Migréna v těhotenství. Co s tím? Co pomáhá?

rezena12
24. únor 2023

Holky ještě jednou vás tu budu otravovat nezlobte se.. prosím vás skočila jsem do druhého trimestru ale co od zacatku tak od 7 týdne zazivam jsou migrény ale tak neskutečný že brecim bolesti. Vím ze mužů paraleny ale to bych je jedla furt což taky pořad nechci. Mám migrénu ze u ni zvracim fakt nic nepomáhá. Včera mi začala taková že jsem za jeden den zhubla 3 kg + něco strevniho ale to už je snad pryč. Každopádně ta hlava nevím co mám dělat. Přejde to vůbec někdy? Nebo to budu mít až do konce ? Ja vím každé tělo je jiné. Nemáte nějaký rady na to? Co s tím? Dnes opět cítím jak se to rozjíždí.. 😢

goovana
24. únor 2023

@rezena12 to ale není dobré hubnout asi bych poresila s lékařem

rezena12
autor
24. únor 2023

@goovana doktor to ví.. zhubla jsem proto ze jsem při mihrene jen zvracela a šlo to horem spodem..
moje máma hubla cely těhotenství a jsem zdravá 😊 jim jinak normálně neptala jsem se na hubnutí ale co na migrénu.

goovana
24. únor 2023

@rezena12 nic jineho Vám neporadím,navštívila bych lékaře jen lékař VI které léky můžete a které ne
Nemáte to třeba od zad ?

rezena12
autor
24. únor 2023

@goovana nemyslela jsem to opravdu nějak špatně omlouvam se zda to tak vyznělo. Ale kolem mě všichni hubnou. Navíc jim normálně akorát ta migrena a včera něco strevniho mě bohužel moc zmohlo.
No od zad nevím trpěla jsem na migrény i bez těhotenství tak je to teď asi mnohem horší

goovana
24. únor 2023

@rezena12 zajeďte si na pohotovost oni Vám určitě pomůžou.. přece takhle nechcete být celý víkend..

denydeny2
7. bře 2023

@rezena12 ahoj, měla jsem šílené migrény v prvním těhu a pomohla masáž. Jemná, krátká masáž krční páteře. Teď jsem v druhém a začalo to taky. Mám doma ale masážní polštářek z Lidlu a tak si ho na ten krk a ramena pouštím celkem často. Samozřejmě se o to nesmím tolik opírat, ale denně chvilku a hlava nebolí 🙂. Přeji ať to brzy přejde 😊

matoma93
23. kvě 2023

Pokud je to migrena diagnostikovana neurologem, lze uzit sumatriptan s velmi dobrym efektem. Sama na migreny trpim, i 14 zachvatu za mesic, chodim k jednomu z nejvetsich odborniku na migrenu v praze a sumatriptan lze bezpecne uzit v prvnim trimestru (nezpusobuje vady) i v druhem trimestru ( nejde pres placentu). Pote jiz vetsinou migreny ustoupi vlivem hormonu a bolesti hlavy ve vyssim stupni jsou zpravidla jineho puvodu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru