Sestry mi v poradně naměřili hodně nízký tlak, kvůli tomu mi asi taky je neustále špatně a jsem unavená. Nikdy jsem s tlakem neměla problémy, ani u prvního těhotenství. Nevíte, co to způsobuje a dá se s tím něco dělat?
Na nízký tlak "trpím" i mimo těhu. Učebnicový tlak mám jen tehdy, když mám nadváhu...teď v těhu to není jiné, ale myslím si, že to poleze nahoru s přibývající váhou. Mně doktorka říkala, že to není žádná trága, že je lepší mít nízký tlak, který se dá lehce zvýšit (kafe, i zelený čaj pomáhá), než mít druhou variantu... 😉
@lrg Na nízký tlak trpím taky i v těhotenství, kde mi velmi kolísá z extrému do extrému, ráno mi naměří 135/85 a doporučují mi tablety, odpoledne už mám 110/70 a navečer většinou okolo 80/60 a i 70/50. V prvním těhotenství jsem kvůli tomu ležela 2 krát v nemocnici, ale nic nezjistili.. jednou mě chtěli hnát na císaře,ale nakonec se tlak do druhého dne umoudřil. Teď čekám druhé a není to jiné.
no, kéž by na to něco bylo... posledně jsem měla 70 na 47, už je to fakt masakr 😢 Asi budem muset vydržet
dobře pít, ani málo, ani moc.
dobře solit, tj ne málo. já jsem zvyklá solit hodně málo, a když jsem se dozvěděla že sůl pomáhá, tak jsem dávku trochu zvýšila a fakt mi bylo lépe. taky mi pomáhá čas od času Vincentková kůra
dbát na dobrý přísun železa,
kafe sice krátkodobě zvyšuje tlak, tj když už skoro omdlíváš, tak je to první pomoc. ale dlouhodobě ho snižuje, takže spíš odnaučit se.
raději jako první pomoc volím dvě decky koly
nebo dvě deci až dvě červeného vína
skvělý je éterický olej rozmarýnový - čichám k němu nebo si ho dávám do koupele a ten je taky fajn
slunce, vzduch a pohyb
zázvor, skořice, prostě tyhle životabudiče
naopak česnek tlak snižuje!
normálně mi nízký tlak nijak nevadí ale v těhotenství to bývá občas dost propad. takže taky si dávat pozor když vstáváš, abys sebou nesekla. jak ti začne hučet v hlavě a nebo se ti zatmí, rovnou si sedni na bobek abys sebou nesekla. takovýhle stavy už ok nejsou. takže se vyplatí dbát na nějakou normalizaci
Tlak si na únosné míře 110/65 udržuju zázvorem a slanýma tyčinkama nebo brambůrkama 😉 . Doktor ze mě má normálně šoky, pokaždé mi tlak měří dvakrát, jestli se nespletl. S rozmarýnem opatrně, ve větším množství užívaný v těhotenství způsobuje zvýšené prokrvení pánve a tím může způsobit potrat. (ale to samé zázvor a skořice, takže prostě užívat s rozumem a nepřehánět to)
Já mám nižší tlak všeobecně a v těhu se mi to zhoršilo (hlavně v prvním trimestru to byl záhul, páč mi bylo dost zle). Tak jak píšou holky, odpočívat, zajít si svižněji na procházku na čerstvý vzduch, dvě deci červeného vína, červenou řepu, slabší kafe můžeš i dvakrát denně, ale na to pozor, páč ho zvýší jen krátkodobě, pak se to spíše zhorší a můžeš mít bušení srdce, doporučím i hodně pít, více spát, při motáku si dej nohy nahoru 🙂 Pomáhal mi i sex 😀 a jinak je to způsobeno tím, že máš teď těle vše mnohem více prokrvené. Opatrněji vstávat z postele, klidně si sednout nebo se o něco opřít, pokud se Ti zatemní před očima či zamotá v hlavě. Můj Dr říkal, že nízký tlak v těhu neublíží, že to znamená, že tam k miminku ta krev opravdu v pořádku proudí, pro mimi výhoda, pro těhotnou nevýhoda no 🙂 Rozhodně je to lepší než vysoký tlak, ten teprve představuje problém no 🙂
Jeden doktor mi doporučil, abych si přisolila, druhý zase trošku více pohyb. Takže chodím na procházky, jídlo zdravě solím 🙂 a kávička a červené víno opravdu pomáhá- na to jsem už přišla sama, ale jinak tedy nic nového 😎
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kafe🙂