ahoj, už druhý den zvracím vše co sním, zatím jdsem nepřišla na nic co by mi pomohlo. Jak nevolnost řešíte?
děkuju za radu
cola po malých dávkách 🙂
ahoj, já zvracím nonstop už 24 týdnů, nepomáhá mi nic, zázvorovejm lízátkům se můžu leda tak pousmát :/ prostě musím zatnout zuby a překonat to. občas se mi udělá líp po studených věcech - pití s ledem, zmrzlina... ale taky žádná sláva. má to jedinou výhodu - mám teď o devět kilo míň než před otěhotněním ;) držím palce
@slecnajohanna ja se bojím že taky zhubnu už ted vážím málo(49kg) vážilajsem ještě minulý týden 51... a kolik jídel do sebe dostaneš? aniž bys je vyzvracela?
Jedla jsem pozdě v noci, třeba něco malyho, ráno po probuzeni hned něco sladkého, třeba ořechy v medu, pres den jsem cucala zmrazenou Colu, pila zazvorovy čaj a jedla jsem pomalinku a často. Oběd jsem zvykala třeba hodinu a pul. Jinak fakt vydržet. Nevolnosti mi skončily ve 14tt.
@azalka123 no, ono to je trochu jiné teď ve třetím trimestru a jinak to bylo v prvním. v tom prvním mi bylo fakt zle neustále, takže jsem zvracela klidně i třeba desetkrát denně, jediný, co jsem v sobě udržela bylo jídlo, který jsem snědla hodně pozdě večer, což byla jediná doba, kdy mi bylo trochu líp. v tý době jsem taky zhubla těch devět kilo, teď už se to jen udržuje a dál nehubnu.
ve druhým a třetí trimestru se to změnilo v tom směru, že už mi není blbě pořád. každej den teda ráno zvracím poté, co vstanu z postele, ale někdy už mi je pak přes den celkem dobře. někdy ne a táhne se to celý den. přes den jím spíš málo, pořádně se najím až večer, kdy je mi prostě nejlíp. už jsem smířená s tím, že to takhle půjde až do porodu...
@azalka123 jo a ráno po probuzení ze zásady nejím. někomu to pomáhá, mně ne, takže radši zvracím jen vodu, než abych zvracela i jídlo, což je hnus.
Tak já jsem u prvního měla nevolnosti od 7 do 35tt. Pomohlo než jsem vystrčila nohu z postele dát si 2-3 piškoty, kousek sušenky, ovoce a malej lok coca coly, ale chlazené. Přes den, nezůstávat hladová a hodně pít a večer se navečeřet a nelehat si na záda a hlavu vždy víš, než nohy. Teď u druhého skoto to samé.
@azalka123 Mně pomohlo buď spát nebo žrát (doslova a cokoli). Když jsem byla přecpaná, nebylo mi špatně. Jinak ledová coca-cola (pravá), kterou jsem pila opravdu po litrech, protože jsem prostě musela v práci fungovat. Nevolnosti jsem měla denně asi od 10 hodin do pozdního odpoledne od nějakého 8. týdně po 16. a ještě se vrátily asi na 14 dní po 20. týdnu.
Holky, tak nevolnosti celý den, a zvracení spíše po obědě a večeři, včera jsem měla celou noc křeče od žaludku až po dělohu, ale bez krvácení, fakt nevím co si mám počít
Nic mě nepomáhalo, jediné fakt jíst furt a malé porce, když jsem.Nejedla bylo to horší i za předpokladu, že vše vyzvracim. Hold se to musí protrpět, pak existují čípky na nevolnost myslím torecan, než jsem se odhodlala je vzít, přešlo mě to
@azalka123 hele, já takhle zvracím pořád, i ve 32tt :( nemám na to žádnou radu. beru i ten torecan - prášky teda, ne čípky. někdy to pomůže, někdy ne. pak mi bejvá trochu líp po cole a zmrzlině, ale taky to není tak, že by mi pak bylo stoprocentně dobře. zrovna za chvíli mám jít na gyndu a doufám, že tam dojdu. bohužel na to neexistuje asi jiná rada, než zatnout zuby a přežít to. je to strašný.
