Marginální úpon pupečníku - máte/měla jste některá?

lavenderl
11. čer 2016

Zdravím, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s tímto úponem. Jestli bylo vše úplně normální, nebo byla komplikace apod.? Děkuji

myskate
11. čer 2016

@lavenderl Jestli myslíš marginální úpon pupečníku k placentě, tak to jsem měla. Zjistila jsem to až po porodu placenty. Doktorka říkala, že je to údajně rarita, ale že to ten týden vidí už poněkolikáté 😀

lavenderl
autor
14. čer 2016

@myskate Jojo, to myslím, takže jsi to měla bez problémů? Já se toho trošku obávám, tak snad to nic vážnějšího při porodu tedy neznamená!

myskate
14. čer 2016

Já to zjistila až po porodu placenty, porod byl úplně v pořádku a doktorka se nezmínila o tom, že by to mohlo představovat problém, tak se to snad nebere jako komplikace. Říkala, že to v poslední době viděla několikrát.

lavenderl
autor
15. čer 2016

@myskate No, mně to zjistila doktorka normálně při ultrazvuku, hned tom prvním větším a taky nic neříkala, ani se o tom nikdy nezmínila. Na netu jsem našla, že by to mohl být problém ke konci těhotenství, nebo při porodu, ale tak jak píšeš to vypadá, že snad je to v pohodě.
Děkuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru