Nemoci a léky v těhotenství, máte zkušenost?

zuzanazari
23. únor 2015

Ahoj maminky, chtěla jsem se vás zeptat, jaké máte zkušenosti s užíváním různých léků třeba při chřipce, viróze apod...
Já například teď řeším, co můžu v těhotenství na kašel a bolest hlavy... U prvního těhu jsem neužívala nic...... Díky moc za vaše rady a názory 🙂

martaveg
23. únor 2015

Dokud to slo vydrzet, tak jsem misto jindy mnou pouzivanych kapek a prasku (=predavkovat se vsim moznym, abych vydrzela fungovat v praci) zkousela lecit jen "babskymi" radami (cibulovy odvar, zabaly, citrusy, med, zazvor, apod..) a dodrzovala klid a teplo v posteli, nicmene uz dvakrat jsem tuhle zimu skoncila u doktorky, na zanet hornich cest dychacich jsem dostala bioparox (lokalni antibiotika) a pri dost bolestivem zanetu nosohrtanu jsem uz dostala penicilin ospen 1500, dvakrat jsem si na noc vzala pri teplote paralen, jinak jsem teplotu a bolest hlavy resila mokrym hadrem na hlavu a kapky do nosu pouzivala vzdy kdyz jsem nemohla dychat (detsky olynth nebo muconasal)

zuzanazari
autor
23. únor 2015

Jasně, nejlepší je se vyležet a pít čaje. to už mi pomohlo kolikrát 🙂 ale pokud je fakt zle, tak se antibiotikům nevyhne ani těhotná..... Ona ta moje bolest hlavy souvisí s těhotenstvím ( měla jsem to i u prvního) jak prostě stoupají hormony, tak u mě to odnáší hlava a žaludek 🙂 skoro mi to připadá jako migréna, chce se mi toho skoro zvracet... :/

lucinka58
23. únor 2015

@zuzanazari Ahojky otázka je co je nachlazení a co už nemoc. Na klasické nachlazení je možné brát - jitrocelový sirup na kašel, pinosol do nosu a v případě teploty, která vystoupá nad 38 už můžeš dát paralen. Jinak já jsem byla nemocná předminulý týden - nakonec jsem skončila se zánětem průdušek na penicilinových antibiotikách (ty se v těhotenství můžou). Vzala jsem i za celou dobu 2 paraleny - teplota už nešla srazit ani obkladama, takže to jinak řešit nešlo - nerada bych mimčo v sobě ugrilovala 😀

zuzanazari
autor
23. únor 2015

Tak to jsem ráda, že jitrocelový sirup se může. Ten mám náhodou doma 🙂 O paralenu vím, ale já se i normálně snažím lékům vyhnout.... a je jasný, že u vyšších teplot je prášek prostě nezbytný 🙂

mazelll
7. bře 2015

Ahoj holky jsem tady nova a potře u ju si nutno s někým promluvit o problémech nebo se brzy zblázním :(.Jsem těhotna ve 33 týdnů a od 20 týdne me pali pochva a nevím si rady .Ve 20 týdnů si me vzali na hospitalizaci a udělali kompletní vyšetření jak moče tak i pochvy, byl mi zisteni streptokok a e coli tak se mi trochu ulevilo ze sem si řekla proto me to asi dali mi na to macmiror a stejne mi nic nepomohlo do 30 týdne jsem byla ještě několikrát na pohotovosti jak na urologii tak na gynekologii vse negativni a říkali mi ze to není moc bezne aby me to stále tak pálilo ale ze to také muže byt změnou posěvního prostředí tak jsem tedy vyzkoušela laktbacily všechny možne druhy koupila si intimní hygienu a stále me nic nezabírá, ve 32 týdnu jsem byla na 3 utz a tam je podle všeho vseho v naprostem pořádku tak ja nevim trpím jako kun už to nemůžu dále vydzet a bojím se abych třeba neměla infekci plodové vody už fakt nevím honi se mi hlavou tolik věcí co to muže byt ze se asi brzo zblázním. Prosím poradte máte někdo nejake zkušenosti nebo podobné problemy dekuji

soda365
7. bře 2015

Ahoj, nejsem zrovna dvakrát velká příznivkyně tzv. "babských rad" až na různé bylinné směsi (průduškové, urologické apod.) ,ale co se týká bolestí a horeček - na ty Ti mohu doporučit jen paralen (ten můžeš i jako těhotná), na bolest a škrábání v krku je dobrý septisan (také můžeš v těhotenství) a místo klasických kapek do nosu jsem si koupila klasickou stříkací vincentku, ale slyšela jsem, že i quixx je dobrý (prostě "stříkadla" na bázi mořské vody).
Tohle všechno jsem brala já při nachlazení, ale pravda je, že v některých příípadech se prostě ATB nelze vyhnout..

jinulinka26
25. kvě 2015

Ahoj chci se zeptat,sem nastydla mam silnou rymu a mela jsem teploty ale ty klesly. Nemuzu se zbavit ty rymy a v lekarne mi dali pinosol a ten mi vubec noc neodecpe a blbe se mi dycha..chtela sem se zeptat jestli muzu i jine kapky napr. Olinth nebo otrivin. Dekuji za radu

jinulinka26
27. kvě 2015

Porebuji poradit. Co na prudusky kdyz me boli? Doktor mi nic nedal rekl mi klid na luzku ale to moc nepomaha ☹

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru