Nechutenství v těhotenství

makii_hatake
17. čer 2017

Ahoj všichni, chci se zeptat na Váš názor, radu nebo i jen načerpat trochu povzbuzení.
Od 13let mám problémy s příjmem potravy. Před 2 lety jsem skončila i v nemocnici, od té doby se dávám do pořádku. Před otěhotněním jsem dokonce trochu přibrala, ale asi se mi teď tělo mstí (nebo je to prostě v těhu normální). Jsem ve 14tt a skoro nic nemůžu jíst, jen co kouknu na jídlo hned je mi zle (a to jsem zatím nezvracela), co zvládnu tak je ovoce a občas teplá polévka, jinak se nutím jíst pečivo a vše ostatní co v tu chvíli můžu.
Co můžu udělat abych miminku neubližovala a dávala mu vše co potřebuje? Měl jste nebo máte někdo stejný problém? Miminko je pro mě to nejdůležitější a nechci aby trpělo mojí neschopností.
Děkuji

ohi
17. čer 2017

Já v obou těhotenstvích trpěla nechutenstvím. Do toho cca 5 měsícu nevolnosti a zvracení. Jíst jsem se vyloženě nutila co 2 hodiny,aby mi nebylo ještě huře. Jedla jsem skoro stále to stejné. Jak jsem porodila,tak jsem pak zase měla žravou a chut zpátky. Jinak pokud máš strach že máš málo vitaminu,jez tablety pro těhotné. Ale nemusíš mít obavy,mimčo si vezme co potřebuje z tebe ikdyž budeš jen na pečivu. Já určitě doporučuji snažit se pravidelně jíst,aby ti nebylo zle,to právě nejčastěji bývá z hladu

makii_hatake
autor
19. čer 2017

Zvracet mi teda ani nejde, občas bych to brala jako úlevu ale prostě nic. Ale děkuji, už se cítím líp, když vím, že to není asi nic neobvyklého. Holt je člověk pořád překvapený z reakcí svého tělo a organismu.
Vitamíny naštěstí beru, to bylo hned první čeho jsem se zásobila. 😉

simdan
19. čer 2017

@makii_hatake to dělají hormony,někdy se celý den člověk cítí jakoby měl kocovinu a zvracet nejde ☹ já třeba po porodu poslední dcerky...asi 10dní po-jsem přestala mít chuť na veškeré jídlo,měla jsem strach ať nepřijdu o mléko,nutila jsem se vyloženě aspoň piškoty a polívky,mléko...kdybych nemyslela na malou,tak snad měsíc nejím,poklesem hormonů se mi změnily chutě,potom se vše dalo no normy 🙂
Hodně pij a jez tak ať aspoň něco sníš,málo-kousek sýra,plátek šunky,keksy 🙂
🍀

makii_hatake
autor
19. čer 2017

jo,přesně asi jako kocovina. No doufám že jo. Zatím se přinutím jíst ovoce a teplou polévku. Chléb nebo pečivo je teď moc těžké na žaludek ☹
vážně jsem ráda, že v tom nejsem sama.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru