Močová inkontinence ve 3. trimestru, máte zkušenost?

claris87
30. bře 2015

Ahojte 🙂 Chci se zeptat, jak jste na tom s únikem moči na konci těhotenství? Mě se to začlo dít asi před týdnem, jsem 3 týdny před porodem. Hlavně v noci když chodím často na záchod tak potom zjišťuju že sem tam ještě asi měla sedět nebo co :D Teď si dávám na noc vložky, připadám si jak stará bába 🙂 Máte s tím někdo zkušenosti? Jen doufám, že po porodu se to srovná... Díky

lv
30. bře 2015

Je to velmi časté, jen se o tom nemluví, další slast těhotenství. Často se děje u kychnuti, kašle, i jen tak, většinou se to po porodu samo upraví. U me konkrétně asi po měsíci.

naomi6
30. bře 2015

@claris87 Ahoj, mně se to stalo párkrát po porodu, když jsem kýchla. Je fakt, že se to většinou upraví, ale chce to posilovat pánevní dno, protože pak ve vyšším věku to může být problém. Já jsem cvičila těhotenskou jogu a tam jsme to hodně trénovaly a po porodu taky neváhej s cvičením. Držím palce

petrasipkova1
30. bře 2015

taky to mám a to do porodu ještě zbývá víc než tobě 🙂, přitom posiluji pánevní dno, chodím cvičit, atd, a stejně, vstanu ze záchodu a ještě trochu vyteče, nic moc no, snad to přejde 😉

claris87
autor
30. bře 2015

já právě taky.... chodím na předporodní cvičení, začla sem cvičit s balónkem a stejně.... snad ano 🙂 je to veselý to těhotenství :D

kamilka007
30. bře 2015

@claris87 Chichi, nesrovna, ja si na kychani a kaslani musim davat pozor i 9 mesicu po porodu. 😀 Zlepsi se to cvicenim, mne pomohlo fitness na tramposkach, kde bych byla porad durch, kdybych nestahovala svaly. Po par lekcich uz si ani neberu intimku. 🙂

claris87
autor
31. bře 2015

@kamilka007 a jéje...no aspon vím s čím počítat díky 😅 celý těhotenství sem měla bez problému, někde se to asi pokazit mělo abych si to pamatovala 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru