Neustálé zvracení v 17tt, jak to co nejvíce zmírnit?

nocinoci
11. zář 2014

Ahoj holky, mám takový dotaz. Netýká se to mě, ale mé kamarádky, která je momentálně v 17tt a něco a pořád zvrací. Už byla i hospitalizována minulý týden, protože zvracela tři dny naprosto šíleně. Dostala kapačky a po dvou dnech šla domů. Miminko je prý v pořádku.
Zase jí to začalo. Nemůže skoro nic sníst. Já s tím nemám žádné zkušenosti, nemohl byste někdo poradit tipy jak to co nejvíce zmírnit?
Budu vděčná za jakoukoli radu moc díky
a všem krásný den přeji 🙂

frantiska85
11. zář 2014

Snesla by colu a zmrzlinu?

zmrz_lina
11. zář 2014

Mně na zvracení pomáhala coca-cola, zmrzlina, lízátka pro těhotné a v krajním případě Torecan.

tulikiss
11. zář 2014

me pomahalo porad neco uzobavat, jakmile jsem hodinu nejedla uz sem zvracela.. ale stejne jsme zvracela parkrat za den az do konce 6 mesice 😖

lamarika
11. zář 2014

Ať si koupí B6 (pyridoxin) a dá si 6 tabletek naráz. Okamžitě přestane zvracet a bude trochu fukční. Leták ať nestuduje, mám to přímo od doktorky. Zvracela jsem celé těhu, neudržela jsem v sobě ani vodu a vysílením jsem už nemohla vztát ani z postele. Hospitalizaci jsem odmítla, protože jsem měla doma 2 malé děti a neměl se kdo jiný o ně starat. Tohle mě zachránilo
@nocinoci

gwennie
11. zář 2014

me zabiraly cipky torecan, jak uz pise kolegyne vyse. At urcite zkusi!

zmrzlinka
13. zář 2014

https://www.modrykonik.cz/forum/zdravotni-komplikace-v-tehotenstvi/hyperemesis-gravidarum-tezke-nevolnosti-v-tehu/

Urcite doporucujem precitat Tvojej kamaratke.....aj ja som v tehotenstve skoncila na infuziach a moja rada-vydzat to 😉

fykyska
13. zář 2014

Přijď ke mě do diskuze, já měla HG také, až do zvracení žluče, kapaček a zhubnutí 10kg ! resp. ať kamárádka přijde .. A´t už je to HG nebo ,,jen" silné zvracení musí to vydržet většinou to ustoupí někdy kolem 20tt + , zvrací se postupem vyších týdnů míň. Menší nauzea potomhle všem pak může přetrvat až do porodu ale už je to snesitelné Je důležité hodně pít - glukopur ve vodě že v něm stojí lžíce, cola, magnesia, hodně minerálky, kulíšek dětský iontový nápoj, čistá voda s ledem, heřmánek na podrážděný žaludek, hlavně hodně i když to pujde ven hlavně ať pije jídlo není tak důležité, dítě si veme z těla...
A když bude mít sílu něco sníst tak polévky, vývary, zkusit banány piškoty,
Pokud už je ve fázi že zvrací žluč ať se snaží aspoň hodně pít zvracení pak není tak hořké, a žaludeční šťávy se malinko naředí a kyseliny nedráždí tak zubní sklovinu.

z léků torecan ale ten je na předpis a ne vždy zabere - rektální čípky nebo dělají i tabletky.. sem tam smectu, občas když už je malinko lépe zaberou homeopatika
Pokud se to doma nelepší ať se nechá znova hospitalizovat potřebuje ležet min týden na kapačkách aby se to aspoň malinko srovnalo...tělo musí zpátky dostat všechny minerály a zavodnění
https://www.modrykonik.cz/forum/zdravotni-komplikace-v-tehotenstvi/hyperemesis-gravidarum-tezke-nevolnosti-v-tehu/
Rozhodně ať se nenechá odfláknout to co jí trápí NENÍ BĚŽNÉ a i když je dítě v pořádku matku to může velmi vyčerpat a ohrozit ...

marketst
14. zář 2014

Moje kamarádka, ač teda nebyla těhotná, takhle ze zvracení taky skončila na kapačkách. Není to sranda. A taky pozor na zuby a asi o něco více čistit, koupit i lepší pastu, třeba Pronamel, který chrání sklovinu právě před kyselým. No držím palečky, ať je kamarádce líp.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru