Ahoj, ráda bych Vás poprosila o Vaše rady s mým problémem. Momentálně vstupuji do 10 tt. Nejspíše budu muset navštívit doktora, Chtěla jsem již ve čtvrtek, bohužel svátek mi to zkomplikoval a v pátek jsme nemohla 😒 . Již několikátý den mně trápí pálení a časté nutkání k močení. Vždy to trvá pouze dopoledne. Ráno i v noci jdu úplně normálně na záchod bez problému a bez potíží. Potom to začne okolo 9 hodiny a po obědě to vždy zmizí. Pořád mám pocit, že potřebuji na záchod, jde to pouze trochu a pálí mě při tom. Za chvíli mám ale zase potřebu jít znovu a zase se to opakuje. Odpoledne a večer je klid. Mám strach jestli to není zánět močáku, ale to by mně přeci trápilo celý den ne? Nemohla by to být nějaká mikóza, nemáte někdo prosím zkušenosti? 🙂
Měla jsem stejný problém + me bolelo v krizi.. Zjistilo se ze mám otočenou dělohu..
Ja mela jednou zanet mocovych cest, palilo to a chodila jsem na zachod kazdou pulhodinu a skoro nic nevycurala, a tesne pred curanim mi z ty mocovy trubice slo trochu krve, strasne jsem se vydesila.. pak jsem cetla, ze kdyz jde ta trochu krve po curani, tak je to zanet mocaku, a kdyz je ta krev smichana s moci, tak jsou to ledviny, a to uz je trochu pruser. Taky jsem to nekdy citila vic a nekdy min. Dala jsem nekolika denni pust, jen o brusinkach(bez cukru) a hermankovem caji (antibiotikum) a ustoupilo to. V tehotestvi s tim pustem asi opatrne, ale muzes vysadit cukr a mouku a pit teba hlavne zeleninovy stavy a ovoce atak. S mykozou zkusenost nemam, tak neporadim. Kazdopadne rychle mazej na gyndu, at to nezanedbas. Ale neboj😘
Ahoj, tak já j sem na tom teď úplně stejně🙂 Také vstupuji do 10. tt a taky mám dnes pocit pálení (močák). Pokud k tomu nemáš teplotu a máš to takhle jen chvíli přes den, tak to spíš vypadá na to, že málo piješ. Chce to minimálně 2 litry denně. Spíš 2,5-3 litry. Je potřeba pít průběžně celý den (i v noci) vodu, neslazené bylinné čaje (ideální těhotenské). Kamarádka lékarnice mi řekla, že bych se měla vyvarovat sladkého a citrusů. Sladké podporuje růst bakterií, které tohle pálení způsobují. Ty citrusy jsou zase moc agresivní na zpracování v těle. A nejen citrusy, ale i jiné kyselé ovoce (dokonce i jablka). Zkus to vynechat na chvíli. Jinak je super se po každém močení osprchovat, aby se odplavili zbytky bakterií. Jo a pozor na mýdla, s tím střídmě. Mít bavlněné prádlo. Měnit klidně častěji🙂 Plus být, co nejvíc v teple. Ale pro tvůj klid vem ranní moč a nech ji laboratorně vyšetřit (nemyslím tím jen indikace papírkem u doktora, ale fakt poslat do laboratoře). Bojuju s tím střídavě už třetím týdnem. Kdysi jsem mívala problémy s močovými cestami hodně a vždycky mi zabral na začátku problémů urologický čaj. Ten urologický se v těhu nesmí (jedině že by jsi objevila v lékarně něco, co můžou těhotný). Jinak v lékarně prodávají brusinky Uroval akut tuším, tím nic nezkazíš. Je to lepší, než si koupit brusinkový džus páč ten v sobě má cukr, který je lepší právě teď vynechat. Jo a ještě nic nezkazíš brusinkovým čajem. Jinak dneska ráno jsem měla vymačkaný džus z grapefruitu, pomeranče a ananasu - a fakt to asi nebyl dobrý nápad. Tak se to snažím dohnat čistou vodou a těhu čajem. Držím moc palce, klidně písni sz, páč tuším, že si s tím budu též užívat.
Mně moje stará dobrá obvoďačka před důchodem vždycky varovala před urolog. čaji, když jsem trpěla na močák, že to prej nutí ještě víc na močení a to není dobrý ... koupit určitě brusinky, nejlépe od švýc. firmy, ty jsou nejlepší, a hlavně se pořádně zabalit. Když to na mě leze, taky dám hlavně nohy do tepla a celý břicho - košilku a gatě přes celý zadek a do postele, hodně pít vodu.
Urologický čaj se v těhotenstí normálně smí, záleží ale na složení bylinek. V lékárně Ti s tímhle poradí. A jinak bych si nezahrávala. Já jsem okolo 8 tt skončila s hnusným zánětem močáku, což mohlo být způsobené jen těhotenstvím.
Ahoj, může to být způsobené i mýdlem, které používáš. Já na záněty močáku a různé nemoci s tím spojené docela trpím, takže se tomu snažím předcházet, jak se dá. Kromě bylinek a brusinek, které užívám pravidelně, jsem nedávno právě objevila i dobrý gel a musím říct, že je to lepší. Nevím, jestli si o něm už něco slyšela, jmenuje se Dermoxen a stojí kolem 150 Kč. Teď použvám Dermoxen Proneem (https://www.lekarna.cz/dermoxen-proneem-intimni...), tak na to mrkni. Ale být tebou, tak bych si raději i někam zašla. Ať je ti brzo lépe! 🙂
@adela_v Jj, mýdla dokážou udělat pěknou neplechu... Já už asi skoro 3 roky poižívám ginexid, stojí okolo 300, je to pěna a vydrží poměrně dost dlouho.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@pepina2105 Tak ja jsem chronicky zanety mocaku mela a to opravdu muze takhle vypadat. Mela jsem to i v tehotenstvi. Odpoledne se to muze uklidnit, protoze od rana nejakou tu tekutinu vypijes a mocak se naplni a trubice se proplachne. Na tvem miste bych si vzala teply ponozky a denne vypila dva litry tepleho bylinkoveho caje (nemusi byt uro), koupila brusinky (sirup nebo kapsle) a cekala, co bude. Taky to urcite rekni na gyn. Odeberou ti moc a poslou na kultivaci, dej pozor, aby ses te zkumavky pri odberu nedotkla (bakterie se muze prenest z kuze a kultivace vyjde chybne pozitivne).