prosím o radu jsem ve 20 tt a miminko mi strasne tlaci na mocovy mechyr dr. rekl ze je tesne pred porodnima cestama a ze se srovna ale neprijde mi ze by se to lepsilo spis naopak, nema nektera podobnou zkusenost???
Přesně to mě taky trápilo, myslela jsem, že mi začíná zánět močového měchýře. Doktorka zjistila, že je mimčo hodně dole a hlavičkou tlačí na porodní cesty. Mělo to trošku vliv na čípek, který se mi zkracoval a musela jsem ležet ( než se zase zvětšil) a dodržovat klidový režim. Brala jsem k tomu magnézko, ale donosili jsme do termínu, jen sem se trošku víc šetřila 🙂 Takže se neboj, jen víc odpočívej a šetři se, ikdyž se celkově cítíš dobře a že zvládneš třeba i vytírání podlahy apod. Prostě to nech na jiných 🙂
dekuji vam za rady, u prvniho syna to byla pohoda a to mel 4 kg a na mocovy mechyr netlacil 🙂 tak uvidime jak to doklepeme ted 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, také jsme měli diagnozu "nízko položené mimi" a doktor strašil předčasným porodem, což se nesplnilo, kdybychom ho přirozeně s manželem nevyhnali, tak jsem ještě přenášela. Ale na půl roku jsem měla doporučeno vyhýbat se jízdě v autě, autobuse (asi abych si malýho nevydrncala🙂, takže jsme necestovali, snažila jsem se nenosit, nezvedat staršího syna a pořídila jsem si těhotenský pás Anita, a doktor si moc chválil, že viděl zlepšení (nebo se stav potom aspoň nezhoršoval). Časté čůrání je uplně normální, ať je dítko dole nebo nahoře, krom polohy a velikosti dítěte bych v tom možná viděla i hormony...