Neurologické obtíže a porod. Máte s tím zkušenost?

lunea
17. led 2023

Ahojte holky, mám dotaz, který jsem tady ještě neviděla, tak snad tady nezazněl.
V 16ti letech jsem prodělala operaci cévní mozkové malformace (vrozené krvacení v mozku) Kavernom. Po operaci jsem měla ochrnutou levou část těla vše se mi podařilo rozhýbat a dat se do kupy, sice mám ještě problémi které už jsou napořád, ale naučila jsem se s tím žít.
Nic méně je mi 25 let a jsem teď v 17tt a řeším způsob porodu. Ptala jsem se doktorů jestli nevadí, když bych rodila přirozenou cestou(kvůli tlaku, který jde i do hlavy) a jsem nervózní z toho jak každý odborník mluví jinak jeden říká rozhodně né přirozeně a druhý proč bych jako nemohla.....
No tak se chci zeptat zda někdo není po přirozeném porodu a neměl náhodou podobné neurologické potíže.

Moc se omlouvam za román, nikdy o tom moc nemluvím, a tak jsem to možna potřebovala i napsat. Děkuji za všechny Vaše skušenosti, nečekám diagnózi.
Krásný den.

monuleee
18. led 2023

@lunea já jsem teda epilepticka, dr mi doporučovali císaře a já řekla že chci rodit přirozeně... 12 hodin jsem rodila a nakonec jsem dostala záchvat a museli mi dělat akut. Císaře. Prý můžu bejt rada ze jsem přežila. Takže s neurolog.potizema to neni žádná pr*el

kocila
18. led 2023

@lunea nejsem odborník, ale mám v rodině CMP (mrtvici) a dlouho lékaři apelovali, aby jen tlačení na WC bylo co s nejmenším úsilím, protože tlačení ovlivňuje tlak i v hlavě ( i několik lidí zemřelo na wc...)....za mě bych do přirozeného nešla, vím co je porod a jaké ohromné úsilí člověk při tlačení musí vykonat...

lunea
autor
18. led 2023

@monuleee to mě mrzí, ale je dobře že jsi vporadku ty i děťátko!!! Moc děkuji za podělení se skušeností 🙂

lunea
autor
18. led 2023

@kocila je pravda, že o tom wc mi taky říkali doktoři... Asi bude jistota pro mě i pro mimi císař, budu klidnější a i ten se dá snad krásně naplánovat aby to bylo i pěkné. Děkuji za vyjádření 🙂😊

sangina
18. led 2023

ahojky tohle jsme řešili v rodině..přirozený porod nepřichází v úvahu...hrozí nebezpečí komplikací pro matku i dítě takže císař

lunea
autor
21. led 2023

@sangina děkuji za odpověď.
Asi jsem byla naivní 🙂... Nebo jsem si to moc přála, jinak. Hrozně se císařského řezu bojím.

sangina
21. led 2023

@lunea každý se bojí..ale raději se těš na miminko...

monuleee
22. led 2023

@lunea vůbec se neboj. Jizva sice bolí jak čert ale věř že proti kontrakcim a zasite pipce to nic neni😀 navíc budeš i dostávat léky proti bolesti

lunea
autor
22. led 2023

@monuleee snad se jizva bude dobře hojit 🙂, ale nejhorší je, že je to břišní operace no, že se vše tím řezem přeruší( dělovaha, svaly atd.) Ale nedá se 😊 už to zvladlo tolik žen, a miminko za to stojí!

monuleee
22. led 2023

@lunea ono se to nezdá ale hojí se to fakt rychle, ta bolest je nejhorší 1.den pak každým dnem uvidíš že to je o dost lepší.

lunea
autor
22. led 2023

@monuleee 😊 to ráda slyším(čtu 😄...).

sangina
23. led 2023

@lunea JÁ MĚLA DVA CÍSAŘE A ZVLÁDLA TO...JEDEN DEN LEŽÍŠ PO OPERACI A DRUHÝ DEN VSTÁVÁŠ....ZÁLEŽÍ TAKY NA TOM ,JESTLI NEBUDOU KOMPLIKACE SE ZTRÁTOU KRVE,JESTLI JE TO AKUTNÍ NEBO PLÁNOVANÝ..NA SPOUSTĚ VĚCÍ..ALE VÝSLEDEK BUDE STÁT ZA TO

monuleee
23. led 2023

@sangina já měla 1, s velkou ztrátou krve, že mi dávali transfuzi, a i tak jsem vstával už 1.den, jakoze jsme museli už 1.den

lunea
autor
24. led 2023

Moc děkuji za podporu a napsání všech vašich zkušeností! 😊🙂

sangina
24. led 2023

@monuleee JÁ MĚLA DVA CÍSAŘE...JEDEN AKUTNÍ...PÁR HODIN PO PŘIJETÍ DO NEMOCNICE,KDE JSME BYLY HOSPITALIZOVÁNÍ S KOMPLIKACEMI JSEM ZAČALA RODIT..BOHUŽEL MALÉ PADALI OZVY A MĚ SATURACE ...PROBRALA JSEM SE NA DRUHÝ DEN NA ARU..VELKÁ ZTRÁTA KRVE A ALERGIE NA ANESTEZII..JINAK HOLKA JE ZDRAVÁ..A JÁ TAKY..

lunea
autor
25. led 2023

@sangina ještě, že to dopadlo dobře! 🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru