Nedovyvíjející se plod

rubicon_cube
18. črc 2019

Ahojky, chtěla bych znát vaše zkušenosti, protože do úterý je hromada času a já jen spím a ležím, jsem z toho přešlá.
Abych Vás uvedla do situace, tak tady mám nějáké údaje:
MS naposledy: 11.5.2019
pozitivní testy cca tři-čtyři týdny zpět
Včera jsem byla poprvé u gynekologa, díky údajům už i sestra počítala s těhotenstvím, tak mi založila průkazku. Jenže když došlo na ultrazvuk, tak doktorku dost překvapilo, že obal plodu odpovídá kolem 9 tt, ale jako plod samotný tam byl v cca 3tt. Jen takové malé kolečko, bez srdíčka a vedle něj ještě nějáké čmouhy...moc mi toho k tomu neřekla, jen že by očekávala, že bude plod už vyvinutější a že mi udělají HCG testy z dvou týdnů, aby viděli z krve nárůst a budeme to kontrolovat ultrazvukem, nejspíš i z nemocnice. průkazku si samozřejmě zabalila k sobě. Vím co to může znamenat a hrozně se bojím. Je tu někdo kdo by to i přes tohle měl nakonec v pořádku? Chvíli mluvila o tom, že jsem mohla jakože otěhotnět ke konci cyklu, ale vypadala i tak dost překvapeně...
Mám za sebou tři těhotenství která byla v pořádku až do konce....

sudylichozrout
18. črc 2019

@rubicon_cube Jej, to je mi moc lito. Obavam se, ze to nedopadne dobre. Jestli uz jsi v 9tt, tak musi byt plod vetsi a musi uz mit srdicko. Priprav se postupne psychicky na to, ze nejspis uslysis zle zpravy. Ale drzim pesti a at se pletu.

veverka55
18. črc 2019

Ještě bych nepanikarila, ovu mohla být později a když si vzpomenu co bylo vidět na ultrazvuku v 9. Týdnu tak jen pidibublinka a měření na ultrazvuku bylo dost nepresne, záleželo hodně kam klikne. Nechala bych si změřit hcg, pokud roste a je rozumné hodnoty tak ok, pokud klesá nebo je hodně nízké tak to asi dobre nevypadá...držím moc palce!

hermij
18. črc 2019

Ultrazvuk má docela velký rozptyl a lékař musí být opravdu zkušený, aby dobře plod rozpoznal... zkus být ještě v klidu a věřit ❤🤰

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

@veverka55 pidibublinka, ale já mám obří obal a uvnitř prostě pidi skvrnku, myslíš že i tak by to mohlo být ok? :(

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

@hermij Budu doufat, děkuji

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

@veverka55 na ty HCG právě jdu zítra a v pondělí, v úterý budou výsledky

katherine177
18. črc 2019

Nechci strašit, ale řekla bych že to bude zamlklé těhotenství

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

@katherine177 že bych měla i nevolnosti, spavost a další? :(

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

holky našla jsem i fotku přesně jak to vypadalo https://www.modrykonik.cz/jsem-tehotna/7-tyden-tehotenstvi/ u tohoto článku

vineta
18. črc 2019

@rubicon_cube Jestli rostou obaly a neroste plod, tak se obávám, že to nebude dobré 😕

sluckynek
18. črc 2019

Já měla něco podobného v lednu první utz jsem byla 6+2 potvrzeny dvojčata i srdíčka o dva týdny později jsem začala lehce krvácet jela na pohotovost a plody odpovídali 7+1 😭

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

@vineta to vůbec netuším, byla jsem na první kontrole, dřív na mě neměli místo :(

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

@sluckynek a to je špatné, že byli starší? asi nebyli vyvinuté? :( s tímhle zkušenosti nemám, vždy bylo tohle v pořádku

cinam
18. črc 2019

Připravila bych se spíše na špatné zprávy. Tři až čtyři týdny po pozitivním testu a plod bez srdíčka opravdu bohužel spíše nevypadá na prosperující těhotenství. Ale třeba budeš pak příjemně překvapena, držím palce. Mám to za sebou u prvního těhotenství, tak to znám.

sluckynek
18. črc 2019

@rubicon_cube byly o týden menší byla jsem 6+2 a když jsem jela na kontrolu měla jsem být 8+2 a odpovídali 7+1 😭

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

@sluckynek to mě moc mrzí :(

makiska1
18. črc 2019

@rubicon_cube ja mam tohle bohužel také za sebou... ale já teda byla dal, v sedmém a devátém týdnu plod ok a na kontrole ve 13tt odpovídal 10tt bez srdeční akce... byla jsem tenkrát na revizi... držím pěsti, třeba to ještě vyjde...

lery92
18. črc 2019

@rubicon_cube šmouhy kolem plodu můžou být dvě věci . 1)Artefakt , co nemá význam či 2) hematom.
Důležité je , aby tam bylo echo embrya , pravidelný tvar gestacniho váčku a alespoň náznak váčku žloutkového .A i přes to je tu riziko , že se akce srdeční neobjeví .
Pokud ti zítra vezmou krev u prosperujícího těhotenství by za 48 hodin měl být nárůst hCG dvojnásobný ...nezbývá než doufat .Držím palce .

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

@lery92 ber to s nadhledem, prostě tam bylo ještě cosi, ikdyž jsem tohle viděla už milionkrát tak se orientuju akorát kde je plod a kde obal ...echo zatím nebylo, vypadá o dost menší než má být...otázka jestli žije, to se bude zjišťovat a v úterý budou výsledky...takže si ještě počkám...proto jsem to nevydržela a ptám se i tady :(

rubicon_cube
autor
18. črc 2019

@lery92 druhý odběr mi budou dělat v pondělí, takže ten nárůst by měl být hodně znát

teate
18. črc 2019

Já měla poslední ms 16.5. - takže podobně jako Ty. A minulý týden jsem byla na UTZ v 7tt+5 a už tam byl “plod” velký 2 cm se srdcem.... Držím palce, ale dobře do nevidím. ☹

zuzkabrhelova
18. črc 2019

@rubicon_cube měla jsem to podobně jako ty. V 8+4 kontrola obal odpovídal týdnů ale plod ne a bez akce. Byla jsem poslána na kontrolu do nemocnice a tam to samé plus viděli jako kdyby čarečky v tom obalu a prý už se to bortilo a začala bych časem krvácet. Takže revize a plod se přestal vyvíjet mezi 6-7 týdnem. Předchozí 2 těhotenství byli v pořádku a to třetí bohužel dopadlo takto. Ale čtvrte už dopadlo dobře. Ale doufám že u tebe to bude v poradku.

widowblack
18. črc 2019

@veverka55 😶 pidi bublinka ? Ja v 9Tt uz mám clovíčka ... ač mě to mrzí rsk si nemyslím že tento příběh bude mít pozitivní konec

katka_nedo
19. črc 2019

@widowblack Ja mam taky fazolku z 9tt

helena1033
19. črc 2019

Nechci děsit ale já sem na tom podobně, 6+0 gestacni žloutkový Vacek, 7+0 Vacek se zvětšil ale bez srdíčka, 8+0 bez zvětšení a bez srdíčka , to bylo včera, dnes sem po revizi, zaniklé těhotenství. Doktor říkal že se to stává nic výjimečného že podruhé už by to mělo být ok ať nesmutnim, já vím je to těžké ( ale v dnešní době se chodí zbytečně brzo k doktorovi pak když je problém se nasadí askorutin hormony s umělé se to snaží udržet, já začala 6+2 špinit , hned sem jela na pohotovost......kdyby mi nedali askorutin a velkou dávku hormonů asi by skončil vývoj už tedy a teď už dne mohli pracovat na dalším .........nevím zda je vždy dobře to za každou cenu udržet, příroda ví co dělá prostě to tak melo být. Jen má čerstvá zkušenost ☹️ tělo se zotaví jen srdíčko bolí .....ale není všem dnům konec , hlavu vzhůru.

widowblack
19. črc 2019

@katka_nedo tak to asi ma muj dr. naky super utz .

rubicon_cube
autor
19. črc 2019

@helena1033 mě žádnou udrzovacku nedali

rubicon_cube
autor
19. črc 2019

Doktorka tvrdí ze by teoretický mohlo jít i o mladší plod, ze jsem mohla otěhotnět na konci cyklu. Což jsem koukala 5-6tt a dle fotek utz ostatních by to plus minus souhlasilo...ale je divny ze by mi test ukázal tak krásný čárky v 2tt

rubicon_cube
autor
19. črc 2019

Dnes mám po prvním HCG odběru, tak uvidíme co s tím

montelvina
8. srp 2019

@rubicon_cube než klesne hladina hormonu přítomnosti ťehotectvi tak bohužel ..stále můžeš mít pocit únavy .fleky okolo múzou bohužel znamenat hematomy v 9 tt jde už dítě vidět

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru