Nadbytek plodové vody. Měl někdo?

bluehorse2020
12. srp 2021

Měl někdo polyhydramnion? (nadbytek plodove vody)popř. Jak to dopadlo, kdy jste rodily, kdy vám to zjistili a pod. 🙄 Včera mi to diagnostikovali pri kontrole, 25tt, mimi je dle ultrazvuku ok, ale když pročítám články na netu, tak se celkem bojim. Doktor bohužel nic k tomu neřekl, další kontrolu mám normálně za 3 týdny.. Ale až doma jsem zjistila, jaké to může mít následky 😔

pe_tu_ss_ka
12. srp 2021

@bluehorse2020 mám tu článek, kdy mi na 3D ultrazvuku také přišli na nadměrné množství plodové vody. Ale hned m item dělali další velký ultrazvuk, kde přišli i na důvod. Rodila jsem 32+6tt, protože už jsem měla vody moc.

bluehorse2020
autor
12. srp 2021

@pe_tu_ss_ka mohu vedet, jaky byl ten duvod? Bylo mimi pak v poradku?

vladka_zi
12. srp 2021

@bluehorse2020 na kontrole také kolem 25tt mi bylo zjištěno větší množství plodové vody. Zároveň otevírající se porodní cesty a bakteriální infekce ze stěru. V kombinaci s pozitivním výsledkem prvotrimestrálního screeningu (ač vady vyvráceny Prenascanem) jsem byla vedena jako vysoce riziková. V hlavě nejčernější scénáře. Musela jsem ležet, jinak jsem měla bolesti břicha, nonstop. Prcka jsem nakonec přenášela a rodila vyvolávaně. Ráda bych svou zkušeností poslala uklidnění, že vše nakonec může být (a pravděpodobně bude) v pořádku 🍀 ♥️

bluehorse2020
autor
12. srp 2021

@vladka_zi mela jsi nejaky priznak te infekce? Ja pevne doufam, ze u nas bude take vse ok a maly bude v poradku. Ale bohuzel mi to lezi v hlave 😔 budu muset zitra zavolat doktorovi a zjistit informace a nazor, ktery mi na kontrole nerekl...

vladka_zi
12. srp 2021

@bluehorse2020 to věřím, taky mi to pořád jelo v hlavě dokola a hledala jsem na netu a byla z toho zoufalá. Naštěstí moje doktorka byla pečlivá a i se mě snažila uklidnit, i když mi nastínila vážnost situace. Tu infekci zjistila až díky podrobné prohlídce, měla jsem jen výtok a 2 týdny předtím jsem byla na pohotovosti kvůli malému množství krve právě ve výtoku (výsledek z pohotovosti byl, že je vše v pořádku). Určitě je dobré své obavy a stav konzultovat s lékařem. Moc držím pěsti, ať to i u vás dopadne dobře 🍀. Pokud nebyla na ultrazvuku nalezena nějaká anomálie (což by jistě lékař řekl), věřím, že to bude dobré

bluehorse2020
autor
12. srp 2021

@vladka_zi no na ultrazvuku nic nevidel... Doufam, ze to ma spis neco spolecneho se mnou, resp. S tehu cukrovkou, tak jak nekde pisi. Nejhorsi je, ze ty vady, ktere uvadi na netu, tak se projevi az po porodu. Jinak vytok (nazloutly, nekdy jak hlen) mam celou dobu taky, ale tim ze nesvedi, nepali ani nejak zvlast nezapacha, tak to nekontrolovali.

pe_tu_ss_ka
13. srp 2021

@bluehorse2020 určitě, malý měl zúžení z dvanáctníku do tenkého střeva, takže se neredukovala voda, protože všechnu co spolykal, tak neprošla trávicím traktem a vracela se zpět. 12 hodin po porodu šel na operaci, kde mu to odoperovali. Teď mu budou v prosinci 3 roky a od té doby neměl (ťuk, ťuk) žádný problém. Ani na něm nejde vidět, že se narodil o 7 týdnu dříve 😊

nina004
13. srp 2021

@bluehorse2020 Mala som veľké množstvo plodovej vody ,ale bolo to spôsobené tohot.cukrovkou. Mne to množstvo okrem veľkého brucha nerobilo žiadne problémy

martinkamn
13. srp 2021

@bluehorse2020 Ahojky také já jsem s tím bojovala a to od 32 tt,kdy jsem byla na UZ u svého gynekologa.Ten mě poslal rovnou na kontrolu do nemocnice,kde se ke mě poté sěběhla horda doktorů co jako se mnou.No neměla jsem dobrý pocit.Hned všechny možný a nemožný vyšetření,které všechny dopadly v pořádku.Potom týden hospitalizace na rizikovým,kde mě hlavně natáčeli srdíčko,píchli mi kortikosteroidy a každý den něco na ředění krve.Přemýšleli,že mi tu vodu budou odpouštět,že bude císař.No každej doktor říkal něco jiného,takže trošku zmatek.Nakonec mě propustili domu,protože se na nic nepřišlo,žádný infekce,žádná vada.Ale jak píšete ono se to dá zjistit až při porodu.Byla jsem poučena,že kdyby cokoliv hned volat záchranku.Vlastné se v podstatě čekala jak na tom budu s dechem a jak to vydržím,voda mi tlačila na plíce a bylo to fakt nepříjemný,k tomu jak tam mimco mělo tolik vody tak sebou házela.Pak mě upozorňovali že když praskne voda je zde nebezpečí že muze dojit k uskrinuti pupecniku,nebo se může dostat třeba ručička do porodních cest,tím ze je velký proud ty vody.To jsem se.trosku bála aby to bylo v pohodě.Nakonec jsem šla na kontrolu a dr mě poslala do nemocnice,tam zase moc nevěděli ale radši mě hospitalizován.No a přesně teď den v noci mi ve 38tt praskla voda.A že ty vody bylo.Pro představu normál těhotenství má asi cca 800 ml já měla 2,4 l.Jinak já neměla cukrovku nic a myslím že to může byt klidně tím.

bluehorse2020
autor
13. srp 2021

@pe_tu_ss_ka tak to je dobre, ze vse dobre dopadlo... To zuzeni videli uz v deloze nebo az pri vysetreni po narozeni?

bluehorse2020
autor
13. srp 2021

@nina004 no snad to tak bude i u me... Bricho zatim moc velke nemam, dnes zacinam 26tt, ale delohu, ktera ma byt tak dva-tri prsty nad pupkem, mam uz pod zebry

pe_tu_ss_ka
13. srp 2021

@bluehorse2020 ano hned po tom 3D ultrazvuku (tuším 27tt), kde přišli na hodně vody, si mě vzal doktor na velký ultrazvuk, kde dělají 1 a 2 screening, a tam právě bylo vidět, jak měl vodu polyká, má zvětšený žaludek a místo tenkého dvanáctníku byla druhá bublina, a pak to přepl na ty průtoky a to bylo vidět že něco polyká, a pak to zvrací ven. Říkají tomu double-bubble (atrezie duodena). V Motole pak bylo hodně miminek, které měli různé atrezie, malý měl tu lepší variantu, kde se to jen "kosmeticky" vyřešilo. Má jen tenoučkou jizvu na bříšku. Pak to viděl i můj gynekolog, když jsem mu tam nesla zprávu.

bluehorse2020
autor
13. srp 2021

@pe_tu_ss_ka jejda, to musel byt horor. No ja chodim na gynekologii primo do nemocnice, kde chci rodit. Na 2. Screeningu nic nevideli... Ted si budu muset pockat na ten 3. Screening ve 30tt. Mam z toho hlavu jak balon, doktor mi k tomu nic nerekl, nevim, zda nechtel delat zavery, ci me neznepokojovat...chjo, nekdy si rikam, kezby ten internet nebyl 🙈

pe_tu_ss_ka
13. srp 2021

@bluehorse2020 u mě taky dopadl 2 screening v pořádku, malého vada se prý projevuje až po 25tt, některým na to přijdou právě až po porodu, nebo kolem 30tt právě kvůli množství vody. Bylo to hodně těžký, měsíc si poležel v nemocnici, naštěstí to byla "jednorázová akce".. pak už jen kontroly a po půl roce to na něm nikdo nepoznal, dohnal váhu a výšku, hezky prospíval a teď v září ve 2 a třičtvrtě nastupuje do školky 😊
Jinak internet je zlo.. taky jsme hned googlili s chlapem, co znamená jeho diagnóza.. ale co jsme našli za druhý atrezií, některá miminka to mají hodně těžké hned od začátku.

bluehorse2020
autor
13. srp 2021

@pe_tu_ss_ka no tak mne to nedalo a volala jsem doktorovi.. Tak me uklidnil, ze to nemam resit, ze hororovych scenaru a pricin je hodne, ale ze si nemysli, ze by se nas neco z toho tykalo, protoze zaludek i mocovy mechyr maleho byl na UTZ plny. A pry je lepsi mit vody vic nez min. Takze se mi trochu ulevilo... Pry se to muze i spravit, tim, jak poroste... Takze doufam v nejlepsi... Drzte nam palce 🙂

pe_tu_ss_ka
13. srp 2021

@bluehorse2020 Věřím, že to bude v pořádku 🍀❤ občas se stává, že je vody víc nebo mín a nemá to důvod 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru