13. srpna mi doktor bral stěry, řekl mi, že vyšli dobře a negativní a dneska, když se díval, jestli se neotvírám, tak mi bylo řečeno, že mám větší výtok a napsal mi tabletky Macmiror complex. Neublíží tedy zánět miminku při porodu?
jsem ve 40 tt plus 4 dny a dnes mi doktorka oznámila že mám vag. infekci, o které jsem vůbec nevěděla. Ještě minulý čtvrtek bylo vše ok. Říkala že do porodu se musí vyléčit, a to můžu rodit každým dnem, tak jsem z toho celkem nervozní :(
Já mám ten samý případ (vag. infekce) a termín porodu příští středu. Dostala jsem také Macmiror, doufám, že se zánět vyléčí. Ale jak poznat že odchází hlenová zátka, když tabletky špiní kalhotky dožluta? Mám obavy, abych hlen.zátku poznala.
@sofie5 no taky to nepoznám.. byla jsem překvapená když mi to dr. oznámila, protože jsem neměla žádné pálení svědění, prostě žádné příznaky, jen minimální normální výtok, který jsem měla celé těhu. Max. jsem nosila intimky, no čuměla jsem jak puk. Hold budu muset čekat až praskne voda a na zátku se vykašlat 😒
@sofie5 zátku ani nemusíš zpozorovat, u první dcery vůbec nevím, kdy odešla. Ono to ani k ničemu není, rodit můžeš klidně 2 týdny po odchodu zátky.
Macmiror jsem za třetí trimestr brala snad třikrát, vždycky zabral, ale jen dočasně. Miminko i já v pohodě. Po porodu vytok zmizel jako mávnutím kouzelného proutku.
Já myslím, že když nezaberou tabletky, dostaneš při porodu nějaká atb v kapačce. Ale ten Macmiror zabere, také už jsem ho měla a za pár dní byl pokoj. Neboj, tohle nikdo nezanedbá. A jinak já teda taky nevím, kdy mi odešla hlenová zátka 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím si, že pokud tabletky nezaberou, ohlídají si tě a před porodem ještě dají antibiotika, aby to bylo v pořádku..držím pěsti