@slecnajohanna ach jo, máš pravdu, asi s tím nic neudělám, musím se s tím smířit jen se bojím aby bylo vše v pořádku
@azalka123 ja som jedla hlavne v noci, lebo pocas dna mi bolo stale zle. Pila som zazvorovy caj, ten mi robil dobre a jedla som hlavne jablka a detske piskoty 🙂
@azalka123 neboj se, všechno v pořádku je. moje doktorka dokonce říká, že když matka hodně zvrací, že to značí silné miminko - že to znamená, že v těle hodně těch správných hormonů. dítě si i přes to zvracení bere živiny z tebe. já jsem zatím zhubla deset kilo, ale miminko je větší, než jsou tabulky :D jenom je to teda maximální vopruz. občas z toho mám strašný deprese, z toho, že nic nemůžu. ale drtivý většině ženskejch to přejde s prvním trimestrem. já jsem extra výjimka, že se s tím musím srát celý těhotenství...
sport a jedine sport, sednout na kolo a jet ... hybat se co nejvic a nemyslet na to ze je ti spatne... na kole jsem jezdila do prace kazde rano a vecer az do 8 mesice. bylo mi spatne asi 5 dni pocas celeho tehotenstvi .. protoze ranni nevolnosti jsem rozdychala venku na cestvim vzduchu
nejlepsi je samozrejme si poridit mestske kolo, aby ti nezavazelo brisko ;) ...
@zuzanamolo tak to asi pomáhá jak komu. já mám naopak zkušenosti se zvracením na procházkách, v tramvaji apod., právě když jsem se to snažila rozdejchávat venku. takže se radši snažím zůstávat doma, když je mi zle. rozdýchat to jde do určitýho stupně nevolnosti. ale jinak blejt na chodníku před jinejma lidma fakt není super zážitek ;)
@slimacikmia ja čaj neviděla ani nepamatuju, doufám že to brzy přejde
@slecnajohanna ja se snažila rozdejchat z okna, a taky mi to nepomohlo, musela jsem hned na záchod
@slecnajohanna ja myslela opravdovej sport ne prochazku nebo jizdu v tramvaji .. v tramvaji, v aute a ve vsech dopravnich prostredcich mi bylo spatne temer okamzite.
jizda na kole, tanec, plavani, a jeste masaze ...
@zuzanamolo tak když se třikrát pozvracíš ještě, než si stihneš vyčistit zuby, a neudžíš se na nohou, tak o sportu nemůže bejt řeč. opravdu je nevolnost a nevolnost. něco se rozdejchat dá nebo zahnat pitomejma lízátkama, ale když máš zkaženej žaludek špatnejma žaludečníma šťávama a zvracíš od rána každou čtvrt hodinu, tak nevěřím, že máš na sport jediný pomyšlení.
holky tak mě napadlo, nemohla by tu nevolnost způsobovat kyselina listová, bedu od dr.max 800 ug, příjde mi že je to od doby co to beru
@azalka123 to myslím, ze ne. Ja ji beru vždycky vecer, když uz mi je dobre, pres den ne. Nevolnosti způsobuje vyšší hladina hormonu hcg v průběhu těhotenství. Listovka by to mela spis tlumit, ale na me to nezabiralo. Beru ji vecer prave proto, abych ji nevyzvracela zpátky.
jedla jsem suchý rohliky a jak se tu psalo cola > lízátka jsme nezkoušela u mě to nebylo tak hrozné 2x-3x za den > ale po vyčištění zubů vždy - změnila jsem pastu - pokud se voníš změň vůni i sprch. gel.
kysů.list. by to způsobovat neměla a je pro mimi dobrá
nejhorší česnek, jogurty, mastné
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahoj, kromě zázvorových lízátek či Antimetilu zkus homeopatii- Sepia 15Ch- 5granulí cucat ráno nalačno a k tomu měj po ruce Cocculine během dne kdykoliv vycucat.. homeo je super a osvědčilo se..
ale pokud to jinak nedáš, jdi si k lékaři pro Rp na Torecan.
hlavně pij, jez malinké porce častěji a nestresuj se. je to normální a časem se to upraví. držím palce!