Nízko položená placenta ve 13. tt těhotenství. Uklidníte mě, prosím?

brumlinka123
15. pro 2024

Ahoj holky potřebuji uklidnit o miminko jsme se snažili něco málo přes 6 let, a pan doktor celkem nepřijemny mě dnes vystrasil že hrozí potrat je mi s teho do breku 🥺🥺 byly jsme už i na prvním screeningu a tam mi paní doktorka zas řekla že se může objevit sem tam špinění nebo slabší zakrvaceni.

palja
15. pro 2024

@brumlinka123 těch diskuzí na tohle téma je tady víc, zkuste pohledat.
Já jsem měla nízko položenou placentu v obou těhotenstvích. Měla jsem zákaz sexu, klidový režim, zákaz zvedání těžkých věcí.
V prvním těhotenství se vytáhla až ve 33tt, mohla jsem rodit vaginalne, ale celý porod jsem silně krvácela.
Druhé tehot se vytáhla ve 30tt, porod také vaginální a bez komplikací.

brumlinka123
autor
15. pro 2024

@palja zkusím ještě mrknout ale jsem klidnější když se mi někdo vyjadri pod "můj" příspěvek. Jinak mám taky dodržovat klidový režim,polehávat, nic nedělat nezvedat těžké věci a uzivat 3× dene 2 tablety ascorutinu a 3x dene jednu tabletu gynprodilu na zavádění. Do nemocnice jsem dojela se spinenim ale nechtěla jsem tam zůstat byla tam jedna paní se kterou nešlo vůbec na pokoji spát strašně řezala a říkala jsem si že léky můžu uzivat i doma a ležet na lůžku. Tak jsem šla raději domu kde toho klidu mám opravdu dost. Jen mě znepokojil přístup doktora byl na mě úplně arogantní a do hlavy mi úplně tlačil že můžu prostě potratit apod..

palja
15. pro 2024

@brumlinka123 jj já jsem jen chtěla uklidnit, že už tady diskuze byla a není to nic vzácného. Mnoho žen donosilo miminka až do konce a porod byl v pořádku. Jen je třeba se víc hlídat a dodržovat opatření. Není na místě se zbytečně stresovat. Chápu, že přístup doktora tě mohl rozhodit, ale někteří jsou takoví a mluví narovinu o všech rizicích.
Já jsem v prvním těhotenství byla na neschopence a neměla jsem ani vycházky, měla jsem opravdu přísný klidový režim.
Přeji ať je všechno dobré ❤️

aneta15
15. pro 2024

@brumlinka123 měla jsem to úplně stejně, a stejně jsem plasila, placenta se mi vytáhla až ve 35 týdnů. Ze začátku jsem casto splnila. Celé těhotenství jsem měla klidový režim, hodně odpočívala. Porodila jsem spontánně ve 38 týdnů zdravého ctyrkiloveho kluka 😁

brumlinka123
autor
15. pro 2024

@aneta15 i ten růžový spotting? To mě celkem vyděsilo jak jsem se již zmiňovala je to náš vymodlený andílek snažili jsme se 6 let 🥺

brumlinka123
autor
15. pro 2024

@aneta15 a hlavně ještě jsem nikde nenašla co znamená to drobná amniochorialní disociace ?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru