Miminko má oboustrannou hydronefrózu, poradíte?

ojina
23. bře 2015

Ahoj jsem prvorodička , a nevím costím jeto mí první miminko chlapeček mám termín až v dubnu , ale když jsem byla ve 20 týdnu: tak mi v nemocnici na uz zjistili u malího že má hydronefrozu obou stranou 3 a 4 stupně : a nevím mám strach že jeto něco hodně vážního a tak sem se chtěla zeptat některý maminky která by byla ochotná mi poradit stakovím to problémem jestli měla náka mamina tohlencto samé jestli by mi neporadila jak a costím když se zeptám doktoru tak vam nato odpoví že to neni nic važního . ☹ ☹ a když to zjistili v nemocnici tak mě poslali na rizikové a ted mě posílají rodit do prahy a vubec nevím proč zrovna tam :::::::: budu rada za každou odpověd :::

tifanyt
23. bře 2015

Hydronefroza=diletace ledvinové pánvičky.
Na internetu najdeš plno odkazů na toto onemocnění - způsob léčby, komplikace apod.. Každopádně by ti každý lékař měl poskytnout dostatek informací. Nenech se jen tak odpálkovat a požaduj přesné informace i postup léčby po porodu.
Našla jsem diskuzi, která i tady na koníkovi probíhá: https://www.modrykonik.cz/forum/o-tehotenstvi/dilatace-ledvinove-panvicky-mate-zkusenost/

Zkus něco vyčíst i tam, nebo se s holkama poradit.
Každopádně se zbytečně nestresuj. Podle toho co jsem si v rychlosti pročetla může onemocnění probíhat různými způsoby, stejně jako léčba. Ale vše se uvidí až po narození miminka. Je dobře, že budeš hlídaná a sledovaná - proto i to přemístění do Prahy.

Držím palce!

tetyana07
13. říj 2021

@ojina ahoj, můžu poprosit více informací, mám to samé 😭

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru