Ahujky holky. Vypadá to, že na mě něco leze... 😒 Covid to není, mám za sebou test. Můžete mi prosím poradit něco co mi pomůže se z toho vykulirovat? Nemám ani kašel, rýmu ani teplotu a nic mě nebolí, jen co cítím spíše na průduškách a nepatrný knedlík v krku. Za jakékoliv rady budu vděčná díky 😉
Jak píše Adula000, koupit pastilky, odpočívat a pít teplé čaje s citronem a medem. Když by pak začaly teploty tak se může paralen ale stejně bych to pak případně konzultovala s doktorem.
A na rýmu mořská voda, já byla nemocná měsíc zpátky a takto jsem se léčila-pastilky, čaj a válení se.
V kterém jsi měsíci?
určitě můžeš pastilky z vincentky
tohle je super knížka, je tam info jaké léky si těhotná může vzít (dle trimestru myslím) na různé potíže. https://www.zdravezpravy.cz/2019/09/08/leky-v-t...
Bolest v krku
„Když nám začíná bolest v krku, můžeme udělat několik opatření, která nám mohou pomoci, a nemusíme hned sahat po razantnější léčbě,“ doporučuje doktorka Strnadelová.
Při začínající bolesti pomáhá nepoškozený, oloupaný stroužek česneku (dezinfikuje celou ústní dutinu a mandle), který v ústech převalujeme jako bonbón, klidně celý den nebo tak dlouho, jak vydržíme. Nekoušeme do něj! Dobrý je také olej. Ráno nebo večer si dáme do úst lžíci oleje (jedno jakého) a zhruba čtvrt hodiny jej převalujeme v ústech. Pak vyplivneme a malou lžičkou oškrábeme nános z jazyka, ve kterém jsou všechny škodliviny z úst. Pomáhá také obklad podle pátera Ferdy. Nakrájíme cibuli a s trochou anýzu ji podusíme do zesklovatění v malém množství vody. Směs pak dáme do kapesníku a přes bavlnu ji přivážeme kolem krku (opět žádný igelit!), necháme zchladnout. Přikládáme 3x denně.
Pokud cítíš průdušky, je to Bohužel ta první fáze (kdy pomáhá ACC, který se nesmí... A jelikož mění sliznici, tak bych si ho fakt netroufla). Pomáhá mi cíleně teplo na "plíce" - prostě horní hrudnik: nahřívat, oblékat ... Vlastně by asi zabral cibulový zábal, ale vyzkoušený v těhotenství ho nemám (ublížit by neměl). Pokud začne bolet v krku, smějí se "cakatka" bez jódu (takže třeba Stopangin) - působí lokálně, do krve jde stopové množství. Pokud by zalehly dutiny, jsou fajn aromatické mastičky (komínová mast, timianova a podobně) - opět lokální působení, opět téměř bez přechodu do krve.
Naopak bacha na bylinkové čaje: značná část z nich mění prokrvení slinic a tudíž se nemůže (máta, šalvěj a pod). Dovolená je třeba lípa (ideálně s medem), která nezabírá úplně hned, ale je celkově příjemná.
@cilkat ja acc 600 na prudusky v tehu dostala, na zacatku druheho trim. a dost mi to pomohlo... bylo to primo od plicare, protoze v lekarne me nic nechteli prodat jak jsem rekla ze jsem tehu... dokonce jsem mela i antibiotika a to ACC a jeste inhalator Atrovent - vse mi zabralo, do te doby jsem se lecila babskymi radami ktere byly k prdu 🤦 zbytecne jsem si tu nemoc prodlouzila...
@petramana já v 37 TT od gynekolozky v porodnici dostala Kodein s tím, že nemám poslouchat lekarnici a nemám se bát ho brát, že při porodu potřebuju dýchat a nedusit se kašlem... A zabral. Ale ono je trochu jiná situace, když ti ho napíše doktor, který ví, jak běží konkrétní těhotenství, než když to člověk radí někomu na internetu... Ale dobré vědět, že prošel 😉 .
Ahoj,můžeš Stopkasel sirup nebo pastilky stopkasel přímo pro těhotné.Do nosu Vincentku,mořskou vodu nebo Rymastop. Na teplotu či bolest Paralen v nejnižší dávce 1 tbl co 6 hodin. Jsem ve stejném týdnu jako ty a taky jsem teď nastydla,pracovala jsem v lékárně jako laborantka,takže informace jsou z praxe. Brzy se uzdrav
Penicilin se v tehu muže,otázkou je zda jsou antibiotika opravdu nutná. Nechci nějak znevazovat úsudek doktora, ale bylo by fajn mít udělané crp a ujistit se,ze bez antibiotik to fakt nejde. V těle ti to zničí i to dobre..někomu to rozhodí střeva,někdo pak má záněty moc.cest nebo kvasinkove infekce. A to je pekne na prd…Užívej i probiotika v odstupu 2-3h od antibiotik,ať ti to nerozhodi střeva a žaludek.
@baja8 brali mi krev a výsledky: mírný zánět v krvi, proto ty ATB. Pro probiotika si dnes jedu. co mi před měsícem a něco předepsala ATB na gyndě ( bakterie v moči ), hned 2 nebo 3 den mykóza... 😓 Doufám že tentokrát nebude. Zase být 14 dní bez sexu 🙈 teď si to celé těhotenství užíváme právě, než nastane šestinedělí, dopadné nechutenství a hlídání se, aby nebylo hned brzy další mrně 😁😁😁
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
prakticky nic, kup si třeba nějaké bylinkové pastilky v lékarně, kupovala jsem v Dr max jejich značku nějakou.