Nízko položená placenta 16mm / císař

nevima
1. zář 2019

Ahoj,
Nikde sem bohužel nenašla odpověď na svůj dotaz. Proto se optam zkušených rodicek.

Jsem 36tt placenta nizko od hrdla 16mm, tedy důvod pro císař.
Po konzultaci s Dr raději zvolím císař, protože ona sama má špatné zkušenosti se svými pacientkami, že je nechali 20h trpět a pak stejně udělali sekci.
Dotaz-rodim v Podoli, 13.9. jdu na kontrolu, mohu rovnou požádat o císař, vzhledem k tomuto problému? Diky

deaneira29
1. zář 2019

Nevím jak v Podolí, já rodila v Motole měla jsem placentu dokonce částečně přes porodni cesty. Čekalo se zdá se vytáhne od porodních cest pokud ne rovnou císařský řez. Nakonec se mi vytáhla do 38 tt krásně mimo porodní cesty takže přirozený porod nebyl problém, já bohužel skončila na císaři, ale to z důvodu, že synovi klesali ozvy 😉. Pokud vím placenta previa se opravdu raději dělá císařem, hrozí krvácení a to si většinou doktoři na triko nevezmou

ilema
1. říj 2019

@nevima já jsem teda jen 33. týden, ale mám stejný problém, placentu mám na zadní stěně a od 16.tydne, kdy to mudr zjistil se nehnula ani o píď, takže nevím, zda se ještě vytáhne, můj doktor předpokládá, že už ne. Ovšem co mi k tomu řekl, mě teda celkem rozhodilo, že pokud nezasahuje do porodních cest přímo, tak že mě nechají rodit normálně a když dojde k masivnímu krvácení přejdou k sekci. To mě teda vůbec neuklidnilo, prý je to běžný postup.

nevima
autor
2. říj 2019

@ilema tak ja už mám po. Od začátku 7 měsíce se domlouváme s mojí Dr (taky porodnik) ze uděláme SC napsala i doporučeni, protože přesně věděla že tyto případy končí z 95% SC. No, v Podolí placenta už přes hlavu dítěte nebyla vidět pořádně a Dr usoudil že cisare NE. Stála jsem si hodně za svým a s Primářem jsem se dohadovala v poradně ze chci SC. Věřím své doktorce a ne jemu který mě a dite znal 10min🤷🏻‍♀️ napsal mi do zprávy k porodu, že mám SC z psychickych důvodu 😂😂 nabídl mi psychiatra 😂😂 odmítla jsem ale mela jsem co sem chtela! Mám 7 dní po porodu, malej je perfektně zdravý, kojeni se rozběhlo 4 den a ja uz běhám venku s kočárkem a je vše OK. Pokud chceš SC stůj si za svým 🖤

leymea
8. lis 2019

@ilema ahoj, vytahla se Ti nebo uz ne? 🙂

aneta15
8. lis 2019

@nevima
@deaneira29
@ilema já mám vcestnou placentu ( jsem v 11. Týdnu) takže se modlím ať se vytáhne. Doktor me straší, že pokud se tak nestane, tak si půjdu od 30 týdne lehnout do nemocnice až do porodu. Koukám, že to není úplně samozřejmá praxe?

ilema
9. lis 2019

@leymea ahoj, ano, vytáhla se téměř až na konci těhotenství 🙂

leymea
9. lis 2019

@ilema to rada slysim 🙂 mne to zjistili ve 21tt, byla 13mm od vnitrni branky a taky na zadni stene. Moje doktorka to nejak extra neresi a nemeri ☹ takze nevim jak na tom jsem, ale ted v tydnu (ve 30tt) bez mereni rekla, ze je to porad stejne nizko a objednala me za dva tydny na velky utz a pry to konecne zmeri. Jeste mi rekla, ze behem tech dvou tydnu je sance, ze se trosku vytahne a od 32tt bude pravdepodobne, ze zacnu krvacet. Ale zadny klidovy rezim mi nenaridila, pry to nemam resit. Jenze mi nejde to neresit 😀

ilema
11. lis 2019

@leymea měla jsem téměř stejny nález a doktor taky neřešil, nijak mě teda nestresoval. Kolem toho 30tt mi nalepil listecek do průkazky, že mi má placentu zkontrolovat a znova to měřil až 36tt. Ale že bych měla od nějakého týdne krvácet, to mi teda neříkal.

leymea
11. lis 2019

@ilema tak snad to u me dopadne jako u Tebe 😊 to cekani je hrozny 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru