Neustálé bolesti břicha a zad - 31. tt. Máte zkušenost?

barunkiss
6. srp 2022

Hezky večer,

Jdu si pro radu, jelikož nechci zbytečně plašit.
Od dopoledne mne bolí břicho a trochu i záda jako při ms. Chvílemi se to zlepší, když něco dělám a nemyslím na to, nebo kdyz chvíli lezim, tak to přejde. Ale po chvíli se to vrátí. Břicho netvrdne ani bolest nijak nesili, jen to je už téměř cely den a znejisťuje mě to. Mám doma malou dcerku a nechci ji tahat po nemocnicích, tak se raději zeptám, zda máte některá zkušenost ?

Zkusila jsem teplou vanu, ale po chvíli se to vrátilo. Dala jsem si i magnosolv a taky žádný zázrak. Mimčo v břiše kope normálně.
U dcery jsem neměla ani poslicky nic, porod jsem měla vyvolavany takže ty první nic moc kontrakce jsem snad ani neměla, takže jsem v tom trochu neznalek 😄.
Děkuji za odpovědi.

fazolkazuzka
6. srp 2022

@barunkiss ja teda od té doby co jsem začala se šetřit a přestala zvedat dceru mj tyto bolesti skončily. Pokaždé když se začnu trochu namáhat, včera stačilo vyplit plevel tak se bolesti vráti.

barunkiss
autor
6. srp 2022

@fazolkazuzka děkuji za odpověď. Je pravda, že se poslední dobou moc nesetrim. Přítel je v práci do večera takže jsem musela sekat nějakou část zahrady a do toho dcera plus cely den na nohou v těch vedrech. Domácnost, nákupy 🤦🏻‍♀️. Každopádně na tohle tempo jsem zvykla od začátku těhotenství a do teď to bylo v pořádku. 🤔

fazolkazuzka
6. srp 2022

@barunkiss u mne do 27 tt taky vše ok. První tehu jsem nic neřešila, ale teď mě to semlelo. No v 30 tt jsem šla na kontrolu. Zkrácený čípek a něco s nalevkou. Já moc nerozuměla. Dostala jsem kortikoidy na dozrani plic miminka. Dr se bál že bych mohla porodit. A taky doporučení žádný stres a aktivita.

radkazenklava
6. srp 2022

@barunkiss já jsem 26tt a mám to samé...bolesti zad a lehce břicha..vždy po námaze...a tou námahou myslím běžné činnosti.. jako běhání kolem syna 2r a domácnosti, nakup...při odpočinku to přejde...

barunkiss
autor
6. srp 2022

@radkazenklava no, taky jsem myslela, že to přejde, ale momentálně to přichází a odchází i když lezim. Predtim to byla taková neustálá bolest teď se to uklidní a zase se vrátí ale bolesti nesili.

radkazenklava
6. srp 2022

@barunkiss pokud to nepřetrvává..asi bych vyrazila na kontrolu...ono je to u každého jinak, těžko se radí přes net...Dejte na svůj pocit, pokud se Vám to nezdá jeďte na kontrolu...ikdyby "zbytečne"...Ségra třeba v 29tt začala krvácet z ničeho nic...vyděšená jela do porodky, ale nic se nedělo, krvácení ustalo..dostala kapačku a nechali si ji tam 2dny. Pak ještě přenášela...Kamarádka byla 32tt na kontrole s tvrdnutim břicha myslela si že dostane magnezko a byl z toho předčasný porod...

barunkiss
autor
7. srp 2022

@radkazenklava břicho mi právě vůbec netvrdne, jen to tak obecně bolí nedokážu přímo lokalizovat místo, přijde mi ze od žaludku do podbrisku a záda 🤦🏻‍♀️. Nechci aby se ba mne dívali jako na simulanta stejně jako s první dcerou když jsem jela.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru