Ahoj,
chci se zeptat, jsem v 10tt a objevila se u mě léková alergie. Ráno jdu k lékaři, ale potřebovala bych si vzít i něco na noc. Doma mám Dithiaden a Zodac. Je jednorázové užití některého z těchto léků bezpečné v těhotenství. Děkuji
Urcite zodac bez problemu, dithiadenu bych se vyhla. Hlidej si jak se to vyviji, at se ti to nevymkne z rukou. Kdyz ti nabidnou kortikoid, neboj se, taky muzes.
Chjo to jsou napady, trpet. To tomu diteti udela moooc dobre 🤦🏻♀️
https://www.lekarnickekapky.cz/leky/deti-a-mami...
Farmakologická léčba představuje pro těhotnou ženu a její plod menší rizika než závažné propuknutí alergických obtíží, které mohou vést až k omezenému přísunu kyslíku pro vyvíjející se plod.
U těhotných žen se jedná o tabletové formy ze skupiny antihistaminik II. generace – obsahující účinné látky: loratadin (Claritine®) nebo cetirizin (Alerid®, Analergin®, Zodac®, Zyrtec®). Obvyklá dávka je jedna tableta denně. Přestože výše zmíněné léčivé přípravky patří mezi volně prodejné, je velice důležité jejich použití v těhotenství, zvláště v prvním trimestru, konzultovat s lékařem nebo lékárníkem.
https://www.proalergiky.cz/poradna/5860
Léky ze skupiny antihistaminik, kam Zodac patří, se v opodstatněných případech používají i během těhotenství.
Obe tehotenstvi jsem se souhlasem lekare a pravidelnym dohledem uzivala jak leky na alergii (desloratadine), tak leky na astma (inhalacni kortikoidy), u druheho i leky na stitnou zlazu, vtipne bylo kdyz jsem asi ve 4 mesici sla na orl, ze mam vlekly zanet dutin a ze fakt uz potrebuju leky…dr nejdriv 15 min mesitovala co mi napsat, pak se zeptala jestli uzivam nejake leky, nadiktovala jsem ji svuj seznam, tak se zamyslela a rika, no chtela jsem vam napsat nejdriv kapicky, ale s tim co uzivate je to uz jedno, tady mate antibiotika, zaberou do 2 dnu a nebudete se trapit…jako ja chapu, ze maji casto obavu co to udela, ale casto mi to prijde prehnane a az alibisticke, proto jsem se vzdy obracela na meho imunologa, ktery je rozumny a zaroven ma koule na to, leky napsat pokud jsou potreba a ne vykladat o tom, co by kdyby…jako kdyz mi prakticka v prvnim tehu nechtela napsat antibiotika na zanet mocaku, i kdyz ji to dr z gyndy po telefonu doporucil, tak jsem musela druhy den k nemu…
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mně bylo řečeno, že nic takového brát nesmím.. Trpěla jsem celé jaro..