Ahoj píši sem z dotazem že jsem dřív chodila na endokrinologii asi se sníženou funkcí štítné žlázy, byl mi předepsán Letrox 50 1 prášek ráno na lačno. U doktorky jsem byla naposledy v roce 2012 protože vždy když jsem přišla k doktorce na krev tak výsledky byly v normě i bez braní prášků, tak teď nevím jestli se tam mám raději zas objednat jsem pravděpodobně někde v 6 týdnů, ms jsem měla nepravidelnou tak se to ještě nedá přesně určit. Děkuji za vaše odpovědi nerada bych něco podcenila a proto jsem to začala řešit už teď.
Přesně tak. V těhotenství a při kojení musíš byt pod kontrolou. Já v tom období chodila pravidelně a doktorka dle výsledků upravovala vysi léků.
Nelecena SZ matky muze zpusobivat u plodu vznik mentalni retardace a dalsich lahudek, rozhodne bych to nepodcenovala 😉
no já jsem prášky na štítnou žlázu řešila celé těhotenství jen s endokrinologem, pokud tam jsi ještě vedená, zavolej mu at te hned objedná..?
urcite zajdi je tovelmidulezite hlavne v ranem tehotenstvi jak holky psali hrozi malformace plodu proto se dava letrox ve vyssi davce nez normalne pro jistotu
no tak to si nezahrávej. Já nebrala žádné léky, byla jsem jen hlídaná, ale pod podmínkou, že jakmile otěhotním, naklušu na endokrinologií a předepíše mi alespoň JODID. Tvá štítná žláza je nejen důležitá pro tebe, ale v těhu hlavně po miminko. Ani ti nebudu psát, jaký to může mít dopad.
Jasně, zavolej tam a objednej se na kontrolu, aspoň budeš mít klid. Jenom nad tím přemýšlet a stresovat se není pro miminko ideální.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Určitě se objednej nebo to řekni gyn. když ti budou brát odběry ať zkontrolují i štítnou, v těhotenství se to musí sledovat.