Nemoc a teploty v 5. tt. Někdo podobně a bylo vše ok?

4. lis 2024

Ahojte, byli jste nekdo v pocatcich tehotenstvi chora? Ja jsem na zacatku tedka 8+5tt a v asi v 5tt jsem chytla asi chripku . Teplota 37.8 pred spanim, v noci mozno jeste malinko stoupla myslim ze max na 38.3 … rano jsem se vzbudila uz bez teploty… na kontrole srdicko hezky bilo v 8tt. Ale porad se bojim jestli ta horecka nemohla spusobit nejaky defekty… prodelala si nektera neco podobnyho a bylo to OK? Bojim je hlavne raztepu 🙁

patypresdevaty
4. lis 2024

Spousta lidí v 5tt ještě ani neví, že je těhotná 🙂 A nezní to jako nějaká šílená choroba, cos měla, to asi ani nebyla chřipka, ale viróza (u chřipky jsou vysoké horečky více dní v kuse a člověk má problém vůbec vstát z postele). Takže klid, není důvod panikařit.
Většina žen v těhotenství prodělá alespoň jednu podobnou nemoc. Respektive neznám žádnou, která by byla celou dobu jak rybička

autor
4. lis 2024

@patypresdevaty ano to mi je jasny ze to asi ani neni mozny nemit zadnou nemoc pocas celeho tehotenstvi… ale bojim se skrz toho ze to prislo v dobe kdy se tvori vsechna dulezity organy… 🥺

cilkat
4. lis 2024

Úplně v klidu. Je i "normální" mít zvýšenou teplotu dlouhodobě právě v důsledku těhotenství a plod tím poškozený není. Jedna noc mu prostě neublížila - kdyby bylo poškozené v 5 tt, tak teď už pravděpodobně není vůbec.

junomcgaff
4. lis 2024

Já měla horečky asi v 5tt. Nic se nestalo, dcera je zdravá. Samozřejmě teplotu jsem srážela

anetacoufalova
5. lis 2024

Nechala bych si na screeningu pak jenom pořádně zkontrolovat srdíčko..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru