Ahoj. Jsem teprve na začátku těhotenství 6tt a pokaždé když vstanu, tak se mi zamota hlava a mám černo před očima na 2-3 vteřiny. Nevíte čím to může být? Před těhotenstvím jsem tyhle problémy neměla.
Tlak nemám nízký. Mám ho vysoký, ale beru prášky a měřím se každý den 2x a tlak mám v normě.
Zkus si ho změřit po probuzení než vstaneš,nebo před vstanutím nachvilku pokrč nohy. Teda mě to hrozně evokuje nízký tlak, bereš sice léky ale s těhotenstvím ti najednou dávkování nemusí sedět
@monca_24 mě to delalo uplne stejne obcas mi to udělalo i pred tehu ale to fakt malo kdy a kdyz jsem otehotnela to bylo snad pokazde co jsem vstala, trvalo to par dni a pak to přešlo. Myslim si ze v tu chvili co vstáváš tak blby tlak, dr mi rikal at vstávám pomalu vzdy chvili sedim a pak se pomalu postavím.
nedostatek kyslíku v krvi. souvisí s chudokrevností. krevní obraz máš v normě? s tlakem souviset nemusí.
@uzivatelkapetra mám upravený dávkování. Před těhotenstvím sem brala 3 denně, teď jich musím mít šest, abych měla tlak v normě. Měřím se ráno a večer a jednou týdně u internistky. Tlak mám teď hodně hlídany, tak si právě myslím, že tlakem to nebude. Samozřejmě se ještě poradím přímo s ní až tam půjdu 🙂 ale děkuji.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
I tak je to klasickej projev "nedostatečně prokrveneho mozku". Ono to asi můžou dělat i hormony. Myslím, že zdaleka nejde tolik o celkový tlak, jako o to, jak rychle prostě přijde kyslík do hlavy... Může to být i nedostatek železa (to doporučuju zkontrolovat každopádně).