Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli má některá z vás podobné zkušenosti. Jsem v 19. týdnu, normálně slyším tep miminka od 15. týdne, ale teď ho od pátku nemůžu najít. Je možné, že je někde schované? K doktorovi půjdu tento týden pro lístek, takže kdybych ho do té doby nenašla, tak se nechám vyšetřit. Takže zatím bych potřebovala uklidnit. Díky.
@martinka8338 Asi k němu zajedu co nejdřív. My jsme právě minulý týden renovovali, takže jsem pořád něco málo dělala, tak jsem si říkala, jestli se třeba nemohlo mimino někam schovat.
Dej si na brisko hodne gelu a priloz pristroj.ten trosku jobu nahni at neni celou ploskou na brisku.hledej spis ve spodni casti briska...miminko tam urco bude...kazdopadne pokud i presto bys ho nenasla tak jetse dnes jdi ke svemu dr
A zkus i přitlačit, ono staci fakt milimetřík a hned se ztrácí.
A co pohyby, cítíš něco?
Pohyby ještě necitím, nebo možná jen nevím, jak vypadají. Ještě zkusím vyměnit i baterku, třeba to pomůže.
A dej fakt hodně gelu. A když nic, tak radej doktor. Ale bude to v pořádku, neboj 🙂 třeba se mimco jen nějak otocilo.
@marki00 ja som tiež v 19tt a v sobotu som tiež mala problém malú nájsť. Teda - počula som, že sa tam hýbe - sú to také zvuky ako keď sa vlní plech - tak to som sa ukľudnila, že tam nie je úplne ticho, ale srdce som hľadala tak 10 minút - počula som tepať pupečník, svoje tepny všetky, ale malá bola asi nejak blbo otočená. Nakoniec som našla, bola to fakt úľava.
Tvoje obavy naprosto chápem a asi by som si zašla k doktorovi, pre istotu. Vyšilovať netreba, ale keď má človek obavy, je lepšie sa nechať skontrolovať.
já taky často hledám hodně dlouho a nemůžu najít, místo gelu vyzkoušej natřít si břicho hodně dětským olejíčkem, nebo něčím takovým mastným. Připadne mi, že potom je všechno mnohem líp slyšet než u gelu a hledat hodně dole
Nebo naopak nehledej dole jako dřív, kolem 20tt se náš prcek začal vyskytovat často kolem mého pupíku a já ho naháněla dole a pak panikařila, že nic neslyším.
Přesně jak píší, miminko se může pohybovat. Už ho možná najdeš těsně pod pupikem nebo malinko na stranách. Je to občas složitější ho najít. 🙂 taky jsem někdy hledala 10 minut, pak to vzdala a zkusila za 3 hodky znovu. Na druhou stranu, lékař na už by viděl hned pokud jsi moc vystresovana bude to lepší. Teď promiň za negativní info, ale kdyby to bylo špatné, tak lékař s tím v tuto dobu stejně nic neudělá, zachraňují miminka ze zákona až od 24+0 :( vím to, protože jsem od 22+1 ležela v nemocnici a modlili se za každý den.
No já myslím, že riziko potratu v tomto týdjnu je velmi, velmi velmi malé. Takže bud v pododě.
Ahoj ja neslysela nic ani v 25tydnu..gynekolog rikal ze to je tim ze mam placentu vepredu a dost silnou..takze jsem se toho pristroje zbavila aby me to nenervovalo
Nepovedlo, doktor mi rekl, ze se mam na takove pristroje vykaslat, ze je to jeste male. Navic mi vysla spatna krev na triplu, takze pristi tyden jdu na genetiku, tak uvidim.
To bude dobry.Ja slysela srdicko od 12tt.Nekdy od 20tt jsem citila obcas pohyby ale srdicko uz jsem nenasla ani po hodine hledani.Hlavne tomu miminku ver ze je a bude v poradku.To je nejvic co muzes udelat.🙂
Tak to dopadlo spatne, miminku prestalo bit srdce, takze pristroj nelhal. Dekuju za podporu.
@marki00 Nedokážu říct víc, než že to tak z nějakého důvodu mělo být. Asi bylo miminko nemocné a příroda rozhodla tak, jak rozhodla. Musí to být pro tebe hodně těžké, ale věř, že tys určitě neudělala nic špatně a nemohla jsi to nijak ovlivnit. Moc mě to mrzí ☹ Taky posílám hodně sil, drž se ty i partner (manžel) 😔
Dekuju holky. Miminko se prestalo vyvijet uz v 15+4, pak uz jen prezivalo, takze bylo asi opravdu neco spatne. Clovek pak zjisti, ze zdrave miminko je opravdu zazrak.
@marki00 moc me mrzi co prozivas,asi to tak melo byt 😢 drz se Ty I partner.Je mi z toho smutno 😐
Koupil jsem si angelsounds na bazaru a nic v nem neslyším, jen šumění. Ani kdyz ho treba polozim na tepnu na zápěstí, tak jen šumi. Takove to zelene svetylko po chvilce zhasne, je mozne ze jsou vybite baterky nebo se mam začít strachovat?
@wercs Ja jsem vždycky nejdřív poslechla svoje srdce, než jsem šla hledat to miminka... Podle toho nejlépe poznáš, jestli vše funguje jak má. Nepředpokládám, že by tě nenapadlo do něj nedat nové baterky 🙂
Aha, čtu to znova.. asi fakt nenapadlo... no, co dodat...
Napadlo, ale tuhle baterku doma nemame, musim ji dojít koupit. Ale myslela jsem si ze kdyz je vybita baterka, tak to nebude ani šumět.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@marki00 ahoj, já to mám teda krátce ten přístrojek, ale než něco najdu to trvá i skoro hodinu, někdy taky neslyším nic...nevím no pokud si nejsi jistá, tak jeď na pohotovost, nebo ke svému dr....tím ničemu neuškodíš 🙂