Namáhavá práce vs. těhotenství, co byste dělaly?

janakarlecova
11. kvě 2015

Vůbec nevím co mám dělat. Jsem 2 měsíce po kyretáži pro samovolný potrat ve 3tím měsíci. Čekáme na výsledky genetických testů. Nastoupila jsem do super práce, ale vysoce infekční a fyzicky a namáhavé (jsem tam 2.týden). Vůbec jsme to neplánovali, ale pravděpodobně i přes kondom (asi perforovaný), jsem včera zjistila, že jsem těhotná. Co by jste dělali Vy? Buď půjdu hned na neschopenku, což je nefér k zaměstnavateli. Nebo to zaměstnavateli řeknu, ale mohu 100% počítat s výpovědí ve zkušební době. ALE co když to zase nevyjde. Nebo ... nechat miminko na později. Je mi z toho špatně. Navíc jsem využívala dvoje ATB hned ze začátku těhu. JÁ FAKT NEVÍÍÍM.

adji
11. kvě 2015

Já bych počkala na ultrazvuk, jestli se nejedná o mimoděložní těhu, a jestli bije v pořádku srdíčko... 🙂 práci bych řešila až pak....

leni_tom
11. kvě 2015

Počkala bych na ultrazvuk a šla na neschopenku. Výpověď ti dají ať půjdeš na neschopenku nebo ne.

tehulka12
11. kvě 2015

Taky bych pockala na ultrazvuk

pavcas
11. kvě 2015

Počkala bych na UTZ, pokud by vše bylo v pořádku, upřednostnila bych miminko a šla na neschopenku.

gepe
11. kvě 2015

Vim o nekolika pripadech zen, ktere ve zkusebni lhute zjistily, ze jsou tehotne a vyckaly s danou informaci pro zamestnavatele po jejim uplynuti, aby mely narok na materskou. Co vim, nektere pak hned nastoupily na rizikac. Jak to mas s praci, narokem na materskou atd, to vis sama. Pockala bych jak bylo zmineno vyse na ultrazvuk a nasledne az pote informovala v praci. A kdy informovat? To se musis rozhodnout sama 🙂

zo_ja
12. kvě 2015

Miminko bych si rozhodně nechala, vše ostatní se dá vyřešit, udělat jindy, jinak.
Nefér - no kdybys měla encefatlitidu nebo Tě srazilo auto, taky půjdeš na neschopenku, to je riziko života.
Zaměstnavatel, pokud jde o jeho zájmy, se na potřeby zaměstnanců taky nijak zvlášť neohlíží - pokud je slušný, komunikuje to přiměřeným způsobem v přiměřeném čase, a samozřejmě postupuje dle zákona. Ty budeš postupovat také dle zákona, taže Ti nemá co vyčítat. Tohle je prostě vyšší moc.

Pokud máš super šéfa/šéfovou, můžeš být osobnější, pokud standardně, tak prostě oznamuješ, osobní pocity a okolnosti jsou Tvoje soukromá záležitost, po tom je každýmu prd a domlouváš se věcně jak na osobním jednání.
Navíc, takhle vše zase předáš, vrátíš ap. Někdy - při úrazech, náhlých propuknutí vážných nemocí a úmrtích - se to řeší bez přípravy, bez možnosti konzultace se zaměstnancem ohl. čehokoli a taky se to vžycky vyřeší. Neznám jedinou firmu, která by kvůli tomu měla větší problém, i když to byl celkem stěžejní člověk, vždycky to normálně dopadlo, práce se podělila, akutní věci pořešili ostatní, vzal se někdo nový. Po 14 dnech navíc o klíčového zaměstnance Tvůj zaměstnavatel nepřichází a v záloze má uchazeče z výběrového řízení, kteří mu jistě rádi nastoupí.
Takže spíš pořeš sebe. Pokud je ta práce blbá pro mimino, tak co... Bodla bych se na ni, mimino už nikdy přijít nemusí, zatímco na kariéru do 70 času dost.

janakarlecova
autor
12. kvě 2015

Děkuju všem a v pondělí budu hodně nervózní 🙂 Snad bude vše v pořádku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru