Ahoj holky, budu končit první trimestr a casto mám závratě a motání hlavy.
Před nedávnem jsem pořídila tlakoměr, pac manžel má zas strašně vysoký tlak.
No tak si ho teď měřím když mám tady ty stavy a mám nizky tlak, většinou naměřím 100/60 občas 90/60
Čím si ho mám zvednout? Když jen přičichnout ke kávě mě dělá šílený problém,abych se nepoblila, černý čaj též nevypiju...
Také jsem to měla celý první trimestr, nepomohlo nic, jen placatě ležet,fakt 😜..teď ve druhém už jen občas a už mi zase chutná káva, takže si dám občas "půlčíka"...a je mi dobře.😉
@dadanana Já měla v prvním trimestru taky šílené závratě, motání hlavy, až skoro na omdlení. Pomáhal mi čerstvý vzduch, procházky a na nejhorší nevolnosti doušky vychlazené cocacoly - ta si myslím pomůže i na ten nízký tlak. Každopádně mě to přešlo až s prvnimi pohyby ke konci 4 ho měsíce tak přeji hodně sil!
No tak aspoň v tom nejsem sama 😏🤣 já zkusila to kafe. Malý vypít. Jako mám co dělat abych ho v sobě udržela. A tlak je stále dole.
Ale cola je dobrý nápad tam je kofeinu dost, mám pepsi doma. Tak ji nachladim a zkusím.uz jsem ji párkrát měla na žaludek a taky mi pomohla.😊
Já doufám že to odezní. Od 19teho se mám vrátit do práce ( škola) a teď si to nedokážu vůbec představit.🤢
@dadanana můžete zkusit něco sladkého😉 on ten KT nemusí být přímo důvodem, proč jsou závratě. Mám nízký celý život, bez ohledu na těhotenství a když je nejhůře, pomáhá právě sladké. Po 2 hrnkach kávy mi chlap nameri pravidelně 100/70 . Jednou zkusil i pokus s alkoholem (tlak mi stoupl dočasně až když jsem zvracela 😂) a bylo to max 120/65, ten spodní šel ještě níže ...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja to mela cely prvni trimestr a pak se to ve druhem vytratilo. A ke konci tretiho pro zmenu zase vysoky tlak :D