Mykóza v těhotenství. Co na ni?

21. črc 2021

Ahoj, prosím co mohu na mykozu v těhotenství? Začala jsem 4.mesic a můj gynekolog má dovolenou, normálně bych si sama nic neordinovala, ale náhrada za něj ordinuje až v pondělí a já bych nějakou rychlejší pomoc uvítala a na pohotovost se mi s tím upřímně letět nechce.

autor
21. črc 2021

Děkuji za případné rady.

michaelarousova
21. črc 2021

Boraxove globule beru kdyz se nedostanu k soktorovi hned☺️

autor
21. črc 2021

@michaelarousova a to se teda smí i v těhotenství?

michaelarousova
21. črc 2021

Ano trapi me to cele tehu a doktorka mi to doporucila jako takovou prvni pomoc☺️

autor
21. črc 2021

@michaelarousova ted jsem na to koukala, jen nevím zda se to dá běžne koupit v lékárně? Našla jsem to jen na eshopu

michaelarousova
21. črc 2021

Ja myslim ze jsem to kupoval normlane v lekarne v dr max ☺️

autor
21. črc 2021

@michaelarousova super děkuji

esmeralda11
21. črc 2021

Je to volně prodejné, zrovna se s tím taky trápím🙄 ale jsem teprve 4+6, každopádně doktorka mi doporučila tohle.

terezia10
21. črc 2021

Doktorka me říkala že muži normálně jenamazol canesten atd protože na to hodně trpím ptala jsem se ať nemusím furt ji otravovat

ajja87
21. črc 2021

Kup si zítra ty globule, ja je v těhotenství užívala, je to neskutečná úleva po nich, dají se volně koupit a Max je určitě má... a můžeš i ten canesten, i když je myslím v pribalovem letáku, že po dohodě s lékařem... Ale normálně mi ho v lékárně dali..

anet_98
22. črc 2021

Určitě boraxove globule a nebo ještě rosalgin. Trápilo mě to ke konci těhu. I když jsem to vyléčila, brzo se to vrátilo a gynekolog mi řekl, že jediná efektivní léčba je porod 😅 po porodu to opravdu přestalo

madamas
22. črc 2021

Mě gynekolog doporučil Rosalgin výplach. Na začátku mě to celkem potrápilo. Co mě byla zjištěna těhu cukrovka a nekonzumuji tedy cukr tak je to o dost lepší. Když začnu pociťovat nějaký diskomfort tak si udělám výplach Rosalginem a nerozjede to. Jen v lékárně mě paní poté co uviděla břicho upozornila že nemám používat aplikátor, jen sedací koupel. Ptala jsem se na to pak přímo gynekologa a říkal že aplikátor používat můžu, s citem, sedací koupel nemá ten efekt.

majili
22. črc 2021

Já jsem teď dostala mastičku Pimafucort, ale ta je na předpis. Jinak jsem se dívala, že znovu obnovili asi výrobu tady těch globulí https://www.euclekarna.cz/volne-prodejne-leky/g...
Ty mi vždycky pomáhaly nejvíc.

esmeralda11
22. črc 2021

@majili s tim Pimafucinem bych to ještě promyslela, viz.pribalova info

michaelarousova
22. črc 2021

@majili to jsou ty boraxovy prave ☺️ Je to uazrak😂 o jedna uz pomoze

majili
22. črc 2021

@esmeralda11 Pimafucin nemám, ale Pimafucort a předepsala mi ho gynekoložka, takže bych se toho nebála. Sama bych si to neordinovala.

esmeralda11
22. črc 2021

@majili to je uplne stejna ucinna latka a ten screenshot pribalovyho letaku je od Pimafucortu, jen jsem se prepsala. Kdyz je to napsany v pribalovy informaci, tak to asi bude pravda. Kazdopadne delej jak myslis🙂 Ale mne by to asi za to riziko ototoxicity nestalo.

majili
22. črc 2021

@esmeralda11 díky za info. Já jsem si příbalák četla, takže vím, že tam je, že by to v těhotenství být nemělo, ale zase předpokládám, že by mi to moje gynekoložka nepředepsala jen tak. Ona ví, že jsem těhotná a není snad hloupá. Nebudu si to mazat měsíc, ale cca 3 dny, takže to myslím, že se nemůže nic stát.

autor
22. črc 2021

@michaelarousova prosimte, byla jsem v maxu tam na me koukala jak z jara co po ni chci, můžu tě poprosit o odkaz na konkrétní výrobek objednám si ho

esmeralda11
Autor odpověď smazal
Zobraz
esmeralda11
22. črc 2021

Globulus cum natrio tetraborico - prelozeno do reci lidi: vaginalni globule s tetraboritanem sodnym

michaelarousova
22. črc 2021

Ja je na webu teda taky nevidim..ale me je tam kupoval dokonce manzel 😂 uplne bez problemu

autor
22. črc 2021

@michaelarousova tak ja to zkusím az tam bude naka jiná lekarnice 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru