Ahojte, byli jste nekdo v pocatcich tehotenstvi chora? Ja jsem na zacatku tedka 8+5tt a v asi v 5tt jsem chytla asi chripku . Teplota 37.8 pred spanim, v noci mozno jeste malinko stoupla myslim ze max na 38.3 … rano jsem se vzbudila uz bez teploty… na kontrole srdicko hezky bilo v 8tt. Ale porad se bojim jestli ta horecka nemohla spusobit nejaky defekty… prodelala si nektera neco podobnyho a bylo to OK? Bojim je hlavne raztepu 🙁
@patypresdevaty ano to mi je jasny ze to asi ani neni mozny nemit zadnou nemoc pocas celeho tehotenstvi… ale bojim se skrz toho ze to prislo v dobe kdy se tvori vsechna dulezity organy… 🥺
Úplně v klidu. Je i "normální" mít zvýšenou teplotu dlouhodobě právě v důsledku těhotenství a plod tím poškozený není. Jedna noc mu prostě neublížila - kdyby bylo poškozené v 5 tt, tak teď už pravděpodobně není vůbec.
Já měla horečky asi v 5tt. Nic se nestalo, dcera je zdravá. Samozřejmě teplotu jsem srážela
Nechala bych si na screeningu pak jenom pořádně zkontrolovat srdíčko..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Spousta lidí v 5tt ještě ani neví, že je těhotná 🙂 A nezní to jako nějaká šílená choroba, cos měla, to asi ani nebyla chřipka, ale viróza (u chřipky jsou vysoké horečky více dní v kuse a člověk má problém vůbec vstát z postele). Takže klid, není důvod panikařit.
Většina žen v těhotenství prodělá alespoň jednu podobnou nemoc. Respektive neznám žádnou, která by byla celou dobu jak rybička