Prosím je tu někdo, kdo má zkušenosti s neurolem na začátku tehu a i přes to má zdravé dítě? Jsem 8tt a spadla jsem do silenych depresi, jsem na tom tak spatne, ze nemuzu vubec spat, na pohotovosti mi dali diazepam, ale ten mi nepomohl. Během pár dní se deprese tak zhoršily, že jsem byla v takovém stavu, že už bych snad zkolabovala. Dřív jsem měla úzkosti, ale takovýhle stav jsem zažila poprvé. Nakonec jsem si vcera večer ze zoufalství vzala 0,5 neurolu a konečně se po několika dnech vyspala. Ale ted jsem zkoušela usnout, protože jsem stále unavená a zase to nejde. Nevím co mám dělat, bez prášku to prostě nedokážu, zkoušela jsem už všechno možné. Zítra mám konzultaci s psychiatrem a nechám si napsat antidepresiva, ale ty nezaberou hned. Nevim co mam do te doby dělat, miminko jsme si moc přáli, ale i manžel i moje maminka mi řekli, at si ty prášky radši vezmu, než abych se zničila úplně. Mam doma 3 letého syna a musím tu být pro něj.
Ja som v prvom tehotenstve raz uzila Neurol, hned na zaciatku. Brala som vtedy este aj ine lieky a isla som ich pre istotu konzultovat na ambulanciu klinickej farmakologie. Tam som sa pytala na ten Neurol a bolo mi povedane, ze podla vsetkeho neposkodzuje plod a najvacsie riziko su abstinencne priznaky u babatka po porode.
Osobne som stretla zenu, ktora brala Neurol cele tehotenstvo. Dvakrat sa je totiz stalo, ze porodila mrtve dieta v 6. mesiaci. V tretom tehotenstve bola doslova na prasky, strasne sa bala, vkuse bola na pozorovaniach v nemocnici. Zostala jej potom dlhorocna zavislost na Neurole, ale babatko bolo v poriadku, dnes je to uz dospely muz a je v pohode.
Nejsem lékařka, nicméně nepomohl by na spaní třeba melatonin?
@marianarem moc dekuji za prispevek, uz jsem zacala brat Trittico a psychiatr mi rekl, ze je mozne to pripadne kombinovat i s Citalopramem, kdyby tohle nestacilo.. zatim se mi stale bez neurolu nepodarilo usnout, ale celkove se citim o neco lepe. Doufam, ze antidepresiva brzy zaberou. Psychiatr mi taktez rekl, ze riziko z neurolu je velice male a ze chvíli ho brat muzu bez obav.
@cilkat dekuji, psychiatr mi řekl to same, nizke davky neurolu pry nevadi
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím, že manžel s mamkou mají pravdu. Lepší pár dní na Neurolu, než se někde sesypat. (Osobní zkusennost nemám. Určitě to prober s tím psychiatrem, ale vím, že doktoři predepisuji dost věcí, co se v těhotenství podle pribalaku nemají, protože lepší udržet funkční matku, než se bát neomezeného rizika)