Ahoj holky, chtěla bych se touto cestou zeptat, jestli jste prodělali v těhotenství obrnu lícního nervu? A jak jste to léčili?
Jsem ve 34. týdnu a probudila jsem se s ochrnutím tváře, diagnóza je obrna lícního nervu. Jediné co mi doktor mohl udělat je, že mi napsal tablety Milgammy N a napsal rehabilitace. Poctivě teď cvičím, nicméně příznak nebyl žádný (žádná viróza, nachlazení a ani ovanutí jelikož jsem byla doma na neschopence a nikam jsem nechodila). Jak dlouho trvá, než se to srovná???
Je to různé. Rozhodně bys neměla sedět u pc ani čučet na tv. Rehabky by měly být intenzivní, nejlíp ještě spojené s elektrostimulací. Ale jsi mladá, měl by se brzy zas chytit.
Vyločit nějaký virus, pokousání hmyzem apod.. dceři se takto projevila neuroborelióza (encefalitida), podle mne ji v sobě měla virus přes půl roku a nemoc propukla po větší zátěži organismu. Asi může být mnoho příčin...
@digitl Obrnu lícního nervu jsem prodělala minulý rok,ale nebyla jsem v tu dobu těhotná,takže léčba asi probíhala jinak než u tebe. Týden jsem brala prednisol,ze začátku poměrně vysoké dávky,postupně se to snižovalo. 5x za týden jsem měla rehabilitace+elektrostimulace+cvičení sama doma před zrcadlem. Do toho 3-4x týdně injekce "béčka". A samozřejmě vyšetření,proč se to stalo. Takže krev na boreliozu,kompletní vyšetření neurologem a CT mozku,protože odtamtud ten nerv vychází. Vše negativní,takže závěr - nejspíš průvan. Rehabilitací bylo 15,injekcí asi 10. Byl mi doporučen hořčík. Než jsem vypadala zase normálně trvalo asi 3 týdny,ale měla jsem spíš lehčí formu,i když mi to tak nepřipadlo,ale že prý ano. Jinak jsem si měla při mluvení držet koutek úst,spát na opačné straně,než byla ta postižená a ještě je důležitá mast nebo kapky do oka,aby nevysychalo,protože víčko nejde pořádně dovřít,někdy se na noc musí přelepovat páskou. Tak hodně štěstí!! 🙂
Manželovi lékař na tohle doporučil Wobenzym. Nevím ale, jak je to s ním v těhu. Každopádně manžel intenzivně rehabilitoval, bral Wobenzym a B vit. a nyní je bez následků - a to měl opravdu špatnou prognózu...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Písnu do zpráv