Mám jít na rizikové, pokud špiním už týden?

pajas261
24. srp 2021

Mám jít na riziko, pokud spinim už týden? Jsem 5+2, beru dlouhodobe prasky na udrzeni těhotenství - už před otehotnenim, protože se vajíčko vždy vyplavilo kvůli nedostatku hormonu. V práci vypětí a neskutečný stres, nemám klid, akorát mě rozboli břicho a mám strach. Nevychazim špatně se šéfem, ale je klasický cholerik a já mu dělám take asistentku, takže jsem většinou první po ruce. Musím lítat a zařídit co je třeba, snášet, že mi lidé nadavaji a křičí. Šéfovi jsem zatím neřekla, že jsem těhotná.. usiluji o salave panely už rok a pul a pripominam mu je, protože moje hlavní práce je na recepci a jsme s kolegyni na velkem pruvanu, boční, predni zadni dvere, všechny se otevírají, jak lide procházeji, takže se nám teplo neudrzi zadne, ale oni stejně netopi a jeden maly primotop velkou recepci nevytrhne.
Oblíkám se dobře, ale jak začne podzim, hned zanet mocoveho měchýře, teď mě tlačí v krku a doufám, že to nebude angína. Prosím o slušne chování, nejsem z těch, kteří se rádi válí doma, spis naopak..
Jsem tam 3 roky, práci jsem změnit chtěla, ale teď už by to na kravina

adula000
24. srp 2021

pokud špiníš a ještě bereš prášky na udržení, tak já bych asi teď na začátku šla, pokud by se to zlepšilo, tak bych se vrátila třeba,

pexi
24. srp 2021

@pajas261 já bych asi šla. Jak již bylo zmíněno, nemusí to být do konce těhotenství. Mnohdy stačí jen ze začátku, třeba první trimestr a pak na druhý, většinou poklidnější, se vrátit.

marcicek84
24. srp 2021

@pajas261 jako asi takto,az budes mit potvrzene srdicko,coz jecmezi 6-8 tydnem a porad budes spinit,tak bych na to rizikove radeji sla...a jestli bych se vratila se s nekym stresovat,to bych si asi poradne rozmyslela...

volodka162
24. srp 2021

5+2 je ještě brzo, ale jakmile by bylo vidět srdíčko, už bych se domluvila s doktorem....z tvého psaní je cítit, že nynější práce není práce tvých snů. Já jsem do své práce taky zažraná, baví mě...o to hůře když teď se snažíme (už 4 roky), za sebou dva neúspěchy...takže už jsem se rozhodla, že prostě jestli se to teď povede do třetice (čekám na ms + clostil a ovitrelle a děj se vůle), požádám si o neschopenku....prostě chci mít jistotu, klid, že už to dopadne, nechci se dočkat dalšího neúspěchu z důvodu, že mám v práci stále stres - aspoň do 3.měsíce kdy už tak nějak bude z nejhoršího venku... Dítě ve 40 letech taky nechci. A pro ostatní co mě možná taky budou chtít kamenovat - pracuji už 13 let, kluka jsem dala ve 2,5letech už do školky a od té doby kvůli mé práci vstáváme po 5h....je mu 7let a potřetí jsem si na něj vzala za celou dobu ošetřovačku, jinak jsem stále v práci...nemakačenko nejsem.

makovice88
24. srp 2021

@pajas261 Sla jsem o tyden pozdeji, nez ty. Na riziku jsem zustala v podstate az do porodu a vubec se za to nestydim. 😁 Pokud ti to doktor napise, vubec bych se nerozmyslela.

lachtanice86
24. srp 2021

Stresovou praci dela spousta zen, na recepci taky. Z toho co si popsala mi jako výkon práce pro tehotnou nevhodná nepřijde. To ze špinis, spinila jsem taky a bylo to ok. Ale to je na rozhodnutí lékaře. Nicméně v 6tt je to fakt bud a nebo

barmil
24. srp 2021

@pajas261 spinila jsem do 16tt, dojizdela denně 90km jednu cestu, pak v práci stále na nohách, procházení celého závodu, výpary z chemikálií, schůzky s reditelem, zodpovědnost za 650lidi a všechny procesy, pak 90km domu.. Vstavala jsem ve 4rano... Prášky jsem brala na spineni a nevolnost, v práci jsem usinala.. A mam 14mes syna...
Mne to přijde, že jen využívás tehotenstvi k tomu, abys utekla z prace, kde jsi nechtela být ani předtím.

levandule_k
24. srp 2021

@lachtanice86 Obecně práce v kanceláři není náročná po fyzické stránce, ale já jsem zažila tak blbý kolektiv, že kdybych byla těhotná, jdu marodit hned, jak objevím 2 čárky na testu, takže autorku chápu. Jinak teď mám práci jinou a na neschopenku bych šla jen pokud by to bylo opravdu nutné.

@pajas261 Ty jsi nepřišla pro radu, ale pro schválení svého rozhodnutí. Vnitřně na neschopenku chceš. Pokud to nedopadne dobře a zůstaneš v práci, budeš si to vyčítat. Jinak já vím, že v těle všechno souvisí se vším a nadměrný stres tvé hormonální rovnováze nepřidá. Zkus se aspoň naučit relaxační techniky a odstup od cholerického šéfa.
Já jsem dost zimomřivá, já bych asi na té recepci seděla od podzimu v kabátě.

@barmil Je otázka, jestli, pracovní ty podmínky, která jsi zažila během těhotenství byly vhodné pro těhotnou, nebo ne. Jak to hodnotil závodní lékař. Za mě výpary z chemikálií dobré nejsou.

katule1990
24. srp 2021

@pajas261 S tím by ti měl poradit doktor. Já jsem byla po IVF, špinila jsem taky a v práci měla v první půlce těhotenství shodou okolností stres šílenej, ale na neschopenku jsem nešla. Myslím, že pokud neděláš těžkou fyzickou práci, tak těhotenství stejně nevyležíš, v podstatě nejde ovlivnit, jestli to dopadne dobře nebo ne. Já jsem navíc nechtěla, aby o těhotenství v práci věděli dřív než po prvním screeningu. Osobně bych si spíš vzala dovolenou, snažila se dát do klidu a zapracovat na nějakých relaxačních technikách. Jestli ale cítíš, že tě to v práci zdravotně ohrožuje, tak na neschopenku jdi. Jen vím, že tu holky psaly, že je to někdy celkem otrava být celý dny doma a moct ven jen ve vypsaných vycházkách, to musíš taky zvážit.

irmamala
24. srp 2021

Moc nechápu otázku, pokud se ptáš, zda je pro tebe práce riziková, tak na to ti odpoví nejlépe doktor. Pokud chceš vypadnout z práce a mít klid, tak se neptej ostatních, každý to má jinak. Já jsem byla na rizikovém asi 4 měsíce před termínem a šťastná jsem z toho nebyla. Rozhodně bych dobrovolně nezůstala celých 9 měsíců na vycházkách.

barmil
24. srp 2021

@levandule_k doktor řekl, že je to závadné jen pro ty, co tam stojí celý den a ty stroje obslujuji, tam bylo riziko 2 pro hluk i pro výpary. Ale práce top managementu jako rizikovou dle popisu nehodnotil, protože tam nikde není psáno, kolik času trávís přímo ve výrobě jednáním s podrizenyma.

littleice
24. srp 2021

@pajas261 v první řadě držím palce. Asi bych se pobavila s doktorem o tvé situaci, přeci jen naše názory tady můžou padnout ale stejně verdikt dá Dr. Já jsem sice ofiko měla dejme tomu že kancelářskou pozici ale v praxi jsem jen chodila po závodě, nosila dily a kolikrát to byly těžké bedny, šéf posílal koledy stále někam na služebny tak jsem na práci byla sama a bylo toho nad hlavu. Z toho všeho jak jsem byla uhnana a vystresovaná mi hrozne tvrdlo břicho už celkem dobu, pak jsem si řekla dost a tekla to doktorovi, ten mě hned dál na neschopenka časem to tvrdnutí přešlo. Vycházky byly na pytel ale dalo se.to přežít, u mě to byl teda jenom necelý měsíc

syslounek
24. srp 2021

Ještě jedna věc na zvážení, když přineseš neschopenku z gyndy, všichni budou tušit, že jseš v tom. Když to náhodou dopadne špatně, ty "povzbudivé" věty od kolegyň/kolegů rozhozené psychice moc nepomůžou, aspoň mě ještě víc deptaly.

nikjean
25. srp 2021

@pajas261 Já bych asi začala s tím, že ty nemůžeš rozhodnout, zda půjdeš na rizikové těhotenství či nikoliv, to rozhodne doktor dle tvého zdravotního stavu.
Jsi na počátku těhotenství, je to buď a nebo, nemůžeš to ovlivnit.

saraca
13. led 2022

@barmil to je taková blbost. Hlavní je zdraví ženy a dítěte! Šla bych na NP. Zdraví máš jen jedno a dítě?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru