Nespavost od počátku těhotenství, máte zkušenost?

pajajapa1
4. říj 2016

Ahoj holky, nemáte někdo nějakou zkušenost s nespavostí už od počátku těhotenství? Od druhého měsíce pořádně nespím. Jsou noci, kdy to jde, ale většinou spím tak 4,5 hodin... A to ještě přerušovaně... V prvním trimestu jsem aspoň občas usnula přes den, ale teď už přes den prostě neusnu... Nemám problém s tím, že by mě něco bolelo, nebo že bych nějak přemýšlela... Prostě jen koukám do stropu a nespím... Děkuju za jakoukoli radu... 🙂

popelucha
4. říj 2016

@pajajapa1 Jsme na tom stejně ;) nepomohlo ani, že jsem si nešla lehnout přes den, ani fyzická aktivita ;) asi to je normální a neřeším to ;)

chimneysweeper1
4. říj 2016

Jsem na tom stejně už od 2. měsíce. Pak jsem chvíli spala normálně a teď, jak se přehoupl první trimestr v druhý, je to opět bída. Jdu spát v deset, ve tři se vzbudím a už se jenom převaluju. Přes den jsem unavená, ale večer se mi spát nechce a ve 3 ráno se zase vzbudím a tak pořád dokola. Já prostě jen doufám, že jsou to vlny, že zase spát budu, že se teď přežene týden dva a zas bude dobře. 😉

kensi
4. říj 2016

nooo ženy,tak to v případě, že sice nespíte, ale nejste nevyspané, tak vám teda závidím. Já nespím taky vůbec, ale hlavně kvůli šílené bolesti zad, pálení žáhy, neúnavnému pohybu malé v břichu obzvláště přes noc a jakmile už se vzbudím, myslím na tolik věcí že už nezadřímnu. Přes den sem pak jak kdyby mě někdo pacil přes hlavu, ale na spaní přes den nějak není čas...snad bude malá hodná a po porodu to dospím 🙂

pajajapa1
autor
4. říj 2016

já jsem většinou celej den jak přejetá parním válcem, proto se snažím vypátrat něco, co by mě uspalo 🙂

tery_s
4. říj 2016

@kensi jsem jako ty 33tt a mám to teda až teď ve 3.trimestru, kdy už se fakt blbě spí v některých polohách, takže většinou na boku podložený nohy, výš pod hlavou (to mi docela pomáhá na pálení žáhy a studený mléko před spaním), ale budím se bolí mě záda, kyčle, kopanečky a spodní kost, jak se to tam vše roztahuje 😀 většinou znovu usnu, ale nesmím začít nad ničím přemýšlet, to by byl konec 🙂 tak u ostatních co jsou 1. 2. trimestr moc neporadím, měla jsem přes den hodně činností, k večeru procházka se psem, potom teplou sprchu, krém s levandulí a vypít meduňkový čaj to mi dřív stačilo a nebudila jsem se... určitě se to zlepší, protože ten spánek ke konci už je fakt horší

kensi
4. říj 2016

@tery_s první dva trimestry jsem si pískala 😀 já už nemám teda žádnou polohu ve které by to bylo jakžtakž snesitelné. Ale jak říkáš, večer procházka se psem, teplá vana, promazání kůže od hlavy až k patě a pak hodinový rituál přípravy postele-2 polštáře pod hlavu, jeden mezi kolena, kojící za záda, ted se do toho napolohovat a přesvědčit malou, že už se de vážně spat 😀 odškrkávám doslova vteřiny

astyna
5. říj 2016

Netrápí tě něco? Já obvykle nemůžu spát, když mám problémy.

kaczenka2
5. říj 2016

Mě nespavost začala trápit až tak 2 týdny zpátky..
Kdy se přes den cítím unaveně, jak kdybych propařila 4 dny a noci v kuse, ale večer jak si lehnu kolem 9 do postele, tak jsem najednou čilá a spát se mi nechce..Usnu kolem 11 když je šťastný den :D A kolem 3 ráno jsem vyspaná a můžu vstávat.. a tak to chodí den co den :D Jsem zvědavá jak budu odpočinutá pak k miminkům :D Asi padnu únavou a budu spát jak šípková Růženka :D

pajajapa1
autor
6. říj 2016

@astyna Právě, že mě nic netrápí, ani v noci nad ničím nepřemýšlím... 🙂 prostě jen čučím do stropu :/

@kaczenka2 no, tak to máme podobně, pres den si říkám, ze bych prospala celej den, ale i když jsem zkusila spát, tak to nejde... :/

jaresska
6. říj 2016

Ahojky já nespala do 5 měsíců....a přez den se mi spát nechtělo...

pajajapa1
autor
7. říj 2016

@jaresska Takže můžu doufat, že se to zlepší? :D

jaaanic
7. říj 2016

Taky trpím nespavostí už od 3 měsíce jsem nespala celou noc...no hrůza...malou uspím a většinou s ní vytuhnu🙂 a pak se kolem jedné druhé v noci vzbudím jdu čůrat a pak třeba tři hodiny čučím do stropu...ale nejsem unavená což je divný...jo ono to holky příjde až budou mimča na světě a pak si budem říkat co bychom daly za půl hodiny spánku 🙂

jaresska
7. říj 2016

@pajajapa1 To jo, u mě se to zlepšilo a jelikož jsem měla minipidi bříško tak jsem to pak dospala 🙂, ale jestli ti naroste břicho jako jsem měla se synem tak to jsem nemohla spát už od 5 měsíce.
@jaaanic Tak zkuz jít třeba něco dělat, číst nebo tak něco, zkuz se unavit, třeba to pomůže...

verunelka
7. říj 2016

Taky jsem nemohla spat asi do konce 6 . Mesice

jaaanic
8. říj 2016

@jaresska jj už jsem zkoušela jít k telce, na počítač, číst si nebo umývat nádobí...ale v šest ráno už nemám sílu jít spát...tak čekám až se malá vzbudí 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru