Ahoj maminy,
v patek jsem byla na utz a pan doktor zjistil slabou nedomykavost chlopně v srdíčku mojí malý. Říkal, že je to normální a že se to objevuje u 2-5% dětí. A že se to většinou spraví. Na kontrolu mám jít ve 30tt. Hledala jsem informace o tomto na internetu, ale nikde jsem je nenasla. Nemáte prosím někdo s tímto zkušenosti??
Děkuju
ne ne......nemá ji plně dovyvynutou, takže ji pořádně nedovírá.
moja kamoška to má a chodievala často ako malá na liečenia a nemohla na telesnej behávať a robiť namáhavé cviky na kondičku, ale inak je v poho, teraz už na liečenia nechodí (má 20r.) len na kontroly dakedy, inak je všetko v poriadku, neboj 😉 😵
tak to jsem rada ze to neni nic zavaznyho....
zuzik mojej dcere to zistili v aprili tohto roku,a ma 13rokov.. 😕
Zuziku, já sama mám nedomykavost mitrální chlopně a chodím s tím akorát na kontroly ke kardiologovi, jednou za rok. Podle něj je to jedna z nejčastějších srdečních vad u nás, hned po šelestu a není to nijak vážné. Mně to v životě neomzeuje, jen občas mi srdíčko jakoby přeskočí nebo vynechá. Ale nemusím se ničeho vzdávat, můžu sportovat bez omezení a dokonce budu i rodit normálně. Takže vůbe neboj!! 😉
Moc Vám děkuju. Jsem rada ze to neni nic zavaznyho......hold se holka bude muset trochu setrit 🙂
No mě taky něco takého zjistili. Ptala jsem se doktora, jestli je to vážné-no moc se nesmál, říkal, že mi na to doktorka předepíše prášky a když jsem s těmi výsledky napochodovala k doktorce ani si to moc nečetla a když jsem chtěla tedy po ní nějaké prášky, ptala se mi na co??? No to jsou doktoři. Stávalo se mi, že jsem se uprostřed noci probudila a že mi hrozně rychle bušilo srdce. Prý pomáhá když člověk zakašle, že se to srdíčko tím nějak zmasíruje. A vždycky mi to pomohlo. Dřív jsem ty pilule na srdíčko brala - Egilok - ale už je asi rok neberu a myslím, že už takové problémy nemám. Ale i tak mám v plánu příští kontrolu u gyn. se jí zeptat, zda to nebude dělat problémy.
Mě na kardiologii poslali poprvé předtím rokem a půl a až tam mi zjistili, že mi ta chlopeň mírně nedomyká. Možná už to mám dlouho od dětství-nevím. Nikdy jsem toho moc neuběhla.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Je to lat. prolaps?