Ahoj vsem, jsem ve 22tt a zatim mam nizko polozenou placentu-na predni stene. Lekar mi zakazal tehotenske cviceni a doporucil klidovy rezim. Chci se zeptat vsech, kdo na tom byl stejne, co to konkretne znamena? Nezvedat tezke veci atd? Uklid atd je asi v pohode, ze? Verim, ze se vytahne jeste 🙂
Dekuji moc!
Mě na tento problém přišly až po krvácení málem jsem porodila v 26 tt, nakonec se vytáhla ale opravdu to chce dodržovat klidový režim jen ležet a nic nenostit, neohybat se zbytečně takže na úklid fakt kašli, jo sex jsem měla taky zakázaný
Taky mám, věřím, že se vytáhne. Ještě je hromada času. A mi teda nikdo nic nezakazoval.
Mě take ve 20 tt diagnostikovaly nizko polozenou placentu. Ve 25 tt jsem lezela tyden v nemocnici. Nakonec jsem porodila ve 34+1,musela jsem na cisaře protoze jsem zacala krvacet.
Měla jsem jak v prvním těhotenství, mám i teď. V prvním se vytáhla do 30tt, teď jsem 29tt a zatím šla nahoru jen o 8mm. Co to znamená pro nás? Být opratrné v sexu, nechodit dlouhé či namáhavé procházky, netahat nic těžkého...je tu riziko předčasného odloučení placenty (což způsobuje ono krvácení), což je pak velký průser, většinou miminko musí ven, protože není vyživované. V pozdějším stádiu může nastat situace, že placenta brání normálnímu porodu - prostě ucpe východ a musí se na císaře. 🙂 Ale na 22tt má ještě hromadu času se vytáhnout a většinou tomu tak opravdu je. Jen bych byla na sebe opatrnější🙂
Nevis, jestli zasahuje do porodnich cest? Tam hrozi krvaceni a lekari vetsinou zakazuji sex plus zvedani tezkych veci a celkove namahu. Jestli je jen nizko polozena, tak bych byla klidna, casu na vytazeni je zatim jeste dost a pravdepodobne se ti vytahne. Ale jasny, radsi se setri, to jo.
Mne na zacatku zasahovala do porodnich cest, to doktor strasil krvacenim, ale za dalsi 4 tydny uz byla jen nizko, takze uvidis, treba na pristi kontrole uz bude vsechno v pohode. 👌👍
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ema93 Měla jsem taky, ale pak se vytáhla. Přesně tak, jak píšeš. Nezvedat těžké veci, prostě fyzický klid. S velkým úklidem bych byla opatrná. Měla jsem zakázaný i sex.