Nízko uložená placenta, máte zkušenost s krvácením?

pblanche007
15. srp 2015

Ahoj holky, chtěla bych tu zjistit, jestli máte některá zkušenosti s krvácením kvůli nízko uložené placentě? Už si přijdu jako debil, kdybych měla po každé jezdit k doktorovi. Abych upřesnila svou situaci. Poprvé jsem zakrvácela ve 12.TT, to mi doktor nasadil utrogestan a magnezium kvůli kontrakčnímu pruhu na děloze, od té doby vše ok. V 16.tt mi vysadil utrogestan a nechal mi jen magnezium, vše bylo ok. Pak přišlo zakrvácení v 17.tt, to prý nic nebylo. Ve 20.tt mi zjistili, že mám placentu praeviu II.st (marginalis), ale doktor říkal, že si myslí, že se všechno srovná. Teď jsem 21.tt a zase se objevil růžový výtok....nevím jestli zase někam běžet nebo jestli počkat? Jestli je to normální při té poloze placenty? Nebo jestli roste děloha a stím se to posouvá, proto se objevuje malé množství růžového výtoku? Už z toho začínám být zoufalá a říkám si jestli toho prcka vůbec donosím 😒 Díky za příspěvky.

ada22
15. srp 2015

@pblanche007 Já to měle a výtok byl spíše do hněda. Vím, že dr říkala, že by to neměla být čerstvá krev.
Jinak ascorutin ti nedali?
Já měla v 16tt centralis a ještě na zadní straně ,blběji to moc nešlo a do 30tt se krásně vytáhla. Takže neztrácej naději. Je fakt, že dr. z toho byla mile překvapená. Jo a než se vytáhla , tak jsem celkem držela klidový režim .

pblanche007
autor
15. srp 2015

Nemůžu říct, že by to byla čerstvá krev, je to spíš do růžova než do hněda, ale vyloženě červená krev to není. Já ji mám na přední stěně. Ascorutin mi nedali, koupila jsem si vitamin C, ten je taky na podporu cév. Klidový režim se snažim dodržovat, ale občas člověk musí vyjít ven nebo něco doma udělat a stačí mi trošku změnit režim týdne a přijde hned nějaký růžový výtok, ale vždy je to jednorázové.

maudn
15. srp 2015

ahoj, ja jsem mela placentu pres porpodni cesty od 20tt. od té doby se nepohla. Poprvé jsem zašpinila někdy v 30tt. (na jednu intymku) , v nemocnici si me nechali tyden, pak jsem sla domu, asi 7 dnů jsem velké bolesti v páteři (nedali se vydržet- neco jako kontrakce do páteře), tak jsem musela po 6hodinách jet na pohotovost zas, nechali si me tam opet s tím,že už tam musím zůstat do porodu, smirila jsem se s tim po case, nejakou dobu jsem tam byla, pak jsem jednoho dne vztala a zacala silene krvacet, vecer tomu predchazelo ultrazvukove vysetreni v nemocnici ze spoda (tomu prvnimu špineni taky). Krvácela jsem dost, provedl se císař ve 33tt.

zo_ja
15. srp 2015

Klid hlavně. Placenta se fakt může ještě vytáhnout nahoru. To budeš každopádně řešit později.
Pokud je výtok růžový - jako že narůžovělý, tak by to nemělo znamenat problém. Pokud bys krvácela, jela bych k doktorovi.

pblanche007
autor
15. srp 2015

@maudn A před tím 30.tt jsi krvácela?

pblanche007
autor
15. srp 2015

@zo_ja V klidu se snažim být, jen mě štve, že je to celkem často a dost brzo 😒 Je to narůžovělé a zatím to nikdy nebylo ani na celou intimku. Zatím jsem taky toho názoru, že nebudu plašit, když tak zajdu v pondělí ke svému doktorovi. Zajímalo by mě jestli se to krvácení bude opakovat častěji s přibývajícími týdnu, teda pokud zůstane placenta, tam kde je. O dítě jsme se snažili dost dlouho, takže bych ho ráda donosila a děsí mě představa, předčasného odlučování placenty.

akankeo
15. srp 2015

@pblanche007 mela jsem u prvni dcery, bez krvaceni teda ale silene mi tvrdla deloha, takze sem mela dlouho klidovy rezim, na konci druheho trimestru se placent vytahla a byl klid. Zato ted mam placentu v hornim segmentu, cili idealne a krev uz parkrat byla, dle dr je to jen krehky cipek, kdyz kaplo par kapek cerstve, tak jsme jeli a opet to byl jen cipek, problem je, kdyz je to jak menstruce, ne spineni na konci nebo par kapek krve. Neberu nic, jen magnezko a asi budu muset zacit brat leky na redeni krve,takze pak to moje spineni bude asi jeste vyzivnejsi...

pblanche007
autor
15. srp 2015

@akankeo čípek ten mám naštěstí v pořádku, kdyby se k tomu ještě přidal on, tak už mě asi omejou z toho všeho....

akankeo
15. srp 2015

@pblanche007 ja mam cipek taky v poradku, ale pri zvysene namaze praskaj zilky a to pak dela to spineni - ruzovy pozdeji hnedy vytok pripadne tech par kapek a pak vytok. Jinak krehky ho mame v tehle dobe kazda, proto taky dr u vysetreni vzdycky rika, ze muzete spinit, jen me se to dvakrat vyhlo a ted potreti jsem z toho byla vyjukana a ono je to nakonec zcela normalni stav

maudn
15. srp 2015

@pblanche007 do té doby ne, myslím, že to byl možná následek vnitřního ultrazvuku, prostě dovnitř pokud možno nezasahovat

zo_ja
15. srp 2015

@pblanche007 Já vím, že to je hrozně těžké, určitě nic nepodceň, myslela jsem to tak, že stres škodí a hodně. Prosím Tě, a proč Ti vlastně dělali v tomhle tt vnitřní UTZ? Z jakýho důvodu jim netačil přes břicho? Tohle nechápu a nenech si to už tak dělat, když Ti to znavíc působuje takové problémy.

blanka89
22. pro 2015

ahoj holky tak koukám jaké jste měli trápení doufám že yž nemáte a zdárně odrodili.Já krvácela ve 12 t dost na pohotovosti vše v pořadku dostala jsem jen celaskon.A tedve 14 týdnu jsem nejdříve měla růžový výtok a teď hnědý mudr prodlídla placenta níž a na zadní stěně už nemám brát čípky tetraboriko na kvasinky a snad se to srovna dnes 3 den a stále špiním a ten strach co mám no děs 😞

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru