chci se zeptat jestli nekdo bral po lekarske konzultaci ve vyjimecnych pripadech sumatriptan nebo neco na migrenu. jsem v prvnim trimestru a trpim na migreny. zajima me zda je sumatriptan dovolen uzivat ve vyjimecnych pripadech. bolest je nesnesitelna. diky
Mě v nemocnici řekli jen Paralen
Já si brala v krajní mezi paralen. Měla jsem migrénu každý blbý den. Musela jsem odejít na nemocenskou protože se to nedalo. Doma jsem pak musela zhasnout, vypnout telefon, televizi, nesnesla jsem jakoby mediální světlo. A musela jsem se z toho vyspat. Hlava mi málem vybouchla. Ale s 2.trimestrem se to úplně změnilo takže si říkej že to prostě přejde a běž si lehnout 👍 Já jsem zvědavá jestli tohle budu mít i s druhým dítětem jak se postarám o to první. Teď se mi to radí a říká, ale vzpomínám si že jsem taky tou bolestí byla úplně zoufalá.
Brala jsem v obou těhotenstvích sumatriptan na doporučení neurologa. Všechno bylo v pořádku, teda až na to, že jsem pak měla migrény tak často, že už ani nezabíral a musela nastoupit další léčba.
@florida2001 Bylinky jsi zkoušela? 🙂 Jinak v těhu se smí bez obav pouze Paralen, Panadol apod. (paracetamol nemá na plod žádné účinky, pokud bys ho tedy nebrala ve vysokých dávkách a delší dobu). Dívala jsem se do poznámek z přednášek a ve výjimečných případech lze opravdu den Sumatriptan, u kterýho v těhu nebyl prokázaný embryotoxický ani fetotoxický účinek. Jiné triptany ale ne, tam není dostatek studií ... Přece jen v prvním trimestru bych se ale bála. Napřed bych ale zkusila bylinky (Fortiven, Antistress Activator, Tymiánový krém, Olej z 31 léčivých bylin apod.) a pak ten Paralen, až v krajním případě ten triptan. Držím pěsti, ať je vše ok !!! 😉
@florida2001 já trpím na migrény a v 1. a 2.trimestru jsem měla šílené bolesti. Gynekoložka mi je dovolila. Zaplať pánbůh, jinak bych snad už nebyla.... byla to nesnesitelná bolest. Pak jsem byla i v nemocnici s tvrdnutím břicha a dovolili mi ho tam taky. Tak se neboj a vem tak max 1x denně 😊 měj se hezky 😉
@florida2001 V 1. trimestru jsem 2x sumatriptan vzala, bylo mi mizerne. Gynekolozka mi rekla, ze lepsi, nez se trapit bolesti, a prakticka doktorka, ze lek neni logicky dostatecne testovany, coz ale neznamena, ze musi skodit. Bylo to na mem rozhodnuti.
Ahoj. Také jsem v těhotenství párkrát vzala půlku sumatriptanu. Na genetice mi řekli, že to ničemu nevadí
Vzhledem k četnosti migren v tehu jsem volila klid, tmu a mrazenou zeleninu tlacit na misto bolesti. A to z migren a te bolesti jen zvracim a nemuzu fungovat.
@zavodnice A další léčba nastoupila ještě v těhotenství nebo až po něm? A jaká prosím?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@florida2001 ne, triptany se v těhotenství nesmi