Mám strach o miminko. Co mám dělat?

vanesjelinkova
19. kvě 2024

Dobrý den , potřebovala bych poradit mám 3 deti císařem dělali mi je v roce 2018 - 2019 - v roce 2021 jsem šla na interupci - v roce 2022 jsem měla další cisar a teď čekáme další miminko poslední MS jsem měla 16.unora - 2024 a 11.4. sme z přítelem zjistili že čekáme další přírůstek ale mám strach z toho protože jsem včera ve 13:40 krvacela přítel volal bráchovi cezl mě na gyn.ambulanci do Jindřichova Hradce ptali seme na otázky a potom v kolikatem sem týdnu tak jsem řekla ve 13tt tak mi zjistili na ultrazvuku že je to potrat z plodovou vodou kontrolovala mě naka ukrajinka ta mi řekla že je to těhotenství prome moc rizikové jestli otom vím říkám nikdo mi nic neříkal a povídala mi že mám něco moc dole na jizve nevím teď jak se to nazývá ale že to prý musí hlídat aby to neprasklo a jinak že tam prý nic neviděla a dneska ráno mi dělala ultrazvuk a reklami z tam je hematom krevní sraženina a ptala jsem se co to konkrétně znamená neřekla mi nic jen mě straší že můžu kdykoliv potratit že to miminko se neudrzi prome to je rizikové že bych měla sama uvážit otom jestli to mám dát pryč mám strach jsm psychický v háji bojím se nevím co máme z přítelem dělat jsem hospitalizovana na pokoji a nevím co mám dělat dál můžu jen na WC a nic nedělat můžete mi prosím někdo poradit mám jít na potrat nebo to zvládnout a nechat ..... Děkuji za veškeré rady

denny27
19. kvě 2024

Pokud už jsi v nemocnici, určitě Tě hlídají a sami Ti do dalších dní řeknou, jak to s miminkem vypadá. Já osobně bych tomu dala šanci, tím myslím, že bych nepodstupovala žádný zákrok, dokud by nebylo téměř jisté, že potracím samovolně. Držím palce..

denny27
Autor odpověď smazal
Zobraz
petra993
19. kvě 2024

@vanesjelinkova buď v klidu nech to. Uvidíš. Třeba to nakonec bude dobrý. Když už potrat ,tak jako poslední možnost ,že už to jinak nepůjde

maja050812
19. kvě 2024

@vanesjelinkova ja vím ze se mi to snadno říká ale žádný strach. Jsi v nemocnici pod dohledem. Sama jsem se synem měla rizikové těhotenství krvácela jsem cely první trimestr vždy jsem byla na stridacku v nemocnici tyden a tyden doma. Ještě před tehotenstvim se synem jsem spontánně potratila potom rizikové těhotenství se synem a dopadlo to tak ze mi porod byl vyvolany protože se malému nechtělo a ještě koncem panevnim u dcery jsem měla ukázkové těhotenství také byla koncem panevnim tam už mi hrozil teda císař protože měla zkroucenou rucicku nakonec se rodilo také přirozenou cestou. Rozhodne to nevzdavej a vydrž.

vanesjelinkova
autor
19. kvě 2024

@denny27 ano to máš pravdu a snažím se to zvládnout i když je to pro mě moc těžké jak to dal dopadne 😔 .... dobře zkusím tvojí radu a dám tomu šanci i zabojovat aby bylo vše v pořádku.....

utrikocku
Autor odpověď smazal
Zobraz
vanesjelinkova
autor
19. kvě 2024

@utrikocku pardon ale dite bez rozmyslu neplodim to miminko si přejeme a chceme ho ale to jsem nemohla vědět ani tušit že budou takové komplikace .... to jsem si myslela že napíšete něco normálního abych byla v klidu a ne tohle u nás všechny 3 deti byli plánované ale to že sem podstoupila interupci to jsem musela z jednoho důvodu a to semi nechce rozebírat... a z manželem jsme dite plánovali ale nastal ten to problém který jsem ani já nečekala dali mi včera prášky na sklidneni byla jsem psychicky v háji že oto fakt přijdeme ..... a uvidím zítra mají mi k tomu říct víc

maja050812
19. kvě 2024

@vanesjelinkova nemusíš nikomu nic vysvětlovat ani se obhajovat. Přišla jsi si pro radu a útěchu a možná i pro par příběhu které mají šťastný konec. Pokud je miminko chtěné určitě bojuj a vydrž.

utrikocku
19. kvě 2024

@vanesjelinkova v tom případě se omlouvám, ublížit jsem nechtěla. Přišlo mi už tak dost na hraně rodit po roce, když jste měla CS. To jste musela otěhotněla po šestinedělí...? To je jedno. Mrzí mě vaše situace samozřejmě. Nikdo to za Vás nerozhodne, jaká rizika byste měla podstoupit. Může Vám napsat 100 žen jděte do toho, dobře to dopadne, ale ani tak nemusí. Nemáme vůbec bohaté informace, vzdělání a ani lékařskou zkušenost. Falešné uklidňování vám také moc nepomůže. Prostě se co nejvíce ptejte, co je za problém, jaké komplikace hrozí a pro koho, co vaše jizva na děloze, jaká je šance donosit dítě aspoň do 34 týdne... a také bych fakt zvážila, jak jsem psala vaše zázemí a síly, kdyby se něco pokazilo, 3 děti doma a nejmladší dvouleté

vanesjelinkova
autor
19. kvě 2024

@maja050812 ano třeba šťastný konec bude a třeba taky ne .... máš pravdu - ráda i pár příběhu co pomůžou abych se treba tak moc nebala doktorka co me prijmala vcera tak mi moc nepomohla spíše me dostala vcera a i dneska do stresove psychiky... ..

vanesjelinkova
autor
19. kvě 2024

@maja050812 taky ste to neměla moc jednoduché ale koukám že ste nakonec vše zvládla.. smutný ale šťastný konec ☺️ to je hezký

maja050812
19. kvě 2024

@vanesjelinkova tohle jsem také zažila kdy se doktor netvaril na to ze krvacim v prvním trimestru. Dost me to semlelo psychicky. Pamatuji si ze jsem jen ležela v pokoji hladila si bříško a prosila všechny svatý at při nás stojí a at je vše v pořádku.

cherie24
19. kvě 2024

@vanesjelinkova a jak je na tom teda ta jizva? Ta je tam určitě nejdůležitější, co se týče úspěchu těhotenství nebo ohrožení života. Řekla bych, že doktorka asi narážela na to riziko 4. Dítěte po 3 císařích. Musíte si to v hlavě srovnat vy, jestli to miminko chcete. Doktoři nemají pochopení, oni vidí jen to riziko. Kryjí si záda před případným problémem, takže vám řekli rizika a vy se musíte rozhodnout. V ČR je nemocniční klasika nastavená na to, že maximum jsou 3 císaře a všechno nad už není podporováno, i když jsou i ženy, které mají víc než 3 děti císařem. Ale to musíte vědět vy, jestli vám za to ty rizika stojí. Pokud si miminko přejete, neházela bych flintu do žita hned a hledala názor jiných lékařů, i kdyby to mělo znamenat přejezd do jiné nemocnice za nějakým odborníkem.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru