Dobrý den, prošla jsem různé diskuse na podobné téma, přesto ale píšu o konkrétní radu, zkušenost a povzbuzení. Dnes jsem byla u nové gynekoložky pro potvrzení těhotenství a dost mě vyděsila. Dle poslední MS bych měla být 6+1, nicméně utz ukazoval pouze ten "prstýnek" (takovéto kolečko). To odpovídá 5tt. Paní Dr mě informovala, že se plod možná přestal vyvíjet. K oplodnění muselo dojít nejpozději 9.12., pak to být nemohlo. Na další kontrolu mě pozvala až 25.1. do té doby asi zešílím. Je možné, že teho bude v pořádku?
V tomhle tydnu je podle me blbost te strasit, ze se plod nevyvyji...treba je proste jen mensi a priste se to uz srovna 🙂 nezbyva nez cekat
@katemel ty jo to mi pride divne ze hned rekla ze sa nevyviji. Ja kdyz jsem byla 1. po pozitivnom teste podla menstrauce to bolo 6tt ale gynekolog to videl na 4tt.... nicmene ked som prisla na kontrolu o mesiac - podla menstrauce teda 10tt a podla ultrazvuku to bolo 9+6 cize sa to uplne vyrovnalo...
Pockej a uvidis. Je hrozne brzy na jakekoliv soudy. Hlavne bud v klidu. Je to ted bud a nebo... Verim, ze to dobre dopadne
mela jsem to podobne, stari tehotenstvi se mne lisilo o 13 dni, mezi terminem podle UZ a terminem podle MS... postupne se to zacalo srovnavat a porad jsem o tyden jinak, ale vse se vyviji normalne.. podle MS mam termin porodu 13.3. a podle UZ 20.3... kdyz jsem byla na prvinm ultrazvuku, tak jsem mela byt nejaky 6 tyden a byla tam jen bublina, takze bud zatim v klidu
Zdravím a chápu. Mám to podobně. Mezi svátky jsem byla pro špinění na pohotovosti,měla jsem být 6+3, ale ultrazvuk odpovídal 5+5, ve zprávě mám 5+1, bez srdíčka. Jsem po ZT a revizí,takže přes týden jsem byla s nervy v háji,že se to zase opakuje. Dnes na kontrole šlo vidět nádherně srdíčko i pokrok. Je menší než měl být podle MS, ale vše v pořádku. Uvidíte sama příště. Držím palce.😉
@kozroz Dekuju moc! Vysvětlili Dr proč to tak je? Já vím ze jsem později otěhotnět nemohla, takže týden opravdu neodpovídá. Dnešní utz byl jiný než před 14 dny, kdy na něm nebylo nic. Teď fakt byl vidět ten kroužek. Právě před těmi 2 týdny mi Dr říkal že už tehdy se to jevilo jako mladší teho, takže se facto 'jedem' v tom samém. Neni to že by před tím bylo vše odpovídající a zastavilo se, přesto se ale obávám protože zkrátka nechapu, jak muze být něco mladší když fakticky dle početí nemůže. Lékařský tomu logicky nerozumím a pak tápu,..🤦🏼♀️🙃
Každopádně Vám gratuluji! Je super že je u vás vše dobře!
@denisa2406 děkuju 😍
@katemel Neboj. Ono je to tak, že spermie v ženském těle vydrží skoro týden. Já mám termín dle MS 24.4. a dle stáří těhu (utz) až 13.5.! Vím, kdy proběhl poslední styk a mimčo je ještě o týden mladší 😉. Takže nezoufej, věř a všechno dobře dopadne ☘️
@kukulinek87 Děkuju moc! To přesně jsem potřebovala číst 🙂)
Zdravím, já jsem byla mezi svátky na pohotovosti, protože se mi něco nezdálo, podle MS jsem měla být 7+4 ale paní doktorka řekla že jsem 6+5, trochu jsem se bála, aby to na dnešní kontrole už u mojí paní doktorky nedopadlo špatně a naštěstí ne, jsme 8+6 jak podle ultrazvuku, tak i podle MS... Takže já bych to nezatracovala... 😊
@katemel mě třeba řekl v podobné situaci můj doktor, že u delších nebo méně pravidelných cyklů je to běžné ;)
Ja jdyz cekala syna, tak podle MS jsem mela termin 5.9., ale hned pri prvni kontrole mi doktor rekl, ze to urcite ne, ze to neodpovida, ze tehotenstvi je o dost mladsi. Ovulaci jsem mela az hodne pozde, takze na pristi kontrole uz bylo srdicko a pak se mi i upravil termin na 18.9. A to na zacatku vypadal doktor dost skepticky 😉
@verrys přesně tak mě řekli začínající potrat nebo mladší těhotenství. No překvapivě mě to neuklidnilo že. První termín byl 12.5.,druhý 15. a mladej vylezl 24. takže tak.
@katemel nás prcek byl také první dva trimestry o týden pozadu, ve třetím trimestru to směle dohnal, jsem 37tt a už máme 3kg 🤦♀️😁 takže se zbytečně nestresuj co řekla doktorka, možná jen nemá tolik empatie a vůbec nic to neznamená 😉
Holky, tak jsem včera byla u Dr a podle MS bych měla být 8+2 a jsem 7+4 (pět dní rozdíl). Ještě mě bude sledovat zda je vše ok. Tak snad bude...
@katemel opravdu se nestrachuj, já mám rozdíl 3 týdny!!! A přitom je vše v pořádku. Po 1.screeningu už termín podle ms nikdo řešit nebude a platit bude jen ten podle utz. Tak ať jste zdraví a užíváte si očekávání!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Hodně záleží ,kdy proběhla ovulace, těhotenství může bejt mladší nebo prostě se nevyvíjí, jak by mělo, okamžitou odpověd vám asi hned nikdo nedá :(