Tak už ležím v nemocnici. Můj maličký je bez plodové vody, nikdo nevi proc. Hrozne rada bych věřila ze vše bude fajn, ale tak i tak mi plodovka porad teče. Mam věřit tomu ze se to nějak spraví nebo mám radši přestat doufat ze vše bude v pořádku. Je tam ta možnost ze se mi obal znovu uzavře, že se mi znovu doplní plodová voda, ale s tím že už to na malého bude mít následky. I kdyz je to těžké jak se rozhodnout? Ja jsem člověk co nad tím ted nedokaze relativně premyslet.
@deenahavlova snad nevadi ze oznacim @vodnarka2013
myslim na tebe 🍀 poradit ale nedokazu 😢 z tohoto mam paniku, protoze minule mi takhle zacal 35+0 porod.
budu moc drzet vsechny palce co mam!
S dovolením @vodnarka2013 měla taky problém s odtokem plodové vody a dopadlo to dobře.
Moc držím palečky ať to dobře dopadne ♥️🍀🍀🍀🍀
@deenahavlova plodová voda se postupně doplňuje. Doporučila bych na Facebooku skupinu Nedoklubko, je tam spoustu žen, kterým plodovka odtekla i v dřívějším týdnu a přesto to s miminkem dotáhly do pěkného týdne. A případně bych zkusila kontakt Mudr. Kouckého od Apolináře. Přeji hodně štěstí.
🍀🙏❤️
Dobry den. Pripojim se k ostatním a preji mnoho sil. Určitě zkuste kontaktovat MUDr. Kouckeho od Apolinare. Má svoji poradnu a vede i oddělení rizikového těhotenství. Je to super člověk - jak po lidské stránce, tak odborník. Já kdyz tam ležela, tak tam se mnou prave byla slečna s odtokem plodové vody a hlídali ji, dávali kapacky na oddálení kontrakci a říkali ji, ze se plodova voda doplňuje. Nejsem odborník, takže bohužel nevím vliv na miminko, ale u Apolinare Vám určitě poradi.
@deenahavlova Takto mi začala odtekat voda u první dcery cca ve 34tt. Doktoři mi zastavovali kontrakce, dali kortikoidy a říkali, že voda se postupně znovu tvoří a můžu tam takto ležet ještě dlouho. Dcera se nakonec narodila CS za dva dny kvůli špatným ozvam. Moc vám oběma držím palce, ať to zvládnete ještě pár týdnů společně🙂
Neztrácet viru 💜 malý vydržel bez plodovky od cca 16tt do 32+1. Je to teď naprosto zdravý kluk. Důležité je se obrátit na správně lékaře a hlavně na ty, kterým věříte. Osobně doporučim pana Kouckeho od Apolinare který má s timto velké zkušenosti. Pokud budete chtít, klidně napište 🌸 hodně štěstí
@deenahavlova Pro mě aktuální téma ve čtvrtek jsem byla na odběru plodové vody po příjezdu domů a několika hodinách ležení mi začala samovolně odtekat plodova voda následoval odejzd do nemocnice kde mě hospitalizovali voda tak nějak cmrndala do pátečního rána pak už ani ťuk....do pondělí jsem ležela v nemocnici dali mi hned antibiotika tak doufám že bude vše ok a už se nic podobného neprihodi...zajímají mě I vaše zkušenosti díky 😉
Ahoj ja jsem byla 6 týdnu bez plodovky. Ve čtvrtek jsem porodila ve 26+6 ,u malé to vypadá že to nezanechalo následky.
@adussandrus Já skončila v nemocnici v 16+6, šílený zánět plodových obalů. Dvě amniocentézy, měsíc v nemocnici, sedmkrát denně kapačky (troje různá antibiotika). O vodu jsem přišla, možná následkem amniocentézy. Krátký čípek. Jako zázrakem se ale asi za další měsíc voda srovnala skoro na normální hladinu. Ve 24+0 znovu nemocnice, pro jistotu kortikoidy. Do toho poté moje cukrovka, trombofilie, řešili jsme, že malý padá, co se týče růstu, pod 10. percentil. Byl celou dobu KP. Narodil se císařem 37+2, zdravý. To už si tu vodu prokopl definitivně 🙂 Možná jsem na další komplikace zapomněla, bylo to furt něco a člověk to raději vytěsnil. Bez vody jsme ale byli cca měsíc a půl, pak celou dobu na spodní hranici normy. Těhotenství jsem proležela.
@ajush_ka ty jo nobtak tohle musela být teprve jízda to si nedovedu vůbec představit obdivuji a gratuluji k chlapeckovi.
@kachnicky super gratuluji tak to je moc dobře že je vše v pořádku.
@adussandrus Děkuju. No, myslím, že dobrému konci nevěřili ani doktoři, byť to nahlas nikdy neřekli. Ať je i u vás všechno v pořádku!
@ajush_ka moc děkuji snad už bude jenom dobře v pondělí mě posílali na genetiku aby na to koukli a tam mi paní doktorka říkala že to vypadá dobře že plodové vody je tam dost že ani nevypadá že by nějaká unikla....tak snad doufám v dobrý konec.
@adussandrus ahojda, u vas se aspon zacelily obaly u nas bohužel ne i kdyz v to porad doufam i po 12ti dnech 🥺 voda se sice doplňuje sama ale stejne jak se doplňuje tak taky odtéká 🦋 23+0 dneska a ležíme u Apolináře a dnes první dávka kortikoidů.
@deenahavlova věřím i u vás v dobrý konec já jsem teprve 18+0 a ještě mám úplně blbě uloženou placentu praevia takže mě už se zdá vše špatně jinak antibiotika ještě mám do neděle....Věřím že jste v té nejlepší péči a budete oba v pořádku já jsem z jižních Čech a nejbližší neonatologie je v ČB.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@deenahavlova Odpověď neznám, ale myslím na vás a posílám oběma spoustu síly 🙏🏻🍀