Máte zkušensot s bolestí ledvin v těhotenství?

monn_k
24. kvě 2023

Zdravím těhulky,

minulý týden jsem měla jeden den potíže jako při zánětu močového měchýře. Špatně se mi čůralo, bolel mě podbříšek a bolely mě ledviny. Druhý den jsem šla na gynekologii a brali mi krev a odevzdala jsem moč. Druhý den jsem volala na výsledky a vše bylo v pořádku. Opět se mi po týdnu vrátila bolest ledvin, ale opravdu nevím z čeho by to mohlo být. Piju tak akorát a pořád stejně. Nikdy jsem s tím problém neměla. Jsem momentálně v 11 týdnu těhotenství.
Máte s tím někdo zkušenost? Nechci úplně plašit a být hysterická. Děkuji

escapelle
24. kvě 2023

A ultrazvuk ti nedělali?to by měli. Dítě může utlacovat mocovody a ledvinne panvicky se rozšíří to bolí jako kráva. Taky jsem to měla,ale naštěstí jen chvíli,než se odkulil jinam.
Jo ale teď čtu že 11tt. To bude asi brzo na to,aby dítě něco utlacilo.

orangutan123
24. kvě 2023

@monn_k přesně tak jak píše paní nademnou. Já měla hydronefrózu pravé ledviny, poprvé skončila na pohotovosti. Poté kolečko gynda, urologie. Žádný zánět prej nikde nebyl ale potom sem skončila v nemocnici, nasadili mi antibiotika, ještě nějaké jiné prášky a zabralo to. Jinak bolest jako kráva, myslela sem že rodím. První pravá strana zad, poté mi to začalo vystřelovat do břicha a následně sem začala zvracet. Podotýkám že s močením sem neměla žádný problém

monn_k
autor
24. kvě 2023

Dělala mi ultrazvuk a vše bylo v pořádku právě. Nechci pořád chodit k doktorovi, když mi zase řekne, že tam nic není. Teď mi říkal zrovna kolega, že byl s jeho paní na pohotovosti kvůli toho 2x, ale že ji řekli to samé, že je to v pořádku. Tak jsem taková nervózní. Samozřejmě, když mi nebude dobře tak si s tím asi budu muset skočit. Děkuji za vaše odpovědi.

teenyel
24. kvě 2023

Resila jsem cca 3 tydny zpet. Nakonec se z vycevkovane moci ukazal zanet a vyfasovala jsem antibiotika. Nez byly vysledky a nez antibiotika zabrala, mela jsem z gyndy povoleny brufen 3x denne, protoze ta bolest byla fakt priserna. Jinak taky to u me zacalo pocitem na zanet mocaku. Na sonu ledvin nic nebylo, tyden me posilali vsude k sipku, az na gynde vycevkoval a druhy den pak byly vysledky a konecne nejaka pomoc. Po par dnech na antibiotikach uz to bylo mnohem lepsi. Celkem jsem je brala 12 dni.

orangutan123
24. kvě 2023

@monn_k Pokud se to nebude zlepšovat tak se nenechte odbýt. Mě taky furt říkali že to nic není, zánět tam není, max mi mimčo tlačí na ledvinu. Až sem volala rychlou teprve se začaly dít věci. Ale je fakt, že když se k těm bolestem přidalo i zvracení tak nebylo na co čekat. Nakonec mi řekli, že tam mohly být i nějaké kamínky nebo písek, které oni ultrazvukem neviděli a na rentgen mě poslat nemohli

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru