na to v 35 tt takže jen dieta. No a u druhého mě hlídali už od 15 tt protože mě porušená glukozová tolerance zůstala ještě rok po porodu. Takže v 15 tt ogtt v pohodě a v 25 tt to tam bylo opět. jinak glykémie byly v druhé horší ale naštěstí se to ukočírovalo opět jen dietou
kamarádka v prvním měla a v druhém ne
Mala som pri oboch,pri synovi silnejsiu, dieta nestacila, mi chceli inzulin nasadit ku koncu, nestihli,porodila som a pri dcere som isla na testy skor, v 12tt a zas sa potvrdila, tak na diete, ale aspon mi nestupala pocas tehu. Po roku po prvom porode som bola na testoch a boli negativne, po skonceni kojenia sa mam u diabetologicky zas zastavit.
ahoj já měla při prvním těhu jen dietu (špatně mě léčili) mám to ve vzpomínkovém albu a ted si již od 6tt píchám inzulin, ale po porodu jsem byla v poho a po cukru ani památka. ted to doufám dotáhneme do zdárného konce 😉
Ahoj všem. Konečně přispívám se svou čerstvou zkušeností z druhého těhu. V prvním jsem cukrovku měla, stačila dieta. Ve druhém jí nemám 🙂 , ačkoliv jsem otěhotněla 8 měsíců po prvním porodu (myslela, jsem, že když je to takhle brzo, tak se cukrovka bude určitě opakovat)
Moja mamina mala pri druhom a štvrtom dieťati cukrovku a pri prvom a treťom nemala 😅 Takže asi v tom nebude nejaka suvislosť, každé tehu je iné tak asi podla toho je aj tá cukrovka 🙂
ahoj evuse....ja som pri prvom mala tehotensku cukrovku a pri dalších deťoch už nie 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nikdo, kdo by měl zkušenosti?