Mladší těhotenství dle utz. Je možné, že bude v pořádku?

katemel
6. led 2020

Dobrý den, prošla jsem různé diskuse na podobné téma, přesto ale píšu o konkrétní radu, zkušenost a povzbuzení. Dnes jsem byla u nové gynekoložky pro potvrzení těhotenství a dost mě vyděsila. Dle poslední MS bych měla být 6+1, nicméně utz ukazoval pouze ten "prstýnek" (takovéto kolečko). To odpovídá 5tt. Paní Dr mě informovala, že se plod možná přestal vyvíjet. K oplodnění muselo dojít nejpozději 9.12., pak to být nemohlo. Na další kontrolu mě pozvala až 25.1. do té doby asi zešílím. Je možné, že teho bude v pořádku?

jjasmina
6. led 2020

Hodně záleží ,kdy proběhla ovulace, těhotenství může bejt mladší nebo prostě se nevyvíjí, jak by mělo, okamžitou odpověd vám asi hned nikdo nedá :(

market177
6. led 2020

V tomhle tydnu je podle me blbost te strasit, ze se plod nevyvyji...treba je proste jen mensi a priste se to uz srovna 🙂 nezbyva nez cekat

katemel
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
katemel
autor
6. led 2020

@market177 Ano, o to mi jde. Zda se to může srovnat. Protože v rodině malincí nejsme, u prvního dítěte jsem nic podobného neřešila, cyklus mám pravidepny..tak se teď obávám.

amelia89
6. led 2020

@katemel ty jo to mi pride divne ze hned rekla ze sa nevyviji. Ja kdyz jsem byla 1. po pozitivnom teste podla menstrauce to bolo 6tt ale gynekolog to videl na 4tt.... nicmene ked som prisla na kontrolu o mesiac - podla menstrauce teda 10tt a podla ultrazvuku to bolo 9+6 cize sa to uplne vyrovnalo...

mmichaella
6. led 2020

Pockej a uvidis. Je hrozne brzy na jakekoliv soudy. Hlavne bud v klidu. Je to ted bud a nebo... Verim, ze to dobre dopadne

llorak
6. led 2020

@katemel zatím se nestresuj, třeba jen mimco potrebuje víc času 😉 uvidíš na té další kontrole 😊

denisa2406
6. led 2020

mela jsem to podobne, stari tehotenstvi se mne lisilo o 13 dni, mezi terminem podle UZ a terminem podle MS... postupne se to zacalo srovnavat a porad jsem o tyden jinak, ale vse se vyviji normalne.. podle MS mam termin porodu 13.3. a podle UZ 20.3... kdyz jsem byla na prvinm ultrazvuku, tak jsem mela byt nejaky 6 tyden a byla tam jen bublina, takze bud zatim v klidu

kozroz
6. led 2020

Zdravím a chápu. Mám to podobně. Mezi svátky jsem byla pro špinění na pohotovosti,měla jsem být 6+3, ale ultrazvuk odpovídal 5+5, ve zprávě mám 5+1, bez srdíčka. Jsem po ZT a revizí,takže přes týden jsem byla s nervy v háji,že se to zase opakuje. Dnes na kontrole šlo vidět nádherně srdíčko i pokrok. Je menší než měl být podle MS, ale vše v pořádku. Uvidíte sama příště. Držím palce.😉

katemel
autor
6. led 2020

@kozroz Dekuju moc! Vysvětlili Dr proč to tak je? Já vím ze jsem později otěhotnět nemohla, takže týden opravdu neodpovídá. Dnešní utz byl jiný než před 14 dny, kdy na něm nebylo nic. Teď fakt byl vidět ten kroužek. Právě před těmi 2 týdny mi Dr říkal že už tehdy se to jevilo jako mladší teho, takže se facto 'jedem' v tom samém. Neni to že by před tím bylo vše odpovídající a zastavilo se, přesto se ale obávám protože zkrátka nechapu, jak muze být něco mladší když fakticky dle početí nemůže. Lékařský tomu logicky nerozumím a pak tápu,..🤦🏼‍♀️🙃
Každopádně Vám gratuluji! Je super že je u vás vše dobře!

katemel
autor
6. led 2020

@denisa2406 děkuju 😍

kukulinek87
6. led 2020

@katemel Neboj. Ono je to tak, že spermie v ženském těle vydrží skoro týden. Já mám termín dle MS 24.4. a dle stáří těhu (utz) až 13.5.! Vím, kdy proběhl poslední styk a mimčo je ještě o týden mladší 😉. Takže nezoufej, věř a všechno dobře dopadne ☘️

katemel
autor
6. led 2020

@kukulinek87 Děkuju moc! To přesně jsem potřebovala číst 🙂)

baup
6. led 2020

Zdravím, já jsem byla mezi svátky na pohotovosti, protože se mi něco nezdálo, podle MS jsem měla být 7+4 ale paní doktorka řekla že jsem 6+5, trochu jsem se bála, aby to na dnešní kontrole už u mojí paní doktorky nedopadlo špatně a naštěstí ne, jsme 8+6 jak podle ultrazvuku, tak i podle MS... Takže já bych to nezatracovala... 😊

kozroz
7. led 2020

@katemel no vysvětlil.. možná asi jo,ale já moc nevnímala,měla jsem strašnou radost, takže po tom utz si toho moc nepamatuju, co říkal 😄 ale vím, že zmínil, že se to stát může, že třeba to vajíčko putovalo dýl...víc asi neříkal...děkuji a budu držet palce, ať je vše v pořádku 😉

kacenka115
7. led 2020

@katemel mě třeba řekl v podobné situaci můj doktor, že u delších nebo méně pravidelných cyklů je to běžné ;)

verrys
7. led 2020

Ja jdyz cekala syna, tak podle MS jsem mela termin 5.9., ale hned pri prvni kontrole mi doktor rekl, ze to urcite ne, ze to neodpovida, ze tehotenstvi je o dost mladsi. Ovulaci jsem mela az hodne pozde, takze na pristi kontrole uz bylo srdicko a pak se mi i upravil termin na 18.9. A to na zacatku vypadal doktor dost skepticky 😉

kacenka115
7. led 2020

@verrys přesně tak mě řekli začínající potrat nebo mladší těhotenství. No překvapivě mě to neuklidnilo že. První termín byl 12.5.,druhý 15. a mladej vylezl 24. takže tak.

zdravuska1989
15. led 2020

@katemel nás prcek byl také první dva trimestry o týden pozadu, ve třetím trimestru to směle dohnal, jsem 37tt a už máme 3kg 🤦‍♀️😁 takže se zbytečně nestresuj co řekla doktorka, možná jen nemá tolik empatie a vůbec nic to neznamená 😉

katemel
autor
22. led 2020

Holky, tak jsem včera byla u Dr a podle MS bych měla být 8+2 a jsem 7+4 (pět dní rozdíl). Ještě mě bude sledovat zda je vše ok. Tak snad bude...

zdravuska1989
Autor odpověď smazal
Zobraz
kukulinek87
22. led 2020

@katemel opravdu se nestrachuj, já mám rozdíl 3 týdny!!! A přitom je vše v pořádku. Po 1.screeningu už termín podle ms nikdo řešit nebude a platit bude jen ten podle utz. Tak ať jste zdraví a užíváte si očekávání!

katemel
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru