Ahoj holky, chci se zeptat na Vaše zkušenosti.
Jsem 15+3tt a od neděle mě trápí bolest v krku, v pondělí se přidala únava, bolest kloubů, zvýšená teplota (max. 37,7). Vzala jsem si dovolenou prozatím do dneška a ležím, piju čaj s medem, na teplotu paralen ráno a večer a na krk septofort. Kromě toho, že už mě nebolí celý tělo, se necítím o moc lépe. Do práce bych nejspíš zvládla jít, ale bojím se, že to přechodím.. na druhou stranu mi přijde zbytečný chodit s nachlazením k doktorce.. jste na tom některá podobně? Chodíte normálně do práce nebo radši ležíte? Díky za rady☺
Jsem na tom úplně stejně a ležím od pondělka. Není to zatím se mnou valný, takže zítra jdu k doktorovi pro neschopenku. Rozhodně nehodlám s takovou únavou a knedlíkem v krku někde trajdat 😉
Díky za názory 🙂 ja teď teda přemýšlím, jestli si vzít dovolenou do konce týdne, nebo běžet pro neschopenku.. 😔kdybych věděla, že to do konce týdne vylezim, tak dovca... jestli mám být doma i příští týden, tak už neschopenka asi no..
@klecanda jen mensi info, pokud pijes caj s medem, a citronem, tak aby to bylo funkcni, nesmi mit caj vic jak 50°C, jinak med ztraci ziviny a nesmis michat kovovou lzickou, ale plastovou, protoze kov zabiji vitamin C, takze pokud tam mas klasickou lzicku, mas citron jen pro chut a nic vic
Rpzhodně radím jít k doktorovi, teploty pro prcka nejsou dobré...taky jsem byla nachlazená, na začátku (6. tt), po týdnu samoléčby, kdy se mi začal spouštět silný kašel, jsem mazala k doktorce, vyfasovala jsem ATB na týden a hned druhý den mi bylo lépe.
Vzhledem k tomu, že díky podobné "viróze" s následným silným kašlem jsem loni v 10. tt potratila, už bych neriskovala...
@oveckaluky když ona mi ta teplota v průběhu dne různě kolísá, chvíli mám 37,0 pak zas vyšší, pak zas třeba pod 37.. tak já nevím..zas si říkám že nechci jít k mudr s takovou "prkotinou" abych hned nebyla za hypochondra😀 ale asi tam tedy zítra zajdu..
ale po
@klecanda V těhotenství není nic prkotina, nejde jen o vás, a je třeba, aby vám bylo co nejdřív dobře 😉
@klecanda nektere zeny maji v tehu zvysenou teplotu kolem 37, takze bych tak neplasila. Dokud nemas 38, tak ok a pro klid duse zavolej dr., pokud chces, ale k dr.nechod pokud to ted neni nezbytne nutne. Radi chripka a diky nachlazeni mas snizenou imunitu. Pokud citis,.ze to neni ok a potrebujes nemocenskou, zavolej dr.a domluv se na dobu ke konci ordinacek,.nebo na dobu pro objednane at se zbytecne nevystavia dalsim a mnohem horsim bacilum. Jinak jez hodne cervene papriky, je v ni hodne vitaminu C a nekteri doporucuji lichorerisnici. Pripadne na snize i horecky muzes paralen a na bolest v krku septilen.
Na rymu bud morska voda nebo vincentka, pokud mas prazdny sprej nebo kapatko do nosu, tak nejlepsi alternativa koupit si klasickou mineralku vincentku a nalit do lahvicky, vybublinkovat a strikat si do nosu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Rozhodně doma vyležet...