Dobrý den maminky.
Z odběru krve mi doktor zjistil, že mám málo železa a předepsal mi léky. Mám tedy více dotazů na maminky, které to měli stejně.
Četla jsem více článků a psalo se o předčasném porodu. Je to pravda? Mám se obávat?
Léky na doplnění železa se prý musí brát až do poslední chvilky (do porodu), nebo je po zlepšení vysadím?!
V každém článku je něco a já z toho mám už hlavu jako balón.
Jak to dopadlo Vám?
Maminky Děkuji!!
Já beru železo od 25tt zhruba, nyní jsem 40tt, takže předčasný porod se nekonal. Brala jsem první týden ob den, pak už denně, aby mi z něj nebylo zle. S dobou užívání ti to musí říct lékař, podle toho jakou máš hladinu. S mojí doktorkou jsme domluvené, že budu užívat celé šestinedělí a pak budu mít kontrolu krve, jestli už můžu vysadit. Samozřejmě pokud bude mít miminko problémy se zažíváním, budeme to řešit dříve.
dobrat do porodu a po porodu ti 100% udělají krevní testy na kontrolu, tohle si oni pohlídají sami
Taky jsem mela malo zeleza brala jsem 2x denne 1 tab a rodila jsem 40+0
@adluska1201 taky jsem měla málo železa a rodila jsem 40+1. Železo jsem brala asi od 28 tt těhotenství a i po porodu cca pár týdnů ,pak už se moje tělo srovnalo. Takže se nestresuj.....
Děkuji všem. Jsem klidnější 🙂
Zatím nenapsal nikdo, že by s železem rodil dřív 😉
Já brala železo skoro od začátku a rodila jsem 40+3.
Takže pohodička, nožky hore a užívej si posledních dní klidu 🤭🥰
Beru zelezo ted, brala jsem i u syna a rodila jsem normalne v terminu vyvolavane, takze treba bych i prenasela.
Já jsem dostala léky ve 28tt, nyní jsem 35+1 a zatím se nic nekoná 🙂krom různého zbarvení 💩beru tabletku denně
Ja mam dlouhodobe nedostatek zeleza imimo těhotenství (vzdy kdyz mi nahodou berou krev tak mi to reknou 😂)... ted jsem těhotná (17tt) a zelezo taky beru, stejne jako v minulem tehotenstvi, a to sem rodila v 39tt.. takze bych to fakt neviděla tragicky 😉
A co berete za železo? Četla jsem, že sorbifer se blbě snáší a dnes jsem si ho přinesla domu..
@nazka Dostala jsem předpis na Maltofer..
@nazka Já jsem brala Globifer https://globifer.cz a snášela jsem ho perfektně! Sorbifer mi neseděl, dělal mi zácpu a dost mě bolelo břicho.
Rodila jsem pokaždé na termín, ale vyvoláním, a železo jsem brala vždycky až do porodu. Po porodu se dělají nové krevní testy - poprvé jsem brala železo ještě nějakou dobu po porodu, podruhé jsem byla už v pohodě. 🙂
Nebýt toho vyvolání, tak se mi děcka válí v břiše ještě teď.. :D
Brala jsem v prvním těhotenství, rodila jsem 40+2, teď beru opět (mám Hb 100) 2x denně globifer, jsem 34+5, porod se zatím snad nechystá. Já jsem i netěhotná taková bledá a mírně anemická.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@adluska1201 ahoj měla jsem to stejně jak ty, brala jsem železo do poslední chvíle. A rodila jsem až 40+3😊. Takže se zbytečně nestresuj, dneska to není nic neobvyklého. 😊