Zdravím, jsem v 27.týdnu těhotenství a s přítelem jsme přijeli na pár dni do Turecka. Před pár dny se mi udělaly puchýře na nohou a nijak se to nezlepšilo. A ještě k tomu, se mi nohy spálily a začali otékat. Co podle vás mam delat? Budeme tu do pátku.. budu vděčná za jakoukoli radu
@ebi99 Na ty puchýře pozor, můžou být vstupem pro různé infekce. Pokud by se objevila nějaká náhlá horečka apod, bude nutné to řešit s lékaři a nezapomenout na puchýře upozornit! V nejhorším případě tudy může vniknout i infekce, která povede k sepsi. To je ale doufám nejhorší scénář.
Takže ty nezahojené puchýře nepodcenit, desinfikovat, pres den prelepit, aby se do rány nic nedostalo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ebi99 zkusila bych něco na zklidnění, nemáš třeba Fenistil gel s sebou? Mně se minulý týden na dovolené (taky ve 27tt) u moře udělala na noze vyrážka ze sluníčka, potřela jsem Psilo-balsamem, pak jsem nosila i na pláži ponožky a přešlo to do 2.dne. Ale na otoky netrpím, takže s tím zkušenost nemám. Nebo zkus zatelefonovat svému gynekologovi, jestli poradí, co koupit v lékárně.