Ohrožuje maminku a plod šestá nemoc prvního dítěte?

romantika
9. led 2013

Maminky, mala chytla nejspis sestou nemoc(na patou to snad nevypada, 2dny horecky a ted se osypala), jsem na zacatku druheho trimestru? Nevite zda je to nejak pro maminku a plod ohrozujici, a jestli mam jit na krev ci co?Dekuji

helcenka
10. led 2013

@romantika - šestá nemoc maminku ani plod neohrožuje. Projevuje se nástupem vysokých horeček většinou bez jiných příznaků (3-5dní) a pak teplota klesne k normálu a dítě se osype, vyrážka nebývá v obličeji.

evaviki
10. led 2013

@romantika v druhom trimestri uz nie..

romantika
autor
10. led 2013

@helcenka
@evaviki
dekuji holky, no uz jsem volala i dr. i gynde a nemelo by. Vcera vecer jsem chytla nerva, na netu pisi kde co. Horsi je pry pata, ale obecne snad ani to by nemelo vadit.
Jak pise helcenka, meli jsme 2dny neopodstatnene 39 a pak nic a hojna vyrazka, ktera migruje po telicku.

helcenka
11. led 2013

@romantika - pátá nemoc může způsobit v prvním trimestru potrat, ta je ale spíš podobná viroze s vyrážkou a nejpatrnější je v obličeji. Nejpravděpodobnější výskyt je u dětí mladšího školního věku.
Naopak šestá nemoc se nejčastěji vyskytuje ve věku 6-24 měsíců a na budoucí maminku ani plod vliv nemá.
Takže přeji šťastné těhulkování a určitě bude všechno v pořádku.

romantika
autor
11. led 2013

@helcenka Dekuji moc, taky doufam, ze je vse ok, co uz cloveku zbyva. 🙂 Pekny den

svatule
15. únor 2013

@romantika
@helcenka nevím, jestli je to ještě aktuální, ale náš syn měl vvv srdce, takže jsem podstoupila genetické vyšetření a odběr plodové vody. Dcera prodělala šestou nemoc v době, kdy jsem byla v cca 8tt, dr říkala, že pokud nemám protilátky na cytomegaloviry, je možné, že vada mohla vzniknout z toho. Nakonec teda příčina zjištěna nebyla, ale šestá nemoc může způsobit vvv... ☹

romantika
autor
15. únor 2013

@svatule ahoj dekuji, ja se klepu, pristi tyden jdu na velky utz ve 20tt, takze tam se nejspis uvidi. Mala 6.nemoc chytla v 16tt, ale otazka jestli ja ji treba nemela driv, protoze u dospelych se to pry neprojevuje a nejhorsi je to pry pro plod kdyz to je ve druhem trimestru. Mne vodu zatim nebrali protoze jsem byla na tom prenascanu na vvv kvuli 1trimestralnim screeningu, ale to bohuzel prave pred tou nemoci, takze je to zamotane jak se da.
A jakou vadu srdicka ma malinky a jak s tim bojujete?

korcula
15. únor 2013

@romantika první syn prodělal estou nemoc když jsme byla těhotná podruhé, a dcerka pak když jsme byla na začátku těhu potřetí a vše v pořádku, nikdo ani nic víc nekontroloval, prý šestáý nemoc nevadí

romantika
autor
15. únor 2013

@korcula mne prave jeden rika neva, druhy ze va, tak ted cekam na ten 20tt, ktery ukaze. Ono pokud to pry uz matka v detstvi prodelala, tak by to melo byt v pohode, ale ani to jsem se nedopatrala, tak doufam, ze jeslicky a skolka v mem detstvi byli ucinne. Dekuji moc za info, prdola kope o 106 tak doufam, ze je v poradku

svatule
15. únor 2013

@romantika určitě bude vše v pořádku! Já, ač mám zdravotnické vzdělání, tak jsem tomu moc pozornost nevěnovala, ale konkrétně ta šestá nemoc, pokud ji způsobují cytomegaloviry, může mít vliv na rozvoj vad...ono je to strašně složité, u syna šlo o náhodu, neprokázalo se nic, z čeho by to mohlo být...
Jinak, klepu, je naprosto v pořádku, 5 dní po porodu podstoupil operaci srdce, trvala 8 hodin, vše ale spravili a nemá žádné omezení 😵

romantika
autor
15. únor 2013

@svatule je no tak aspon, ze vam to dopadlo tak obrazne dobre, sice jsou to urcite nervy, ale jeslti nema nasledky do zivota tak to je dulezite. Mame zname a jedno dvojce ma srdicko a musi do 18ti let na operace co nejake roky. Tak to je jeste super, ze to slo jednorazove. No prave, ze clovek si myslel poprve jake jsou tehu nervy, ale s druhym ci dalsimi a tou kopou nemoci co se muze objevit je to teda uz dobrodruzstvi.
Tak budu verit, uvidim, ted uz nic jineho nezbyva, vetsi skolu na nervy nez tehotenstvi clovek nemuze mit 🙂

svatule
15. únor 2013

@romantika jj, přesně tak, věřit, že vše bude ok. Nám teda na to srdíčko přišli v tom 20tt, pak nastal kolotoč vyštření, ptali se na nemoci a já jen tak mezi řečí pronesla, že dcera měla šestou nemoc a už byla pohotovost...
Ale fakt to byla náhoda, takže se snažit nestresovat. Nervy jsme měli, hlavně jsem ležela od 39tt na rizikovém v Motole, manžel a rodiče byli doma v Ostravě a starali se o dceru, měla v té době 16 měsíců, takže to byl záhul, ale teď už se tomu smějeme 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru