Maminky, pomůžete mi prosím s těhu cukrovkou?

22. říj 2020

Ahoj maminky , potřebovala bych poradit jaké jsou nejlepší weby, které mi poradí co a jak . Já a dieta to nikdy nešlo do hromady vůbec nevím kde začít 😢 možná že se bojím úplně zbytečně zatím jsem v poradně na ,,cukrovku,, nebyla mám jen výsledky z krve před měsícem jsem byla na takové ty klasické odběry na začátku těhu a měla jsem hodnotu 6 , a na další jsem byla včera a hodnoty jsou ještě horší 6,4 ... A to jsem si den předem dávala pozor abych to se sladkým nepřehnala pila jsem jen vodu a raději si ani zuby nevycistila abych náhodou nespolkla trochu pasty a je to ještě horší 😢

kiluau
22. říj 2020
brusinka91
22. říj 2020

Rozhodne vyse zminene webovky a pak na fb je super skupina Tehotenska cukrovka + recepty, tam ti poradi, pomuzou a podpori 🙂

michaela666
22. říj 2020

Taky mi byla nedávno zjištěna cukrovka a pomohly mi hodně výše zmíněné webovky, kde jsem si všechno přečetla. S vymýšlením jídel to bylo po týdnu na mrtvici, ale fb skupina Tehotenska cukrovka + recepty mi dala hodně inspirace. Holky jsou tam super, poradí pokud si něčím nejsi jistá. Hlavně se vzájemně podporují. To zvládneš 😉 a ve výsledky ti to nepřijde tak hrozné jako teď když začínáš.

lentilkah
22. říj 2020

Ja tehu cukrovku take mela. Neboj, da se to vydrzet a fakt se to ze zacatku zda horsi, nez to ve vysledku je.

autor
22. říj 2020

@michaela666
@lentilkah jak už jsem psala do poradny teprve půjdu ,ale co mě zajímá a net mi to nenajde to si musíte opravdu několikrát denně měřit hladinu cukru ?

missym
22. říj 2020

Jak píšou holky, ty stránky jsou super. Mně ještě hodně pomohla tabulka, co jsem dostala na diabetologii, kde je sloupeček množství potraviny, aby to bylo 10 g sacharidů, takže jsem jen násobila toto množství. Pravidelně jsem se měřila dva týdny po první návštěvě diabetologie (ráno lačná, hodinu po snídani, hodinu po obědě, hodinu po večeři). Pak jsme s doktorem probrali hodnoty, ujasnili si, co mi dělá problém a už jsem se měřila jen dvakrát denně (střídala jsem různě časy a taky, když jsem chtěla vědět, jak které jídlo působí). Ze začátku je to těžší, než si zvykneš, než najedeš na nějaký režim, ale ve finále to jde. Strašně jsem se bála, že skončím na inzulínu, protože jsem oproti prvnímu těhotenství měla ty hodnoty horší, ale dieta mi pomohla a teď, dva týdny před termínem, mám hodnoty naprosto super. Neboj, zvládneš to 🍀

michaela666
22. říj 2020

Já dostala v poradně glukoměr a doktorka chtěla, abych se během týdne změřila vždycky na lačno ráno, 2 hodiny po jídle ( snídani, svačině, obědě, svačině, večeři a pak na večer po druhé večeři). Nemusela jsem každý den všechny hodnoty, ale abych měla v tabulce během toho týdne z každého aspoň 3 zapsané. Samozřejmě jsem dodržovala množství sacharidů a pokud mi po něčem hodnota hodně vyletěla, příště jsem to zkusila nahradit něčím jiným.
Místo klasické kontroly, jsme hodnoty probraly po telefonu. Nahlásila jsem jí naměřené výsledky. Vždycky byli v rozmezí, takže teď už nemusím měřit tolikrát...Ale stačí orientačně tak 3 krát za týden a zapsat. Ale u mě to bylo tím, že jsem měla cukrovku opravdu minimálně nad limit normální hladiny cukru. Uvidíš co řekne tobě.
Preventivně měřím pro svůj klid dvakrát denně a hodnoty super.
Opravdu se toho neboj. Já z toho byla na začátku hodně špatná, ale rychle si v tom najdeš to svoje. Nepřijde mi to ani tolik jako dieta, ale spíš hodně vyvážená strava. Co bychom pro zdravé miminko neudělaly. ❤

emillyhk
22. říj 2020

Já mám podle dia poradny měřit 3x týdně: lačnou (do 15 min. od probuzení), hodinu po snídani, po obědě a po večeři. Než jsem to vychytala, měřila jsem častěji, abych věděla, jak mi jaké jídlo projde. I teď měřím "navíc", pokud jím něco nového. Předepsané proužky do glukometru by mi vystačily jenom na to měření dle doporučení, takže si dokupuju navíc, těch pár stovek není zase taková investice 😉

lentilkah
22. říj 2020

Jak pisou holky, ze zacatku jsem merila casteji, pak uz stacilo tusim obden. Mela jsem hodnoty v pohode.
@emillyhk Me dr prouzky vzdycky napsala kdyz jsem si rekla. Nevim tedy, na kolik je narok.

emillyhk
22. říj 2020

@lentilkah Nárok je asi na 400 ks ročně, pokud je to bez inzulínu. Pokud je potřeba inzulín, tak je to tuším víc... Mě taky napíše proužky při každé kontrole. Ale já jsem v poradně už od srpna a jak jsem psala, ze začátku jsem měřila denně, navíc než jsem se to naučila správně píchnout, aby ta kapka byla dost velká, tak jsem jich taky nemálo zlikvidovala. 😂 Takže by mi to prostě stejně nestačilo...

lentilkah
22. říj 2020

@emillyhk 😂 jooo, odsala jsem kapku a...error 🙈 A vic uz jsem nevymackla, takze znovu pichnout.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru