Maminy, opět se bojím . Už po několikáté se mi na zadní straně stehna udělalo něco jako pásový opar. Aspoň to tak vypadá. Myslím si , že se to dělá po použití wc někde jinde než doma. Naposledy jsem to měla v 6tt, kdy mi doktorka řekla že to pásový opar není,ale ani neřekla co to je.Já v tu dobu ještě nevěděla, že jsem těhu. Doporučila čistit. Teď se mi to dělá znovu. Neměla to některá z Vás? Zítra jdu opět k dr ,ale hrozně se bojím
Opary v tehu sou docela casty maxat kremem na opary a ldyz si myslis ze je to z jinych zachodu hold si nikde sedat nemuzes.
@luciebx sedla jsem si v nemocnici kdyz jsem tam par dni ted lezela,nejak mi to nedoslo. Jen se bojim aby to nemelo nejaky vliv na vyvoj miminka
@sunshine125 podle me na vliv miminka ne
@luciebx ale pasovy opar nie je opar v pravom zmysle...
@sunshine125 pasovy opar sa robi primarne inde ako na stehnach (na chrbte, ramenach, rukach) a sprevadzaju ho bolesti celeho tela, unava, atd.... ak ti to lekarka nepotvrdila, tak to ozaj pasovy opar nie je, nebala by som sa...zajtra to radsej skonzultuj
@sunshine125 Klíčové je, jestli jde o skutečný virus varicella či nikoliv. Pokud ano, pak je to v těhotenství průšvih jako mraky. Pokud nikoliv, o nic nejde, byť to vzhledem může jakkoliv pásový opar připomínat.
@sunshine125 pasovy opar poznas jednoduse, uplne na zacatku to svedi a pak to prejde do hodne neprijemne bolesti, ktera strili do nervu. O bolesti nic nepises, takze to na pasovy fakt nevidim.
@luciebx pasovy se nemaze, obden se pichaji injekce Becka do zadku 😊
Ja ho mela a nesmela jsem to mazat. Jezdila jsem obden k dr na injekce B komplexu. Vidis a to vsude pisou, ze se malokdy opakuje... Tu bolest uz bych nechtela zazit...
takže jsem dnes byla u obvoďačky. Ta mě okamžitě hnala na infekční do Písku, takže jsem vydšená burcovala v 8:30 ráno manžela po noční , že jedem (měl radost). Řekli mi , že je to nějaký druh oparu, zřejmě prý genitální (pohlavní 😕 ) , ale na mimi prý nemá nemá vliv. Průser by to byl prý jedině tehdy , kdybych ho měla poprvé (virus koluje tělem než se někde usadí) což není můj případ jelikož na to trpím a mám je několikrát do roka. Anebo kdyby se mi udělal před porodem a měla jsem ho během porodu, pak se může mimi nakazit kontaktem. Teď mám zasažen jen jeden nerv, jelikož puchýřky se vrací pouze na jedno místo.Vzala stěr z puchýřků pro určení přesného druhu oparu.Dala mi mastičku a doporučila po porodu a po kojení antivirotickou léčbu. Takže asi tak , snad bude vše dobré.
@sunshine125 tak hlavne, ze to neni ten pasovy. Ten genitalni je podobny tomu na rtu, jmenuje se i stejne. Takze nebezpecny pro miminko je jen pokud s nim prijde do primeho styku. Coz nehrozi. Drzim palce at se ho zbavis co nejdriv a mas uz konecne klid 😉
@kejt29 no snad . Snad se to potvrdi i z toho steru...
@sunshine125 A nemá to taky manžel? Tento typ se totiž přenáší pohl. stykem a nemusí být na první pohled znatelný. Taktéž je nutné hlídat cytologii dělož. čípku, ale to Ti asi řekli.
cytologie mi dělali tenhle tyden a v pohodě. Manžel nic nemá, prý buď může být přenašeč anebo jsem virus chytla před lety třeba a něčím se zreaktivoval. Celkem jsem v životě měla 2 dlouhodobé vztahy a jeden krátkodobý. Takže marně přemýšlím, kde jsem k tomu přišla. Hlavně , že to snad nevadí miminku...
@scvrcek tohle vypadá spíš na genitální opar,ale neni na genitálu 😀
nemůže to byt jen nejaky atopicky exem v tehu i po se mi vždy dělalo, mazala jsem tekutym pudrem, nic jinak nepomáhalo. hold je to oslabena imunita. opar boli jak ............... takze to byste poznala. noste sebou antibakterialni ubrousky a zachod si otírejte. ale muze to byt proste jen tehotenstvim, to se deji často věci 🙂)))
tohle taky citim, spis to pne, boli,pali. Ale není to žádná mučivá bolest, jak to popisují výše. Je to jen nepříjemné. Opar mám potvrzený,ale spíš genitální,což je stejný původ jako opar na rtu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nikdo nic?