Obrna lícního nervu v těhotenství, jak jste to léčily?

digitl
16. led 2017

Ahoj holky, chtěla bych se touto cestou zeptat, jestli jste prodělali v těhotenství obrnu lícního nervu? A jak jste to léčili?
Jsem ve 34. týdnu a probudila jsem se s ochrnutím tváře, diagnóza je obrna lícního nervu. Jediné co mi doktor mohl udělat je, že mi napsal tablety Milgammy N a napsal rehabilitace. Poctivě teď cvičím, nicméně příznak nebyl žádný (žádná viróza, nachlazení a ani ovanutí jelikož jsem byla doma na neschopence a nikam jsem nechodila). Jak dlouho trvá, než se to srovná???

samaber
16. led 2017

Písnu do zpráv

kajalka
16. led 2017

Je to různé. Rozhodně bys neměla sedět u pc ani čučet na tv. Rehabky by měly být intenzivní, nejlíp ještě spojené s elektrostimulací. Ale jsi mladá, měl by se brzy zas chytit.

digitl
autor
16. led 2017

@kajalka děkuji za radu. Ono to sezení u PC pomůže psychice, protože to docela zlomilo. Na tu elektrostimulaci se zeptám. Řekla bych, že tato nemoc láme hlavně psychicky.

konidana
16. led 2017

Vyločit nějaký virus, pokousání hmyzem apod.. dceři se takto projevila neuroborelióza (encefalitida), podle mne ji v sobě měla virus přes půl roku a nemoc propukla po větší zátěži organismu. Asi může být mnoho příčin...

viki788
16. led 2017

@digitl Obrnu lícního nervu jsem prodělala minulý rok,ale nebyla jsem v tu dobu těhotná,takže léčba asi probíhala jinak než u tebe. Týden jsem brala prednisol,ze začátku poměrně vysoké dávky,postupně se to snižovalo. 5x za týden jsem měla rehabilitace+elektrostimulace+cvičení sama doma před zrcadlem. Do toho 3-4x týdně injekce "béčka". A samozřejmě vyšetření,proč se to stalo. Takže krev na boreliozu,kompletní vyšetření neurologem a CT mozku,protože odtamtud ten nerv vychází. Vše negativní,takže závěr - nejspíš průvan. Rehabilitací bylo 15,injekcí asi 10. Byl mi doporučen hořčík. Než jsem vypadala zase normálně trvalo asi 3 týdny,ale měla jsem spíš lehčí formu,i když mi to tak nepřipadlo,ale že prý ano. Jinak jsem si měla při mluvení držet koutek úst,spát na opačné straně,než byla ta postižená a ještě je důležitá mast nebo kapky do oka,aby nevysychalo,protože víčko nejde pořádně dovřít,někdy se na noc musí přelepovat páskou. Tak hodně štěstí!! 🙂

medved09
16. led 2017

Manželovi lékař na tohle doporučil Wobenzym. Nevím ale, jak je to s ním v těhu. Každopádně manžel intenzivně rehabilitoval, bral Wobenzym a B vit. a nyní je bez následků - a to měl opravdu špatnou prognózu...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru