Miminko neodpovídá o dva týdny. Máte zkušenost?

nikolawenzelova
21. lis 2019

Ahoj maminky,

Chtěla bych se zeptat,zda měl někdo stejný problém.

Celé těhotenství nám vše na kontrolách sedělo. Na 2 screeningu ve 20 tt bylo vše v pořádku. Na kontrole ve 26tt doktorka zjistila,že plod odpovídá 24tt a je drobnější. Poslala mě na vyšetření k jinému doktorovi a ten to potvrdil. Jsem teď 28tt a miminko váží cca 730 gramů. Placenta by měla fungovat a plodové vody mám prý také dost,tak nevím čím to může být. Doktoři mluvili i o předčasném vyvolání porodu,jestli malej nebude růst 😔 Má někdo podobnou zkušenost ? Děkuji

pavlina276
21. lis 2019

@nikolawenzelova Moje všechny děti jsou cca o 4 týdny menší. Porodní váha okolo 2,5kg, plně donošené. U 4tého to začali dr. řešit (mladá dr. mu naměřila 1 zhoršený průtok do mozku), chtěli mě poslat do nemocnice tam mně nechat ležet (doma 3 děti a nesnáším nemocnice).To byl 32tt. Nezajímalo je, že všechny děti jsou menší, prostě je to podle jejich tabulek. Tak jsem podepsala reverz, že do nemocnice nenastoupím. Za týden jsem měla kontrolu, přišel na mně primář, vynadal i, co to jako dělám, ale pak se zklidnil, když zjistil, že průtoky jsou zcela v pořádku (mladá dr. to blbě změřila). Ten týden jsem měla strašný strach, stres....No musela jsem pak 2x týdne docházet na kontroly monitor + průtoky. Kontroloval mně primářův zástupce. Tak jsem si s ním o tom povídala. Když jsou průtoky ok, není se prý čeho bát.Pokud se začnou horšit, je čas jednat...No takhle jsem tam chodila až do 37tt. Malý pořád o 4 týdny menší. Tak tam zase jdu na kontrolu a dr. povídá, že už je donošený a půjde ven.To byl šok! Zeptala jsem se proč, když stále přibírá (100g / týden) a průtoky jsou vynikající?Odpověď zněla PRO JISTOTU. V té době měl malý něco pod dvě kila( v termínu porodu by měl cca 2,5kg, jako ostatní děti).Podepsala jsem opět reverz a řekla, že dokud budou průtoky ok a bude přibírat, tak na cs nejdu (byl koncem pánevním a kvůli malé váze mně odmítli rodit přirozeně). Takže první týden jsem po každé kontrole podepsala reverz - nadpis smrt dítěte. Pak už mi to ani nedávali podepsat a ťukali si na čelo.V 39tt mi doktor řekl, že malý přibral, ale na bříšku už nic a je bříško menší skoro o 5 týdnů. Tak jsem svolila s cs. Druhý den se malý narodil. Po třech normálních porodech byl pro mně císař úplný očistec.Malý měl 2,3kg(39+0). Dcera 1 2,470 (39+3tt) dcera2 2,510 (40+1), dcera 3 2,550(39+6)
Takže takový můj příběh.
Tím Vás nenabádám k tomu, aby jste podepisovala revers a šla proti doktorům,ale já prostě měla všechny děti drobné, po prostudování jak fungují průtoky a 2x týdně kontrola jsem si byla jistá, že by se na problém přišlo včas. Moje placenta prý neumí tolik vyživovat....
Přeji hodně pevné nervy a hlavně zdravíčko, Vám i prckovi🙂

claire90
21. lis 2019

Pokud není žádný problém a dítko dle odhadů nemá úplně extrémní odchylky, zůstala bych v klidu. Dcerka byla dle odhadů menší většinou o 2, později až o 3-4týdny. Sama jsem malá, tak by to doktor prý neřešil, ale manžel je vysoký, tak prý by očekával průměrné dítko + se mu zdálo, že mezi kontrolami nevyrostla, takže nás nahnal pro jistotu na kontrolu a seznámení se do porodnice, kde ale usoudili, že malá je zcela ok, jen bude drobnější. Narodila se 40+2tt s 50cm a 2,68kg 🙂
Přeju ať i u vás je nakonec vše OK 🙂

astyna88
21. lis 2019

Vsude asi je neco. Ja mam zase deti hrozne dlouhy a tak jim to taky delalo v pocitaci nejaky sileny diagnozy....a pak ze toto je nejkrasnejsi obdobi v zivote zeny. Hodnee stesti.

nikolawenzelova
autor
14. črc 2021

@nikolawenzelova Píši sem po delší době, máme už rok a půl velkého chlapa doma 👍☺ narodil se nakonec 34tt, praskla mi voda.. Tobi měl 1900gramu a 45cm. V porodnici jsme byli tři týdny a pak hurá domů🙂 cvičili jsme skoro rok Vojtovku,měl uklon k jedné straně a pateř do "rohlíku". Všechno krasně dohnal,lítá jako drak, jen je trošku pomalejší v dorozumívání, ale to kluci prý bývají ☺

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru