Byla jsem ve čt na odběrech a vše v pořádku, dneska mne volala sestřička, že mne ty hodnoty vyšly špatně poslali jim je z nemocnice...Tak já to teď nechápu...V nemocnici mne řekli, že vše ok...Tady jsou hodnoty, které já jsem dostala: Glukóza min 0 OGTT 4,10
glukóza min 60 OGTT 3 a _Glukoza min 120 OGTT 3,80...Vyzná se v tom někdo?
nové limity, od kdy je to brané jako těhotenská cukrovka jsou dokonce ještě vyšší, než ty, co tu ostatní píšou:
do 5,1 mmol/l - 1. odběr na lačno
do 10,0 mmol/l - po 1 hodině od vypití roztoku
do 8,5 mmol/l - po 2 hodinách od vypití roztoku
Spíš se jim to nezdá, že máš ty hodnoty moc nízké 😉.
holky rada...první hodnotu mam ok ,treti taky ale prostredni mi mirne vyskočila na 10,8! a ma byt do 10...ale poslední uz je ok 7,5,co si o tom myslite??
Ja jsem ji to rikala ze je brzo ale rekla ze ta chvile nehraje roli taky me to sere
@denousek Hraje. Jestli máš chvilku času, vyplň prosím tadyten dotazník: www.tehotenskacukrovka.cz/dotaznik
Zkontaktují je a zkusí zařídit, aby se to už neopakovalo.
V tenhle moment je pravděpodobné, že Tě pošlou na diabetologii, aby sledovali, jestli to bylo způsobené tím, že byl odběr provedený dřív, nebo opravdu nastupující těhotenskou cukrovkou. Ve své podstatě se to celkem brzy ukáže.
@denousek Můžeš kouknout na seznam diaporaden tady: http://www.tehotenskacukrovka.cz/seznam-dia-por...
A případně přijď do diskuze Těhotenská cukrovka - holky tam chodí na různé diabetologie, tak třeba tam najdeš takovou, která Ti sedne 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@indien Tohle na cukrovku nevypadá. Spíš si myslím, že Tě poslali do nemocnice proto, že ty hodnoty jsou moc nízké. Po zátěži jsi měla po 60 minutách hypoglykémii, což je dost prudká reakce. Asi si ještě zkontrolují krev.