Nízko položená placenta. Kdy se vám vytáhla?

europa00
8. únor 2022

Holky zjistili mi nízko položenou placentu dnes jsem 15+2 asi he brzy na závěry ale spíše mě zajímá kdy se vám začala vytahovat. Já od 5 do 9 týdne lehce špinila vydesena lítala na pohotovost, ale tehdy se mi o tom nikdo nezmínil. Az ted na kontrole, samozřejmě zákaz všeho… tlačí mě deloha nevím ani jestli to s tím souvisí, prý se muže roztahovat… vadi mi i řídit auto delší dobu hned cítím tlak v té děloze, ale není to tvrdnuti ani křeče… těším se až si budu moct těhotenství užívat a doufám ze rizika se zmenší jak bude placenta výše, ani mi doktorka neřekla jestli je na přední nebo zadní straně, ani jak daleko od branky proste nic, byl tam mladý zaskok a málo sdílny. Tsk snad mi moje doktorka na kontrole řekne více. Z pohotovosti vím jen údaj placenta k brance 😌

leymea
8. únor 2022

Mne o tom rekla doktorka na velkem utz asi ve 21tt, mela jsem ji na zadni stene (ta horsi varianta) 13mm od vnitrni branky. Potize jsem zadny nemela, ale zacala se mi vytahovat asi az nekdy od 32tt (ve 30tt byla stale stejne nizko) a ve 40tt byla uz vysoko 🙂

katebk
8. únor 2022

Taky se mi vytáhla až po 25tt 🙂

agneska7
8. únor 2022

měla jsem u dvou těhu( ze 3) a pokaždé do 20 TT se vytáhla nahoru 👌

andyna85
8. únor 2022

Já měla placentu úplně přes branku, zjištěno v 16.týdnu. Teď jsem v 36.týdnu, placenta stále zasahuje do porodních cest, ale už je mimo branku takže rodit můžu přirozeně.

jako_mala_holka
8. únor 2022

Mně se nevytáhla, ale nebyla úplně dole

eva118
8. únor 2022

Mně se nevytáhla, ale žádné potíže jsem neměla, rodila jsem normálně.

europa00
autor
15. únor 2022

Holky.děkuji hs dnes 16+2 a placenta pořad u branky a ještě he vzadu a tam se prý vytahuje hůře tak jsem opravdu zvědavá

petraelis
19. říj 2023

@europa00 jak to dopadlo?🙂

europa00
autor
22. říj 2023

@petraelis ahoj už jsem přes tok po porodu … placente se vytáhla krásně přesto ze jsem měla fakt tu nejhorší diagnózu vasa preavia… porod přirozený a při porodu placenty ale komplikace silné krvácení ztráta přes Litr krve masakr fakt jsem myslaks ze tqm umru … měla jsem placentu hodně velikou a silné zásobárnou krvi Tqkze sym pěsti
Ze teď je Drobek 9 kilovy v 15 měsících tak při porodu měl kvůli ze brutální výživě skrze placentu přes 4 kila 😀😀😀takze masakr ale vytáhla se ta placenta i když všichni tvrdili ze to určitě nebude možné

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru